Cisco, Wi-Fi Alliance og telekom ser ut til å sikre, forenkle Wi-Fi-hotspots

Wi-Fi Alliance har startet et nytt prosjekt kalt Wi-Fi CERTIFIED som har som mål å forenkle brukeropplevelsen på Wi-Fi-hotspots, samtidig som den sikrer grunnleggende sikkerhet ved hjelp av autentisering bak kulissene. Wi-Fi non-profit foreningen samarbeider med trådløs utstyrsprodusent Cisco og globale telekommunikasjonsselskaper for å produsere et verdensomspennende nettverk av interoperable hotspots som brukere sømløst kan koble seg til, streife rundt og bruke til å hoppe mellom en mobil bredbåndsforbindelse og Wi-Fi forbindelse.

Før du blir for spent, bør du vite at dette først og fremst er rettet mot smarttelefoner, da trådløse transportører ser ut til å laste ned mobilt bredbandsdata fra mobilnettverket deres til Wi-Fi for å redusere trafikkstoppet. Dette kan imidlertid også påvirke nettbrett og bærbare datamaskiner som bruker integrerte mobile bredbåndsbrikker. Enheter må ha en SIM installert og aktivert, fordi det er den foreslåtte metoden for lydløs autentisering av enheter på dette uber-mesh-nettverket av globale hotspots.

Datavolum i mobilnett forventes å nesten doble seg fra om lag 2, 3 terabyte i 2011 til 4, 5 terabyte i 2012. Cellulære selskaper utvider Wi-Fi-hotspots der det er fornuftig for å lette belastningen. De kjører for tiden rundt 750 000 av disse Wi-Fi-hotspotene, med planer om å øke antallet til 1, 5 millioner innen 2014.

Cisco har signert for å bygge nettverksutstyr som kan støtte Wi-Fi CERTIFIED-initiativet, og France Telecom-Orange er en av de første trådløse transportørene som kom om bord.

Wi-Fi Alliance har lagt ut fire hovedkomponenter i Wi-Fi CERTIFIED-programmet (sitert fra deres materiale):

1. Oppdagelse og valg av nettverk: Enheter oppdager og velger automatisk nettverk basert på brukerpreferanser, operatørpolicyer og nettverksoptimalisering. 2. Strømlinjeformet nettverkstilgang: I mange tilfeller vil enheter automatisk få tilgang til nettverket basert på legitimasjonsmekanismer, for eksempel SIM kort, som i dag er mye brukt på mobilenheter. 3. Umiddelbar kontoinnlevering: Prosessen med å etablere en ny brukerkonto på tilgangspunktet vil bli strømlinjeformet, eliminere brukertrinn og drive en felles bestemmelsesmetodikk på tvers av leverandører 4. WPA2 Security: Over -luftoverføringer er kryptert ved hjelp av den nyeste generasjons sikkerhetsteknologi

Wi-Fi Alliance tidsbestemte den offisielle kunngjøringen om Wi-Fi CERTIFIED med starten av CTIA Wireless-konferansen i Orlando. For at dette skal lykkes, vil det naturligvis trenge universell støtte fra trådløse leverandører. Jeg skal sjekke med forskjellige telekom på CTIA denne uken for å se om de planlegger å delta, og jeg vil oppdatere denne artikkelen og / eller legge inn i diskusjonstråden nedenfor med eventuelle oppdateringer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com