Amazons nye Kindle Wi-Fi (med spesialtilbud) er for god til å være sann

Spesialtilbud?!? Det høres kjempebra ut! Hvor registrerer jeg meg? Jeg lurer på hva spesialtilbudene er? Og hvorfor er Kindle som inkluderer spesialtilbud rimeligere enn den samme Kindle som ikke har noen spesielle tilbud i det hele tatt?

I det som sannsynligvis vil være en av de mest tvilsomme reklamekampanjene i denne høytiden - og en som kan plette det som ser ut til å ha vært en ellers feilfri utrulling av Kindle Fire-fargen Android-nettbrettet - har Amazon rullet ut en aggressiv markedsføringsstrategi som inkluderer forskjellige Kindle-markeder priset til veldig attraktive punkter for juleferien.

Kindle 3G (som en linje og som en spesifikk Kindle) gir en enkel fordel - muligheten til å laste ned en bok over en gratis 3G "whisphernet" -forbindelse hvor som helst du kan få et 3G-signal, som er ganske kult. Denne enheten på $ 189 har også en eksperimentell nettleser, men ærlig talt er det ikke en stor glede å bla i en Kindle-nettleser med e-Ink-skjerm, selv med gratis 3G. 3G-tilkoblingen kan være snappy, men e-Ink-oppdateringen er ganske utålelig treg for websider. Uten tvil tror jeg 3G-linjen bare vil appellere til folk som virkelig vil kunne laste ned en ny bok, når og hvor de er, uten å måtte finne en lokal McDonald's, Starbucks eller annen Wi-Fi-hotspot.

Deretter har vi Kindle Wi-Fi. Denne enheten koster 139 dollar, og den tilbyr alle de samme funksjonene som den dyrere 3G-versjonen. Den eneste forskjellen, som nevnt over, er at du må finne et Wi-Fi-hotspot for å laste ned en ny bok. Det eneste stedet jeg virkelig ser at dette er vanskelig, er hvis du er ute og camper på et veldig avsidesliggende sted, og du bestemmer deg i siste øyeblikk at du må lese den nyeste NY Times # 1 bestselgeren. Pokker, selv i et slikt tilfelle, hva er sannsynligheten for at du vil kunne få et 3G-signal, uansett? For $ 50 forskjell, kan jeg bare ikke se mange mennesker som tar 3G-valget for en eReader med bare noen få grunnleggende nettbrettfunksjoner.

Men så har vi fått NYTT Kindle Wi-Fi med spesialtilbud, som er priset til $ 114. Hva er disse spesialtilbudene? Kommer det med gratisbøker? Kanskje får jeg noen gratis musikknedlastinger fra Amazon MP3-butikken eller et premium-abonnement fra Pandora. Hvordan kan de pakke spesialtilbud og likevel selge enheten for enda mindre enn den vanlige Wi-Fi Kindle? Det høres for godt ut til å være sant.

Fordi det er det . Disse "spesialtilbudene" som er inkludert i den rimeligere versjonen av Kindle Wi-Fi, er reklame. Men de sirkulære reklamene som antyder Kindle i påvente av det kommende julehandelen, er i beste fall tvetydige når det gjelder å gjøre dette klart og potensielt uetisk vagt i verste fall.

Det har allerede vært mye diskusjon om det generelle konseptet med å inkludere annonser i en subsidiert Kindle, og den generelle konsensus er at måten Amazon nærmer seg dette ikke er veldig attraktiv. Du sparer omtrent $ 25 ved det første kjøpet, og til gjengjeld godtar du å ha en enhet som legger inn "ikke-invasiv og ikke-forstyrrende" reklame. Det virker som om du kan melde deg av senere, og Kindle vil deaktivere annonseringen og deretter belaste deg for forskjellen.

Jeg antar at ideen om at du kan kjøpe enheten, se om du kan leve med reklamene og senere deaktivere dem (hvis ikke) gir mening. Hvorfor ikke spare $ 25 i så fall? Det er ingen reell risiko. Hvis du ikke liker annonsene, slår du av dem og betaler forskjellen mellom den annonsestøttede versjonen og den vanlige $ 139 dollar-versjonen.

Jeg er ikke så frata av den generelle ideen. Jeg tror bare Amazon håndterer annonsering og presentasjon av dette forslaget på en dårlig måte. Jeg tror det muligens kan blåse opp i ansiktet og skape noe av en skandale. Jeg tror at det hele ligger i deres valg av ordlyd. Hvorfor si det på den måten? Det er sleipt, underhendt og litt slimete. Jeg kan se mindre teknisk-saavy kjøpere som kjøper denne enheten og tenker at spesialtilbudene er en slags "verdiøkende" bonus. Du vet, et spesielt tilbud er,

"Kjøp en Chevy Suburban i dag, og få en gratis mikrobølgeovn, TV, Minifridge eller iPad."

eller

"Bestill før midnatt i kveld, så dobler vi bestillingen din til to USB cupholders for prisen av en - pluss at sham-wow er ditt å beholde, selv om du bestemmer deg for å returnere cupholders."

men ikke

"Kjøp denne enheten og godta å få reklame levert til den, og vi belaster deg $ 25 mindre enn versjonen som ikke inkluderer annonser."

Ideen om å sette inn reklame i Kindle er allerede noe kontroversiell. Amazon har prøvd å forklare at annonsene ikke vil forstyrre den leseopplevelsen - bøker vil ikke ha kommersielle avbrudd. Det er vanskelig å forestille seg hvordan Amazon klarte å navigere i alle de vanskelighetene uten å innse hva en potensiell pulverkum-annonsesubsidiert subsidiering er. Du skulle tro de ville ha lært av dette og sørget for at reklamekampanjene deres var tydelige og beskrivende med liten eller ingen sjanse for forbrukerne å misforstå.

Jeg ville tro at basert på disse tingene, hvis jeg hadde vært i Amazon-markedsføringsgruppen som hadde ansvaret for Kindle, hadde jeg sannsynligvis kalt det "Advertising subsidised Kindle Wi-Fi" og forklart det med en kopi som,

"Den nye annonseringssubsidierte Kindle Wi-Fi har ikke-invasive annonser fra leverandører og partnere som er levert til enheten din. Til gjengjeld for å akseptere å få reklame levert ved bruk til Kindle, kan vi senke prisen på Kindle-maskinvaren din."

Det er kanskje derfor jeg ikke markedsfører. Hver annonse jeg har sett, sier:

"NEW Kindle Wi-Fi (with special offers)" uten ytterligere beskrivelse av akkurat hva "spesialtilbud" betyr.

La meg høre hva du tenker. Er dette bare et tilfelle av forbehold om tømming av caveat, eller er dette et tilfelle av at en leverandør målbevisst er vag på en måte som sannsynligvis kommer til å komme tilbake for å hjemsøke dem?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com