Hvordan deaktivere IPv6 gjennom GRUB i Linux

Bilde: Jack Wallen

Nylig kom jeg i en situasjon der alle de virtuelle maskinene mine ikke klarte å nå WAN. Etter litt feilsøking oppdaget jeg at uansett årsak oppdaterte ruteren på nettverket mitt. Problemet stammet fra et feil konfigurert IPv6-problem i firmwaren til nettverksmaskinvaren. Men hva skulle jeg gjøre? Vent til leverandøren sender ut en oppdatering for å løse problemet? Nei. I stedet deaktiverte jeg IPv6 på de virtuelle maskinene mine. Ellers ville de være ikke-funksjonelle til leverandøren presset en oppdatering, som, å kjenne leverandøren, kan ta altfor mye tid. Imidlertid hadde jeg forskjellige Linux-distribusjoner som virtuelle maskiner, noe som betydde at jeg måtte ta vare på hver VM ved hjelp av en annen metode.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Å deaktivere IPv6 i Linux er ikke veldig utfordrende. Det er flere måter å gjøre dette på Linux. En måte er i Red Hat-baserte systemer, ved å bruke sysctl-kommandoen. En annen måte kan bli funnet i Debian-baserte systemer ved å redigere filen /etc/sysctl.conf (se Hvordan deaktivere IPv6 på Linux for mer informasjon om disse to metodene).

Imidlertid fant jeg en mer pålitelig metode som fungerer på alle Linux-distribusjoner som bruker GRUB bootloader. Denne metoden krever sudo-tilgang, redigering av en fil og kjøring av en kommando, men det er verdt å lære hvis du befinner deg i en lignende situasjon, og du kjører en rekke Linux-distribusjoner.

Redigering av GRUB-filen

Den aktuelle filen er / etc / default / grub. Åpne filen i favoritttekstredigereren din (for eksempel med kommandoen sudo nano / etc / default / grub). I filen vises to linjer:

 GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT = "" GRUB_CMDLINE_LINUX = "" 

Du kan se at den første linjen ser ut som:

 GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT = "stille sprut" 

Den rolige sprutinngangen tavler all slags informasjon fra visning på skjermen ved oppstart.

Rediger linjene ovenfor for å gjenspeile følgende:

 GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT = "ipv6.disable = 1" GRUB_CMDLINE_LINUX = "ipv6.disable = 1" 

eller

 GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT = "ipv6.disable = 1 stille sprut" GRUB_CMDLINE_LINUX = "ipv6.disable = 1" 

Lagre og lukk den filen.

Oppdaterer GRUB

Nå må vi oppdatere GRUB bootloader, ellers vil ikke systemet merke endringene. Gå tilbake til terminalvinduet og send ut følgende kommando:

 sudo update-grub 

Når denne kommandoen er fullført, start maskinen på nytt (eller virtuell maskin), og IPv6 vil bli deaktivert under oppstartprosessen. Hvis du hadde problemer med nettverket, på grunn av dårlig konfigurert IPv6 på en ruter, skal ikke Linux-maskinen din lenger ha problemer med å nå WAN.

En løsning som ikke burde være nødvendig

Denne typen reparasjon burde ikke være nødvendig. Dessverre har noen leverandører ikke funnet ut hvordan de konfigurerer IPv6 slik at det ikke vil forårsake problemer med visse operativsystemer. Hvis du faller i den kategorien, kan du finne den eneste løsningen er å deaktivere IPv6, til nevnte leverandør skyver en oppdatering som løser problemet de opprettet. Når IPv6 er i drift, kan du ganske enkelt reversere denne prosessen (fjerne ipv6.disable = 1 oppføringer), starte sudo update-grub på nytt, og starte på nytt.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com