Hvordan konfigurere, overvåke og administrere Apache med ApacheGUI

Hvordan installere ApacheGUI for å administrere webserveren din ApacheGUI gjør konfigureringen av webserveren din (så vel som nødvendige virtuelle verter) så mye enklere.

Apache er en utrolig kraftig webserver. En ulempe, i det minste for noen brukere, er at det ikke inkluderer noen form for GUI-verktøy for konfigurering, overvåking og administrasjon. Heldigvis er en bare en rask installasjon unna. Nevnte verktøy er ApacheGUI. ApacheGUI gjør konfigurasjonen av webserveren så vel som nødvendige virtuelle verter så mye enklere. Verktøyet gir deg også enkel tilgang til alle Apache-logg- og hjelpefiler. Selv om du kan være perfekt komfortabel med å konfigurere Apache fra et terminalvindu, hvis du administrerer mange Apache-webservere, bringer ApacheGUI et nivå av effektivitet til oppgaven du ikke vil ha ellers.

Når det er sagt, la oss få dette verktøyet i gang.

Hva du trenger

Jeg skal demonstrere installasjonen på CentOS 7. Du må ha Linux-serveren din i gang, i tillegg til at Apache-serveren er installert og fungerer. Du må også ha tilgang til en konto med sudo-rettigheter.

Installasjon

Det første som må gjøres er installasjonen av openjdk. For å finne ut hvilken som er den nyeste tilgjengelige versjonen, utgi kommandoen yum search openjdk . Utgangen skal indikere hvilken nyeste versjon som er tilgjengelig ( figur A ).

Figur A

Finn ut hvilken versjon av openjdk som skal installeres.


Når du vet hvilken versjon (min er 1.8.0), installerer du avhengigheten med kommandoen:

 sudo yum installer java-1.8.0-openjdk 

Sørg for å erstatte 1.8.0 med den nyeste utgivelsen av openjdk.

Med det ute av veien, er du klar for ApacheGUI.

Last ned og installer

Det er faktisk ikke en installasjon i seg selv. I stedet for hva du må gjøre er å laste ned tar.gz-filen, trekke den ut, flytte den og deretter kjøre den inkluderte kjørbare filen. Vær oppmerksom på at jeg installerer versjon 1.11. Du vil sjekke med ApacheGUI-nettstedet for å finne ut den siste tilgjengelige versjonen. Her er trinnene:

  1. Last ned filen med kommandoen wget https: //sourceforge.net/projects/apachegui/files / ...
  2. Pakk ut filen med kommandoen tar xvzf ApacheGUI-1.11.0.tar.gz
  3. Flytt filen med kommandoen sudo mv ApacheGUI / opt / ApacheGUI /
  4. Bytt til den nylig flyttede katalogen med kommandoen cd / opt / ApacheGUI / bin
  5. Start ApacheGUI med kommandoen sudo ./run.sh

Når tjenesten er i gang, åpner du en nettleser og peker den til http: // SERVER_IP: 9999 / ApacheGUI /. Det første skjermbildet du ser ber deg velge hvilken installasjonsmetode du brukte for å installere Apache. Sjansen er at du installerte via pakkehåndteringen, så velg pakke og klikk OK ( figur B ).

Figur B

Hvordan installerte du Apache?


I det neste vinduet ( figur C ), velg operativsystemet som er vert for Apache. Når du har valgt vertsplattformen din, fylles den nødvendige informasjonen automatisk ut. De eneste bitene som ikke automatisk fyller ut, er Brukernavn og Passord-felt. Du må legge inn disse manuelt. Den brukeren er ApacheGUI-administratorbrukeren. Husk de legitimasjonene, da det er slik du logger deg på ApacheGUI.

Figur C

Apache-pakkeparametere.


Når du har klikket på Send, blir du automatisk overført til påloggingsskjermen. Logg deg på med legitimasjonene du opprettet, og du kan begynne å administrere Apache-serveren din, via ApacheGUI ( figur D ).

Figur D

ApacheGUI er klar til å administrere Apache-serveren.


Enklere administrasjon av Apache

Hvis du har håpet på en enklere måte å administrere Apache-webserveren, kan dette være akkurat det du leter etter. Siden ApacheGUI er så enkelt å installere og konfigurere, er det absolutt verdt et forsøk. Sjansen er stor, at du vil finne det det verktøyet du har gått glipp av for din Apache-administrasjon.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com