Hvordan koble RazorSQL-databaseklient til MySQL-serveren

Hvordan koble RazorSQL til en MySQL-databaseserver Få enda mer kraft og effektivitet med databaseadministratoroppgavene ved å koble RazorSQL-databaseklienten til en ekstern MySQL-server.

Hvis du er databaseadministrator, vet du at en god GUI-klient kan gjøre livet mye enklere. At du kanskje kjenner alle tilgjengelige MySQL-kommandoer, men å kjøre en rekke kommandoer på serveren din er ikke på langt nær like effektiv som å ha en god GUI - spesielt når du har ansvar for å administrere et stort antall databaser.

Men hvilken GUI skal du bruke? De fleste MySQL-databaseadministratorer vet at det er mange GUI-er der ute. Imidlertid er det en du kanskje ikke har hørt om: RazorSQL. Dette spesielle verktøyet er bekreftet å fungere med over 40 databaser, via JDBC eller ODBC. Selv om RazorSQL lider av en aldrende GUI, er det fremdeles et veldig kraftig verktøy som kan ta databaseadministrasjonen til neste nivå. Det skal også bemerkes at RazorSQL ikke er gratis. Kostnaden er $ 99, 95 USD for en enkelt brukerlisens. For flere brukere går kostnadene ned (sjekk ut denne prismatrisen). Det som er viktig å vite om RazorSQL er at den har en ganske stor funksjonsliste som vil imponere mest alle DB-administratorer.

Jeg vil vise deg hvordan du kobler RazorSQL til en MySQL-databaseserver. Jeg kjører Razor på Ubuntu Linux 17.10 (klienten er tilgjengelig for Linux, macOS og Windows), og databaseserveren min er Ubuntu Server 16.04.

Installerer RazorSQL

Det første du må gjøre er å installere RazorSQL. På Linux-plattformen er det virkelig ikke en installasjon per si. I stedet laster du ned filen som samsvarer med plattformarkitekturen din (32- eller 64-biters), pakker ut filen, endrer i den nyopprettede katalogen og starter RazorSQL med kommandoen ./razorsql.sh . Dette vil opprette en ny mappe i $ USER-katalogen din, kalt .razorsql. Innenfor den mappen blir konfigurasjonsalternativene dine lagret.

La oss lage forbindelsen med det ivaretatt.

Oppretter en ny forbindelse

Før du prøver å opprette tilkoblingen, må du sørge for at MySQL-serveren er konfigurert for å tillate eksterne tilkoblinger.

For å opprette en ny tilkobling, åpner du RazorSQL og klikker på Tilkoblinger | Legg til tilkoblingsprofil. I det resulterende skjermbildet ( figur A ), må du velge databasetype. Når jeg kobler til en MySQL-server, velger jeg MySQL og klikker på Fortsett.

Figur A

Velge vår databasetype.


I det neste vinduet ( figur B ), må du velge en type tilkobling fra vinduet FORBINDELSESTYPE. Velg JDBC (MySQL Connector), klikk på automatisk nedlastingsdriver, og klikk deretter Fortsett når du blir bedt om det. Når driveren har lastet ned, klikker du OK.

Figur B

Konfigurere vår eksterne server.


Når du har opprettet tilkoblingstype, må du fylle ut gjenværende informasjon for den eksterne MySQL-serveren. Etter at du har skrevet inn de nødvendige detaljene for den eksterne MySQL-serveren, klikker du på Koble til og tilkoblingen skal opprettes. Når en tilkobling til en ny ekstern server lykkes, lagres profilen automatisk, så det å returnere til den serveren er bare et klikk unna.

På dette tidspunktet kan du begynne å jobbe med den eksterne databasen. Hvis du høyreklikker på Databaser-oppføringen i venstre navigasjon, kan du deretter klikke Opprett for å opprette en ny tabell, visning, indeks, prosedyre, funksjon, trigger, database eller bruker ( figur C ).

Figur C

Opprette nye elementer på den eksterne MySQL-databaseserveren.


Enkel tilkobling for kraftig bruk

Og det er alt som er å koble RazorSQL til den eksterne MySQL-databaseserveren. Du kan nå dra nytte av all kraften som ligger under panseret til denne imponerende databaseadministratorklienten. Når du begynner å bruke RazorSQL, vil du finne at den kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av MySQL (eller annen) database med et effektivitetsnivå du kanskje ikke får med kommandolinjen.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com