3 ting du må vurdere før du hopper til SD-WAN

Black Hat 2019: Overvåking av nettverksdrift og håndtering av digitale risikoer Black Hat's Network Operations-teammedlemmer diskuterer på jakt etter det "dårlige innen det dårlige." RSAs CTO snakker også om å håndtere risiko for å forhindre at et individuelt problem blir et samfunnsproblem.

Bedrifter henvender seg stadig mer til "as a service" -plattformer og flytter systemer til skyen, men kan nettverkene deres håndtere det? Tradisjonelt har organisasjoner brukt Multiprotocol Label Switching, eller MPLS, som standardbærer, og de fleste store selskaper bruker den fortsatt.

Men programvaredefinert bredt nettverk, også kjent som SD-WAN, er i ferd med å bli et populært alternativ for bedrifter som trenger støtte for latensfølsomme applikasjoner, samtidig som de kontrollerer kostnadene og forbedrer ytelsen.

Ken Presti, visepresident for forskning og analyse ved AVANT Communications skrev nylig en rapport om SD-WANs utbredte adopsjon og beste praksis for selskaper som vurderer en endring.

Ansettingssett: Nettverksadministrator (TechRepublic Premium)

Presti kalte SD-WAN "den mest forstyrrende teknologien" i AVANTs State of Disruption Study i 2019, et markedsundersøkelsesinitiativ som polled mer enn 300 beslutningstakere innen teknologi innen IT.

"Fremveksten av et utvidet utvalg av latensfølsomme og båndbreddetunge applikasjoner driver behov for økte krav til bedriftsnettverk, samtidig som det styrker en viss kostnadsbevissthet og sikkerhetsbevissthet. I økende grad lever datatrafikk ikke lenger bare innenfor begrensningene til et bedriftsdatanettverk, "skrev Presti i rapporten. "Trendene til å utnytte skyplattformer som UCaaS, CRM og e-post endrer også bedriftens WAN-krav. SD-WAN kan dekke disse behovene og kan brukes sammen med andre nettverksteknologier, inkludert bredbånd, MPLS, Ethernet, 4G / 5G trådløse, DSL, private fibernett og satellitt. "

Beslutningen om å bytte fra MPLS til SD-WAN kommer vanligvis under en større diskusjon om båndbredde-tunge applikasjoner selskapet håper å ta i bruk. Imidlertid er SD-WAN nå valget for selskaper som trenger et nettverk som er kraftig nok til applikasjonen på høyere nivå som er ment å gi en konkurrerende differensierer for kunden.

"SD-WAN anses generelt for å være rimeligere og mer enkel å administrere enn MPLS. SD-WAN vokser, men det samme er MPLS fordi MPLS er så godt forankret i de store virksomhetene, spesielt rundt kjernen av nettverket, slik at det blir ikke fortrengt der, "sa Presti.

"La oss si at et selskap ønsker å migrere til enhetlig kommunikasjon som en tjeneste, og de ser på nettverket og kommer til en erkjennelse, kanskje gjennom en rådgiver, at nettverket ikke er klar til å støtte noe som er så forsinket sensitivt som det. Så på det tidspunktet sier de at det er på tide å oppgradere nettverket ditt, og SD-WAN er veien å gå, ”fortsatte han.

I et intervju med TechRepublic forklarte Presti de tre tingene selskapene må se etter når de vurderer SD-WAN.

Server virtualisering: Beste (og verste) praksis (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

1. Start med applikasjonene dine

Før du gjør noen trekk, bør du forstå at enhver beslutning bør være basert på applikasjonene du håper å bruke. Når du vet hva slags ting du skal ta i bruk for virksomheten din, kan du søke for å finne riktig nettverk.

"Start fra applikasjonene og jobb deg ned. Du ser på hva du vil at nettverket ditt skal gjøre, og hvordan du vil at det skal vokse, " sa Presti. "Så for eksempel, hvis du går mot Salesforce eller skysøknader, starter du på applikasjonspunktet og finner ut hvilket ytelsesnivå du trenger for å støtte disse applikasjonene."

I tillegg til potensielle applikasjoner, bør selskaper vurdere sikkerhetsbehov, geografiske behov, preferanse for egen- eller nøkkelferdige ledelse og mye mer.

"Midtstore og små bedrifter flytter raskt til skyen, og vurderingen av store foretak øker mer hver dag, " sa Oracle Communications-visepresident Gary Levy i Avant-undersøkelsen. "Ettersom oppdragskritiske applikasjoner hentes fra skymiljøer, tenker foretakene på nytt hvordan de utnytter MPLS. Vi finner ut at bedrifter reduserer dyre punkt-til-punkt MPLS-kretser, øker bruken av rimeligere bredbåndsinternett og raskt distribuerer SD- WAN."

SD-WAN er i stand til dynamisk å ta en beslutning om hvor du skal rute trafikken, noe som gjør den ideell for nettverk med høyere pålitelighet. Flere tjenesteleverandører kan også brukes i en all-aktiv konfigurasjon for å minimere effekten av et strømbrudd. Det er også i stand til å innlemme en rekke forskjellige sikkerhetsfunksjoner, som potensielt kan erstatte frittstående sikkerhetsapparater, brannmurer, VPN-er og mer avansert sikkerhetsfunksjonalitet.

2. Still spørsmål og sjekk din nåværende kontrakt

Før du gjør noen overgang til SD-WAN, sa Presti, var det viktig å stille spørsmål og sjekke din nåværende kontrakt. Mange MPLS-kontrakter er fylt med kostbare tiltak som straffer ethvert forsøk på å bryte kontrakter.

En del av det som ansporer til en økning i bruken av SD-WAN er dens evne til å samarbeide med MPLS-nettverk, slik at selskaper sakte kan gå over fra det som sine kontrakter nær slutt. "MPLS blir vanligvis levert gjennom et abonnement med en tjenesteleverandør, og veldig ofte har disse kontraktene ganske straffende vilkår hvis du sier opp kontrakten tidlig, " sa Presti. "Så en av tingene du vil gjøre er hvis du ønsker å flytte til SD-WAN, se på hva du har på plass når det gjelder kontrakter. Når utløper den kontrakten? Hva slags varsel må du gi ? Hvis det er gebyrer, kan det spares i besparelser. "

Foretak bør sjekke om deres nåværende MPLS-leverandør også har alternativer for SD-WAN, ettersom mange selskaper nå beveger seg inn i plassen og det vil gi den enkleste overgangsmodusen.

AVANT-rapporten sa at 62% av de spurte kommer til SD-WAN fra et MPLS-miljø, og 40% hadde en nærtidsplan for å beholde sitt opprinnelige nettverk, mens en nesten lik prosentandel plan for å erstatte det opprinnelige nettverket før før senere. Cirka 40% planlegger å distribuere et hybridmiljø som inkluderer MPLS og SD-WAN.

Før selskaper bytter til SD-WAN, bør selskaper vurdere en rekke spørsmål. Hvilke applikasjoner kjører over nettverket, og hvor ligger de? Er det noen svært nettverkssensitive applikasjoner å vurdere? Er du utstyrt til å administrere SD-WAN-nettverket selv, eller ønsker du en fullstendig nøkkelferdig løsning? Hva er sikkerhetskravene for løsningen, og er det en mulighet for å forbedre sikkerhetsstillingen avhengig av den valgte løsningen?

3. Ansett en rådgiver

Avgjørelsen om å gå over til SD-WAN er vanskelig og vilt komplisert. AVANT-rapporten sa at flyttingen "ofte er en detaljert beslutningsprosess som tar hensyn til en rekke fasetter og kan krysse grensene for flere organisasjoner i selskapet ditt, inkludert ledelse, IT, sikkerhet og økonomi."

"På grunn av de mange tilgjengelige alternativene, anbefaler vi at du kontakter tredjeparts pålitelige rådgivere kjent med SD-WAN-landskapet for å hjelpe deg med å ta et velinformert valg, " la Presti til.

Det er nå dusinvis av alternativer for SD-WAN-leverandører, og hver har et litt forskjellig tilbud. Noen av de frittstående tjenestene inkluderer selskaper som Aryaka, Big Leaf Networks, Cato Networks, Cisco, Cloudgenix, Fortinet og Oracle.

Store transportører og aggregatorer har SD-WAN-opsjoner, inkludert AT&T Business, Atlantic Metro, BCN, Bullseye Telecom, China Telecom, Aptum, CenturyLink, GTT, TATA, Verizon og Zayo.

I følge Presti er den beste måten å gjennomføre en sømløs overgang på å ansette hjelp til å veilede IT-teamet gjennom prosessen.

"La en solid, pålitelig rådgiver komme inn, se på nettverket ditt og finne ut hvordan du kan gjøre denne overgangen med minst mulig forstyrrelse. Når du gjør en teknologiovergang, må du se på hvordan endringer vil påvirke alt annet rundt det, "sa Presti til TechRepublic. "Det er ikke vanskelig for menneskene som forstår det, men det er en kritisk del av prosessen som må gjøres ordentlig. Du kan ikke bare få dette med på teamet ditt. Du må jobbe med folk som kjenner SD-WAN."

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com