Vil nettbrett bane vei for bedriftsbordbordberegning?

Noen få ganger hvert år gir pressen en oppdatering om den evigvarende "rett rundt hjørnet" -teknologien til databehandling, best illustrert av Microsofts "Surface" -teknologi. I tilfelle du savnet det, gjør denne teknologien i hovedsak et tavlerom til et databehandlingsgrensesnitt, slik at du kan pirke, stikke og sveipe bordet ditt for å utføre forskjellige funksjoner.

I demonstrasjoner av "fremtidens kontor" -type, går en smartkledd exec (uunngåelig iført en kombinasjon av sølv og svart) rolig inn i et rom og begynner å samhandle med konferansebordet, som viser et grensesnitt rett ut fra Star Trek. Denne execen kan sveipe ved en bunke med virtuelle papirer og distribuere dem til hver person som sitter rundt bordet, der de vil vise bevegelige grafer og bilder eller endre seg i sanntid basert på presentasjonen.

Selv om det sørger for god TV, mangler denne bedriftens visjon for teknologien. Det primære problemet er at vårt nåværende "grensesnitt" for møter - trykt papir - er ganske så bra. Det er billig, alle vet hvordan de skal bruke det, og selv om de ikke er interaktive, bruker de fleste møter oversendelser og papir som underlagsdokumenter. Den virkelige handlingen er i diskusjonen eller tavle-drevet idédugnad som finner sted. Det virker som et klassisk teknologisk problem som leter etter en løsning, som skal oppmuntres til FoU-type innsats som Microsofts Surface, men det er sterkt motløs for ditt neste møte med finansdirektøren.

Konseptuelt deler datamaskinbord mange funksjoner i nettbrett, bare i stor skala, men jeg ser ikke at det påvirker bedriftene like mye som nettbrett. Konferansebordet er det ultimate interaktive forumet for menneskelig diskusjon, mens nettbrett er mer intime, personlige enheter. Fra et grunnleggende ergonomisk ståsted, se hva som skjer på ditt neste møte etter at utdelingen er gitt ut. De fleste vil lene seg tilbake i stolene sine, løfte papiret til en behagelig visningsvinkel og se på papiret. Dette er vanskelig når selve bordet er overflaten å betrakte. I de fleste selskaper er ikke tabeller fokus for oppmerksomhet.

Det er absolutt spesifikke nisjer der et tabellbasert brukergrensesnitt kan være vellykket. Jeg vet lite om militærplanlegging, men hver god krigsfilm ser ut til å inneholde et gigantisk bord med kart og talisman for å representere vennlige og motstridende enheter av forskjellige typer. Mer praktisk kan enhver kartlegging eller grafisk intensiv prosess dra nytte av teknologien, med interaktive diskusjoner som foregår over tegninger eller komplekse CAD-tegninger som kan manipuleres gjennom et slikt grensesnitt.

Det jeg synes er interessant og lovende om databehandling, er den økende implikasjonen at databehandling ikke lenger er knyttet til konvensjonelle enheter og grensesnitt, og dette er en trend som nettbrett har bidratt til å få fart. Det gamle paradigmet med databehandling satt ditt menneskelige grensesnitt, data og kommunikasjon på en enkelt enhet. Bordplateberegning har potensial til å frigjøre disse forskjellige konstruksjonene.

Selv om jeg synes den fremtidige sølvpassede "fremtidens forretningsmann" blander virtuelle papirer litt tullete, ville det være mye mer interessant for deltakerne i dette møtet å plassere en enhet (kanskje en smarttelefon) på et smart bord, samhandle på tavler og via videokonferanse, og deretter har alle relevante data for møtet sendt til den enheten. Se for deg å plassere telefonen på et bord med et tastatur og en skjerm, og øyeblikkelig ha datamiljøet ditt - komplett med de siste dokumentene og applikasjonene - åpent foran deg. Dataene dine kan være på en enhet (eller lagret på en ekstern server), mens brukergrensesnittet ditt kan variere fra nettbrett, bordplate til en kiosk på en flyplass.

Mye av dette er åpenbart ville spekulasjoner, og grenser til science fiction på dette tidspunktet. Tradisjonell databehandling er imidlertid i utvikling, og jeg tror makrotrenden går mot en tilstand der data, presentasjon og brukergrensesnitt beveger seg sømløst mellom forskjellige plattformer og enheter. Selv om denne utviklingen ikke vil påvirke bedriften din i morgen, bør nettbrett føre til at du vurderer hvordan du administrerer og presenterer data- og datatjenester, samt hvordan du forbereder deg på å gjøre det i en potensielt annen verden.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com