Apple avgjør ikke skjebnen til teknologistandarder

I marsutgaven av Wired Magazine skrev Steven Levy en artikkel med tittelen "An Ode To Vintage Ports", der han diskuterte beslutningen fra Apple om å fjerne FireWire-porter fra Macintosh. Han tilbyr litt interessant innsikt om hvordan I / O-teknologien fortsetter å endre, utvikle seg og bli mer brukervennlig, praktisk og billig.

Men det er ikke det som vekket min interesse for denne artikkelen. I stedet slår det meg som et flott eksempel på hva jeg kommer til å kalle "Apple Bias" i media generelt. Apple ser ut til å glede seg over en viss uberørbar status blant journalister.

I artikkelen hevdet Levy: "Det er ofte Steve Jobs som drar pluggen i en falmende port eller standard - FireWire er bare hans siste offer."

Du kan rett og slett ikke heve kunsten til Job Idolatry mye høyere enn dette. Levy må se for seg Jobs som sitter høyt oppe på en trone i et herskapshus et sted i San Jose-området, og bestemmer seg for et innfall hvilke teknologier som lever og dør. Fikk du dette notatet? FireWire er død, og det er fordi Steve Jobs vedtok det slik.

Ikke overraskende anser Apple seg også som ansvarlig for skjebnen til teknologistandarder. Levy siterte en talsperson fra Apple, "Vi er ofte det første selskapet som tar i bruk innovative teknologier, og også ofte det første som kasserer dem." For å være rettferdig er dette sant. Apple liker å gamble på den blødende kanten, ta i bruk nye uprovoserte teknologier og deretter kaste dem ut når det ser ut til at de ikke kommer til å bli vinnere.

Hvis du eksisterer i Apples verden (som er under 20% av den totale markedsandelen), kan du se ting på denne måten. Men sannheten er at PC-markedet har hatt langt mer innflytelse på hvordan teknologier har blitt eller ikke har blitt tatt i bruk, akseptert eller kastet. Én ting du sannsynligvis kan få Linux- og Windows-fans (de andre 80% av markedet) til å bli enige om, er at det er den viktigste delen av markedet ikke er Mac.

Hvilke standarder har Apple angivelig blandet? Levy pekte på forsvinningen av diskettstasjonen og det innebygde modemet, og da sa han at FireWire var "dømt" da Apple droppet teknologien fra video iPods. La oss se nærmere på disse påstandene:

Diskettstasjonen

Problemet med at Apple forlot disketten var at resten av PC-verdenen fortsatt bruker den. Denne avgjørelsen forårsaket ikke noe reelt ubehag for PC-brukere, men det var en ulempe for Mac-brukere. Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg ser grupper dele informasjon om disketter, og Mac-brukerne ville være uheldige. “Kan du sende det til meg senere? Jeg kan ikke lese en diskett - iMacen min har ikke en ... "

PC-brukere brydde seg ikke, og disketten overlevde i lang tid etterpå. Faktisk er USB-disketter fortsatt en realitet for noen PC-brukere. Til syvende og sist drepte ikke Apple disketten - det var en døende teknologi som Apple gikk bort fra for tidlig.

Det innebygde modemet

Jeg tror heller ikke Apple kan ta æren for denne. Comcast, AT&T, Time Warner og til og med Verizon drepte det innebygde modemet, ikke Apple.

FireWire

Apple satset på FireWire da bransjen tok i bruk USB. Apple bestemte seg ikke for å "avslutte" FireWire - det tapte for USB. Selv om USB 1.0 og 2.0 ikke hadde så mye gjennomstrømning som FireWire, gjorde det ikke noe for de tingene FireWire mest ble brukt til. Med ankomsten av eSATA ble FireWire enda mindre relevant.

Milliarder PC-brukere blinket imidlertid ikke en gang øynene da Apples nye PC-er gjorde unna FireWire. De fortsatte å bruke (og vil fortsette å bruke) - meg selv inkludert - sine FireWire-bare handicams for å filme barna og familiens ferier på PC-ene deres, som enten fortsatt har FireWire eller tilbyr ettermarked FireWire-kort.

Når Apple kommer ut med en ny enhet, må Levy kjøpe den, inkludert nye eksterne enheter. Han avsluttet sin artikkel med å snakke om rotet med foreldet utstyr som satt i skapet hans, sammen med sin elskede IEEE1394 FireWire-enheter og kabler. Levy sa: "En dag vil USB-apparater bli med dem. Det vil antagelig være Apple som trekker i pluggen også."

Visst, Apple kan veldig godt fjerne USB fra enhetene sine først, men det vil ikke bety at USB er død, fordi verken Apple eller Steve Jobs har den typen innflytelse i bransjen. Det vil ganske enkelt bety at USB-standardens regjeringstid kommer til å bli slutt, som alle andre PC-standarder før den.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com