Fujitsu har tent bål i henhold til BTs FTTC-planer

Fujitsus foreslåtte høyhastighetsfibernettverk i Storbritannia gjør at BTs bredbåndstrategi ser pinlig ut, sier silikon.coms Natasha Lomas.

Fujitsu har lobbet en fyrverkeri på BTs fiberbredbåndsplaner. Det japanske nettverksselskapet har kunngjort en ordning for å bygge et fiber-til-hjem-nettverk (FTTH) -nettverk som dekker fem millioner hjem på landsbygda - med andre ord, selve områdene BT har studiet å unngå.

Fujitsus plan om å bruke FTTH - snarere enn den tregere fiber-til-kabinettet (FTTC) -teknologien som BT har festet til det meste av sin neste generasjons utrulling - kan gi landlige deler av Storbritannia noen av de raskeste fettrørene i landet.

Dette scenariet er virkelig bredbåndens verden snudd på hodet. Regjeringens frykt har vært at urbane områder i økende grad vil glede seg over superraske bredbånd, og lar landlige lokasjoner bli nasjonens digitale bakevje.

Historien om BT og bredbånd er en historie om et selskap som velger halvtiltak i stedet for neste gen-sprang. Foto: Shutterstock

BTs neste generasjons bredbåndstrategi på 2, 5 milliarder pund tar sikte på å utvide fiberbasert bredbånd til to tredeler av landet innen 2015 - de mest folkerike to tredjedeler, der selskapet kan være mest trygg på avkastningen. BT har konsekvent sagt at den siste tredjedelen av landet ikke kan fylles opp uten søtning av noen statlige kontanter.

Og det er absolutt sant. Fujitsus FTTH-planer bygger på å få hendene på hele 530 millioner pund med regjeringspenger som koalisjonen satt av for å bidra til å skyve raskere bredbånd til landsbygda. Selskapet sier at de vil bidra med mellom 1, 5 og 2 milliarder pund av sine egne penger for å bygge dette landlige nettverket - forutsatt at regjeringen overlater hele bygdekitten.

Men FTTH bredbånd er en dyrere teknologi enn FTTC. Da BTs aksessdivisjon, Openreach, snakket om at det var mulig for BT å utvide "superrask bredbånd" til 90 prosent av landet ved hjelp av regjeringskassa - og det har sagt dette - kan du satse på livet ditt det snakket om fiber til skapet, ikke full fiber til hjemmet.

FTTH vs FTTC er forskjellen mellom et fremtidssikkert neste generasjons bredbånd og et kompromiss som er avkortet - mer halvparten av generasjoner enn neste generasjon.

Fujitsu sier at dets landlige FTTH-nettverk ville være "1 Gbps symmetrisk i stand til fra første dag med potensial til å gå til 10 Gbps og utover". Sammenlign det med ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com