Slik kobler du til en ekstern MySQL-database med DBeaver

Bilde: DBeaver

Hvis du administrerer en databaseserver, er du sannsynligvis alltid på leting etter et verktøy for å gjøre denne prosessen litt enklere. Hvis din valgte database er MySQL, har du en rekke alternativer. Du kan alltid sikre shell på den serveren og administrere databasene fra kommandolinjen. Du kan også installere et verktøy som phpMyAdmin eller administrator for å ta vare på alt via et nettbasert grensesnitt. Men hva hvis du foretrekker å bruke en stasjonær klient? Hvor snur du deg? Et mulig alternativ er DBeaver.

DBeaver er en gratis, universal SQL-klient som kan koble til en rekke typer databaser - hvorav den ene er MySQL. Jeg vil vise deg hvordan du installerer og bruker DBeaver for å koble til den eksterne MySQL-serveren. DBeaver er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux. Jeg skal demonstrere på et Ubuntu 17.10 skrivebord som kobler til en Ubuntu Server 16.04.

Installere DBeaver

Installasjonen av DBeaver er ganske grei, med ett problem. Last ned den nødvendige .deb-filen fra nedlastingssiden og lagre den i ~ / Downloads- katalogen. Åpne et terminalvindu og endre til den katalogen med kommandoen cd ~ / Downloads . Installer den nedlastede filen med kommandoen:

 sudo dpkg -i dbeaver * .deb 

Denne installasjonen vil feile ut på grunn av avhengighetsproblemer. For å løse dette, gi kommandoen:

 sudo apt install -f 

Når kommandoen ovenfor er fullført, vil alt være på plass for å kjøre DBeaver. Åpne skrivebordsmenyen og søk etter DBeaver-programvaren. Klikk på den oppføringen for å kjøre applikasjonen.

Koble DBeaver til serveren din

Det første du må gjøre er å ha MySQL konfigurert for å tillate eksterne tilkoblinger. Jeg har allerede dekket denne prosessen i artikkelen min "Hvordan konfigurere MySQL for ekstern tilgang på Ubuntu Server 16.04." Forsikre deg om at du har det som fungerer før du fortsetter. Ellers vil tilkoblingen mislykkes.

I hovedvinduet i DBeaver klikker du på veiviseren for ny tilkobling (under Fil-- figur A ).

Figur A

DBeaver-hovedvinduet.

I det resulterende vinduet velger du MySQL fra listen og klikker Neste. Angi nødvendig informasjon for MySQL-databaseserveren ( figur B ).

Figur B

Oppretter en ny ekstern tilkobling.

Når du har fylt ut nødvendig informasjon, klikker du på Testforbindelse-knappen. Hvis alt går som planlagt, bør du se en popup som informerer deg om at tilkoblingen var vellykket ( figur C ).

Figur C

En vellykket forbindelse.

Klikk Neste og deretter (i det resulterende vinduet) sette opp en valgfri SSH-tunnel. Dette vil være en god ide hvis du kobler til MySQL fra utenfor LAN-en. Hvis du er i ditt LAN, er sjansen stor for at du ikke trenger dette alternativet. Hvis du ikke vil bry deg med SSH-tunnelen, klikker du Neste. Det siste vinduet ( figur D ), lar deg sjekke innstillingene og konfigurere noen flere detaljer for tilkoblingen.

Figur D

Det siste vinduet vårt.

Når du er fornøyd med tilkoblingsoppsettet, klikker du på Fullfør og klikker på Ja for å opprette en eksempeldatabase når du blir bedt om det. Oppretting av denne eksempeldatabasen lar deg utforske DBeaver-verktøyet uten fare for å ødelegge produksjonsdatabasene. Når du er komfortabel med DBeaver-grensesnittet ( figur E ), kan du begynne å jobbe med dine faktiske databaser.

Figur E

DBeaver er klar til å hjelpe deg med å jobbe med databasene dine.

Et godt verktøy for å styrke MySQL-databaseadministrasjonen

Og det er alt som er å koble DBeaver til en ekstern MySQL-database. Hvis du har lett etter et kraftig verktøy for å gjøre MySQL-administrasjonen litt enklere, går DBeaver veldig langt for å få det til. Prøv dette verktøyet og se om det ikke blir din go-to database admin app.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com