Hvordan du enkelt redigerer en nettverkstilkobling på en CentOS 7 minimal installasjon

Hvordan redigere og legge til en nettverkstilkobling på en minimal installasjon av CentOS 7 Denne opplæringen viser deg hvordan du enkelt kan redigere og legge til en ny nettverkstilkobling på en minimal installasjon av CentOS 7.

CentOS 7 er en veldig kraftig serverplattform. Med denne open source, enterprise-klare Linux-distribusjonen, er himmelen grensen for hva du kan gjøre. Du kan installere det med et GUI for å gjøre ting enkelt, men det tar systemressurser. For det formål kan det hende du har installert CentOS 7 som en minimal, GUI-mindre plattform. Når du har logget deg på systemet for første gang, har du kanskje funnet ut at nettverk ikke fungerer. Hva gir? Det er mulig at nettverket ble feilkonfigurert eller ikke ble konfigurert til å starte ved oppstart under installasjonen. Når det skjer, hva gjør du? Du henvender deg til en veldig enkel, men sjelden diskutert, sykepleierversjon av NetworkManager-verktøyet. Jeg skal vise deg hvordan du bruker dette verktøyet, slik at du enkelt kan redigere en nettverkstilkobling på en minimal CentOS 7-installasjon.

Hva du trenger

Ikke mye. Faktisk vil det aktuelle verktøyet allerede være installert (selv på en minimal installasjon av CentOS 7). Du vil imidlertid trenge en konto med sudo-rettigheter, samt all relevant informasjon om nettverket ditt. Når det er sagt, la oss komme på jobb.

Starte og bruke verktøyet

Fra bash-ledeteksten starter du denne versjonen av NetworkManager med kommandoen sudo nmtui . Velg Rediger en forbindelse fra det resulterende vinduet ( figur A ).

Figur A

Det viktigste nmtui-vinduet.


I neste vindu ( figur B ) får du en liste over tilgjengelige nettverksgrensesnitt. Bruk piltastene, velg tilkoblingen som skal redigeres, og velg deretter til høyre rute og bruk piltastene til å velge Rediger.

Figur B

Din nettverksgrensesnittoppføring.


Trykk Enter på tastaturet for å åpne redigeringsvinduet for dette grensesnittet. Når du er i redigeringsvinduet ( figur C ), kan du konfigurere nettverksgrensesnittet nøyaktig hvordan du trenger det.

Figur C

Redigere et nettverksgrensesnitt med nmtui.


Når du har redigert tilkoblingen, kan du tappe til høyre rute og bruke piltastene til å velge Tilbake. I hovedvinduet velger du Aktiver en tilkobling. I det resulterende vinduet velger du den nyredigerte forbindelsen og aktiverer den ved å trykke Enter-tasten på tastaturet. Du vet om grensesnittet ble aktivert som høyre rute vil si ( figur D ).

Figur D

Et aktivert internettgrensesnitt.


Legger til et nytt grensesnitt

Hvis du ikke ser grensesnittet oppført fra Rediger-vinduet, kan du alltid legge til et nytt ved å tappe til høyre rute og velge Legg til. I det resulterende vinduet ( figur E ), velg Ethernet, og fyll deretter detaljene for det nye grensesnittet i det nye vinduet (et som ser ut og oppfører seg veldig som grensesnittets redigeringsvindu).

Figur E

Velge hvilken type tilkobling du vil legge til.


Ikke flere gjetninger

Og det, vennene mine, er alt som er for å gjøre oppretting og redigering av nettverkstilkoblinger på en minimal CentOS 7-installasjon veldig enkelt. Du trenger ikke å måtte redigere ifcfg-filer manuelt og ikke mer gjette. Nmtui-verktøyet gjør konfigurering av nettverk i CentOS 7 til en lek.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com