Få en enkel VPN-billig med ShareTool for Mac

Med tilgjengeligheten av mobilnettverk for å overføre data og trådløse hotspots på mange kaffebarer og flyplasser, har det blitt så mye lettere å være online hele tiden, uansett hvor du måtte være. Denne allestedsnærværende tilgjengeligheten på Internett gir deg tilgang til offentlige ressurser som nettsteder og noen private ressurser som e-post eller finansinstitusjoner.

Med denne typen tilgjengelighet er det imidlertid noen ganger hyggelig å kunne få tilgang til systemer som normalt ikke er tilgjengelige. Tradisjonelt har dette blitt gjort ved bruk av virtuelle private nettverk (eller VPN-er), men disse kan noen ganger være vanskelige å sette opp på riktig måte, spesielt for Joe Average.

Et program for OS X kalt ShareTool gjør dette virkelig enkelt. Hva det gjør er å opprette en VPN-lignende tilkobling til hjemmenettverket eller kontornettverket, slik at du får tilgang til informasjon på det eksterne nettverket. Opprinnelig ble ShareTool opprettet for å gjøre bruk av Bonjour-bevisste tjenester på det eksterne nettverket tilgjengelig for systemet du tilfeldigvis bruker. Dette betyr at du har enkel tilgang til fildelinger, delte iPhoto-biblioteker, delt iTunes-musikk, skrivere og så videre - alt som vanligvis deles av Bonjour, inkludert skjermdeling.

Dessverre er ShareTool ganske Mac-spesifikk, så hvis du bruker et nettverk med blandede systemer du trenger tilgang til, er en ekte VPN sannsynligvis en bedre vei å gå (men ShareTool kan fungere lagvis over en tradisjonell VPN også).

For å bruke ShareTool, trenger du en kopi av programmet på hver datamaskin det vil bli kjørt på, så en kopi på "serveren" og en annen på "klienten." Dette betyr at du må ha en lisens for hver enkelt.

Det er enkelt å installere ShareTool. Bare installer applikasjonen og start den. I systemet du planlegger å dele, i ShareTool-menyen som dukker opp ved første lansering, klikker du på Start-knappen ved siden av Nettverksdeling og gir nettverket et navn ("Hjem" er standard). Du må registrere deg for en gratis ShareTool-konto - denne delen er jeg uenig med, men nettstedet indikerer at det eneste som er lagret på serveren er e-postadressen, kryptert passord (for tjenesten) og den offentlige IP-adressen (e) ) av ShareTool-serverne (slik at du kan koble til fra en klient uten å kjenne serverens IP-adresse). Når dette er gjort, vil serveren konfigurere seg selv ved hjelp av UPnP eller NAT-PMP (hvis brannmuren din ikke støtter noen av protokollene, kan du se hvordan du manuelt konfigurerer dette ved hjelp av ShareTool-hjelpen).

Til slutt, sørg helt for at ShareTool-passordet du bruker ikke er det samme som systemkontopassordet! Det trenger ikke å være det samme, og skal absolutt ikke være det samme.

Installer ShareTool også på klientsystemet. Og når du er fjernt fra serveren, bruker du ruten Connect for å oppgi autentiseringsinformasjon på ShareTool-kontoen din. Når du logger deg på, vil du bli presentert en liste over tilgjengelige nettverk du kan koble til. Klikk på navnet på nettverket, og klikk deretter på Koble til.

Du må nå oppgi legitimasjon til den eksterne serveren: brukernavn og passord. Siden ShareTool bruker OpenSSH som transportmekanisme, støtter den imidlertid bruk av SSH-offentlige nøkler. Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke et offentlig / privat tastatur fremfor å skrive inn passordet til den eksterne serveren (dette er sikrere, og hvis noe er kompromittert, vil det være passordet til den private nøkkelen, lagret lokalt, ikke passordet til den eksterne serveren ).

En fin ting med ShareTool er at den bruker OpenSSH som transportlag. Dette øker for meg tilliten til verktøyet. Jeg ville være lykkeligere hvis det ikke var behov for å bruke ShareTool-serveren i det hele tatt; det tjener sitt formål for mange mennesker, men jeg er naturlig mistro og jeg dupliserer det samme med DynDNS og ser ikke behovet for det. Men muligheten til å bruke OpenSSH som tilkoblingsmekanisme, og spesielt støtte for offentlige / private nøkler, gjør ShareTool til en veldig enkel "VPN on the cheap." Og det fungerer nøyaktig som annonsert, noe som gjør det til et ganske nyttig verktøy.

Ytelsen er også ganske bra. Det var ganske brukbart å dele skjermen på skrivebordet mitt hjemme mens jeg koblet til fra et eksternt nettverk. Det er selvfølgelig litt etterslep, men det er relativt lite. Hvis du leter etter full kontroll over Mac-maskinen din, med tilgang til Bonjour-aktiverte tjenester, og ikke har lyst til å beskjedne Apple Apple Desktop, er ShareTool et flott program å prøve.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com