Birmingham Airport tech på fleksibel flyvei

Noen ganger blir IT sett på av andre avdelinger som et hinder for å få ting gjort. Det er hovedgrunnen til at Birmingham internasjonale lufthavns sjef for informasjonstjenester Wayne Smith ommarkerte IT-avdelingen da han inntok rollen i 2009.

"Jeg satte igang et transformasjonsprogram der jeg ønsket å endre avdelingen fra å være en politiarbeid og nødvendig ondskap til å være en mer tjenestestyrt avdeling, " sa han til silicon.com.

"Hvis du implementerer teknologi, blir det tenkt som å implementere noe techie, noe litt geeky, noe som andre mennesker kanskje ikke forstår. Mens du leverer tjenester tror jeg det er et mykere sett med ferdigheter. Det innebærer å være mer Tilnærmelig. Det innebærer mer av en komplett pakke, "la han til.

Som en del av transformasjonen, endret Smith navnet på avdelingen til informasjonstjenester (IS), for å vise folk i og utenfor avdelingen at en endring hadde skjedd med en ny og frisk tilnærming.

Birmingham lufthavns IS-avdeling fokuserer på tjenester så vel som å støtte maskinvare, for eksempel flyinformasjonsskjermer Foto: Birmingham lufthavn

Han forklarte at avdelingen ikke bare leverer maskinvare som den nyeste telefonen, men også tjenester som internettilgang og e-post - et "subtilt skille" gjenspeiles i omleggingen.

Smith startet på flyplassen som analytiker-programmerer for 23 år siden og har sett betydelige endringer i forhold til omfanget av flyplassens virksomhet og også teknologiske prioriteringer og utfordringer, som han diskuterte med silicon.com.

Teknologi som passer for en ekspanderende flyplass

Birmingham lufthavn åpnet i 1939 og er i dag den sjette største internasjonale flyplassen i Storbritannia når det gjelder antall passasjerer. Rundt 9, 8 millioner reisende passerte gjennom flyplassen i 2008.

Det er under ytterligere utvidelse med byggingen av en topp moderne forlengelse på 45 millioner pund, som startet i juni 2007.

IS-avdelingen har for tiden bare ni heltidsansatte som støtter flyplassens 500 pluss ansatte samt ansatte fra mer enn 100 andre selskaper som også opererer på flyplassen, inkludert flyselskaper, håndteringsagenter og butikker.

IS-teamet leverer systemer og tjenester til disse andre selskapene som velger å bruke dem - fra telefonlinjer til flatskjerm flyinformasjonsskjermer og "alt i mellom", ifølge Smith.

I motsetning til da Smith først begynte å jobbe på flyplassen, gjør IS-avdelingen nå liten intern teknologiutvikling, og arbeidsstokken består av ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com