Slik kobler du til en SMB-aksje fra Android-enheten din

Bilde: Jack Wallen

Skyen er ikke det eneste middelet til å få tilgang til eksterne filer på Android-enheten din. SMB-protokollen har eksistert i ganske lang tid og kan være en fin måte å hente eller motta filer på LANet ditt. Hvis du tilfeldigvis har en server som tilbyr SMB-aksjer, kan du nå disse aksjene på Android-enheten din ved hjelp av noen få tredjepartsapper. En slik app er X-plore File Manager.

X-plore File Manager tilbyr ganske mye i veien for funksjoner. Faktisk kan mange vurdere det for å være for fullpakket med muligheter. Men innenfor den massive funksjonslisten er muligheten til å koble til SMB-aksjene på LANet ditt.

Jeg vil vise deg hvordan du kobler deg til disse delingene ved å bruke X-plore File Manager. Jeg bruker en Essential PH-1-enhet og kobler den til Elementary OS med Samba installert.

Installasjon

Før vi kan koble til disse aksjene, må vi først installere X-plore File Manager-appen. Dette er hvordan:

  1. Åpne Google Play Store på Android-enheten din.
  2. Søk etter X-plore File Manager.
  3. Finn og trykk på oppføringen fra Lonely Cat Games.
  4. Trykk på Installer.
  5. La installasjonen fullføre.

Når installasjonen er fullført, vil du finne startereikonet på startskjermen eller appskuffen din. Trykk på ikonet for å starte appen.

Koble til SMB-aksjen din

Trykk på LAN fra X-plore File Manager-hovedvinduet ( figur A ).

Figur A

X-plore File Manager-grensesnittet er litt opptatt, men appen fungerer bra.

Når LAN har utvidet, klikker du på Legg til server-knappen. I det resulterende vinduet ( figur B ), fyll ut nødvendig informasjon for SMB-aksjen din.

Figur B

Legge til en ny serverforbindelse på ditt LAN.

Informasjonen du må oppgi er:

  • Server - IP-adressen til serveren som er vert for SMB-aksjene dine.
  • Brukernavn - ditt brukernavn på SMB-serveren.
  • Passord - brukerpassordet ditt på SMB-serveren.

Hvis du kjenner den direkte veien til aksjen, kan du fylle ut den, men det trenger du ikke. Når du er tilkoblet, vil aksjene vises slik at du kan åpne dem med et enkelt trykk. Du kan også gi serveren en etikett. Hvis du ikke gjør det, vil X-plore bruke IP-adressen som etikett.

Når du har fullført konfigurasjonen, trykker du på TEST-knappen. Hvis du ikke mottar noen feil, trykker du på SAVE og tilkoblingen din er klar. Hvis du får feil, sjekk konfigurasjonsalternativene dine på nytt. Hvis det ikke lykkes, må du sørge for at Android-enheten din er koblet til det samme nettverket som SMB-serveren, og sørg for at du kan koble til delingene dine fra et skrivebord.

Når tilkoblingen din er opprettet, gå tilbake til hovedvinduet i X-plore, utvid LAN-oppføringen, trykk på den nyopprettede forbindelsen, og de tilgjengelige delingene blir avslørt ( figur C ).

Figur C

Våre tilgjengelige aksjer, klare til bruk.

Trykk på en av aksjene for å åpne den. Naviger til filen du vil laste ned, og trykk på for å velge. Du kan deretter kopiere det til utklippstavlen og deretter lime det inn i lokal lagring (alt fra X-plore File Manager). For å kopiere en fil til SMB-aksjen, gjør du det samme, omvendt (finn den lokale filen, kopier den, naviger til målkatalogen på aksjen og lim deretter inn filen.)

Et uoversiktlig grensesnitt, men enkle resultater

Det er alt det er å gjøre. Du kan legge til så mange serverforbindelser du trenger og gjøre alle disse delingene tilgjengelige med et par trykk. X-plore File Manager kan lide under tyngden av et uoversiktlig grensesnitt, men resultatene du får med SMB-tilkoblinger, gjør denne appen verdt å bruke. Prøv det og se om det ikke gjør livet ditt på Android-på-LAN litt enklere.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com