Slik aktiverer du Samba-tilkoblinger via vertsnavn

Hvordan gjøre det betydelig lettere for brukere å finne Samba-aksjer i nettverket ditt Du kan gjøre det betydelig lettere for brukere å finne Samba-aksjer i nettverket ditt, forklarer TechRepublic's Jack Wallen

Jeg bruker Samba ganske mye. Oftest jobber jeg med IP-adresser, men det er visse tilfeller der jeg må sette opp en nettverksdeling som er tilgjengelig via navn. Tross alt, jeg vil ikke være nødt til å instruere sluttbrukere om hvordan de skal opprette forbindelsen ved å åpne filbehandleren deres og skrive smb: //192.168.1.208 . I stedet vil jeg heller instruere dem om å åpne filbehandleren sin, gå til arbeidsgruppen og se etter maskinen som heter HIVE2.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Men hvordan aktiverer du denne funksjonaliteten i Samba? Tro det eller ei, det er utrolig enkelt. Med et par raske redigeringer i favoritttekstredigereren din (min er nano), kan du gjøre det betydelig lettere for brukere å finne Samba-aksjer i nettverket ditt.

Jeg skal demonstrere hvordan dette gjøres. Jeg gjør det på Ubuntu Server 16.04. Ettersom nettverk håndteres ganske annerledes i Ubuntu 18.04, vil jeg ta for meg det aktuelle dyret senere. La oss i mellomtiden gjøre din pålitelige Xenial Xerus-server Samba deler litt mer brukervennlig.

Konfigurere Samba

Vi skal sørge for at navnet vi bruker på Samba samsvarer med vertsnavnet vårt. Det er en advarsel om dette. Problemet er at hvis vertsnavnet ditt er lengre enn 15 tegn, vil du se feil. Hvis det er tilfelle, må du endre serververtsnavnet. Gi kommandoen sudo nano / etc / hostname . Sjekk antall tegn i vertsnavnet. Hvis den er lengre enn 15, kan du endre den, lagre filen og starte serveren på nytt. Hvis navnet er mindre enn 15 tegn, bør du være god å gå. I mitt tilfelle er Samba-serverens vertsnavn HIVE2. Vi setter samme navn for Samba.

Merk: Du trenger ikke angi Samba-navnet som navnet på serverens vertsnavn. Jeg gjør dette bare for enkelhets skyld.

Med det sagt, la oss konfigurere.

Åpne et terminalvindu (eller logg inn på Ubuntu Server) og gi kommandoen:

 sudo nano /etc/samba/smb.conf 

Du finner oppføringen:

 arbeidsgruppe = ARBEIDSGROUP 

Du har kanskje allerede endret WORKGROUP for å gjenspeile arbeidsgruppen som brukes i nettverket ditt. Uansett, la den være som den er. Legg til følgende under den linjen:

 netbios name = NAME 

Hvor NAME er navnet du vil kringkaste for Samba-serveren. Når du har gjort det, kan du lagre og lukke filen.

Start Samba og nmbd på nytt med kommandoene:

 sudo systemctl restart smbd sudo systemctl restart nmbd 

Kobler til

På dette tidspunktet bør du kunne åpne en filbehandler (på en annen maskin enn serveren din) og gå til Hele nettverket | WORKGROUP (Hvor WORKGROUP er navnet på arbeidsgruppen din). Det nye navnet vises ( figur A ).

Figur A

HIVE2 er min nylig omdøpte Samba-server.


Det er alt det er å gjøre

Og du trodde dette skulle bli utfordrende. Noen ganger er det et problem som kan løses ganske enkelt. Hvis du har sluttbrukere som ikke ser ut til å fungere når du får IP-adresser, må du gjøre denne endringen i Samba-konfigurasjonene, og gjøre livet ditt (og deres) litt mer problemfritt.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com