Hvorfor du bør migrere til Android Q Beta-programmet

Bilde: Jack Wallen

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Hver gang så ofte overrasker utviklere deg. Slik er tilfellet med Android Q beta-programmet. Det var ikke perfekt, men det det gjorde var ganske viktig på flere nivåer.

La oss starte med å diskutere den største (utilsiktede) bonusen ved å migrere til Android Q beta-programmet. Det begynner med litt bakhistorie.

Den fryktede blinker

Dette er min tredje Pixel 3-telefon. Den første ble returnert på grunn av dårlig samtalekvalitet. Den andre ble returnert på grunn av den fryktede "blinkende" saken. Det spesielle problemet manifestert seg på skjermen blinkende tilfeldig enten hvitt eller grønt, enten enheten var i bruk eller ikke. Det ble så ille, telefonen ble ubrukelig. Da den tredje telefonen kom, satte jeg den opp under forutsetning av at noe også skulle gå galt med den. Det tok bare et par dager før den første blinken slo til - denne er grønn. Jeg tenkte: "Hvorfor ikke registrere deg for beta-programmet?" Tross alt skulle nok telefonen bli sendt tilbake uansett, så det ville ikke skade å i det minste oppleve Android 10 før jeg gjorde det. Så jeg pekte en nettleser til Android Beta-programmet og registrerte meg Pixel 3.

Dette valget var smart å ta, siden Pixel ikke har blinket en gang i ukene siden jeg meldte meg på (bank på hvert skrap av nærliggende tre).

Var det blinkende problemet en kombinasjon av maskinvare og noe i Android 9? Det er vanskelig - om ikke umulig - å si. Men å ikke se en eneste blits siden oppgraderingen forteller meg alt jeg trenger å vite.

Selvfølgelig er det ikke alle som har å gjøre med akkurat denne saken. Når det er sagt, hvordan har Android Q vært? La oss snakke.

Overraskende stabil

Migrering fra Android P til Q er ikke nesten oppgraderingen du kan forvente. Endringen fra O til P var mye mer drastisk. Men ikke tro at Android Q ikke er uten sin andel av nye funksjoner - den er bare mye mer subtil () eller har ennå ikke kommet frem (tenk "Bubbles"). Og selv om ikke alt er bunnsolid (det er tross alt en beta), har mye av det jeg opplevde vært overraskende stabilt.

Pixel 3 som nå kjører Android Q er min daglige driver. Så langt vil du være hardt presset til å peke på noe som indikerer at denne enheten kjørte en betaversjon av operativsystemet. Med noen få mindre unntak er Android Q Beta 2 like bunnsolid som den endelige utgivelsen av Pie. Det sier noe, ettersom Pie har vært en av de sterkeste Android-utgivelsene til dags dato. De trinnvise avgrensningene som er gjort mellom P og Q er ganske gode. Hver designendring som er gjort i Pie ser nå ut til å ha stivnet til et perfekt logisk og gjennomtenkt valg.

Høy ytelse

Q handler ikke bare om stabilitet. I nesten alle aspekter er beta-utgivelsen bedre enn den forrige iterasjonen. Fra hastigheten på apper og overganger og til delingsmenyen og varslinger - alt utføres med større hastighet og flyt - til og med batterilevetid.

Det er riktig. Batteriytelsen er langt over Android Pie. Ved oppgradering satte jeg skjermen til manuell og støt den opp til full lysstyrke (for å se hvordan det påvirket batteriet). Selv med skjermen som skinner i et øye-skvisende nivå av lumen, varte batteriet lenger enn det gjorde med Pie (ved bruk av adaptiv lysstyrke). Så hvis batterilevetiden er nøkkelen for deg, leverer Android Q.

Ikke helt alle følelsene

Ikke alt i oppgraderingsprosessen ga meg et tilfelle av føles. Det er visse apper som lanseres og deretter umiddelbart krasjer. Tre apper jeg bruker ofte i Android P: Firefox, Instagram og bankprogramvaren min vil ikke åpne i Q. Imidlertid tilbyr både Instagram og Firefox en beta (Instagram) og nattlig (Firefox), og hver åpner og går fint på Q. Bank-appen, derimot? Ingen bueno. Heldigvis har jeg andre enheter som kjører bankappen uten problem. Forhåpentligvis blir dette strøket ut snart (Devs, lytter du?).

Det siste problemet jeg har opplevd er med kameraet. Si at det ikke er slik! Det er riktig, kameraet Pixel 3 er så kjent for har ett blankt problem med Android Q. Når du tar et bilde i portrettmodus, kan ikke kameraet lenger vise resultatene fra det gjengitte bildet. Det det viser er et normalt fotografi uten dybdeskarphet som er brukt. Imidlertid, når du ser på bildet i bilder, er dybdesfeltet tydelig i kraft, så selvsagt er dette ikke noe mer enn et problem med kameraets innebygde bildevisning.

Konklusjon

Min erfaring med Android Q har hittil vært fantastisk. For at en betaversjon skal være dette solide er et testamente på innsatsen som Android-utviklere har lagt ned i denne plattformen. For å kunne bruke en betaplattform som en daglig driver, snakker bind. Det er ikke perfekt, men det er så nært det kan være mens du fortsatt beholder beta-monikeren.

Hvis du er på gjerdet med å prøve Android Q-beta, anbefaler jeg på det sterkeste å gi den en gang. Det er bunnsolid, smøraktig glatt og verdig å bli oppkalt etter enhver deilig konfekt som begynner med bokstaven Q.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com