Hvorfor EU kan tvinge Apple til å bytte Lyn-kontakten for USB

Beste bærbare batteriladere for smarttelefoner og nettbrett Disse hendige bærbare batteriladerne hjelper deg med å holde smarttelefonene og nettbrettene fulladet på din neste forretningsreise eller familieferie.

EU-kommisjonen vurderer om de vil iverksette tiltak for å presse på for en vanlig mobiltelefonlader, etter mangelen på fremgang for denne innsatsen, sa EUs konkurransesjef Margrethe Vestager i et svar på et spørsmål fra en MEP.

Kommisjonen har forsøkt å få mobiltelefonselskaper til å bruke den samme laderen i nesten et tiår, og siterer både kundens ulemper og 51 000 tonn årlig elektronisk avfall fra gamle ladere som de viktigste årsakene.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Tilbake i 2009 signerte 14 selskaper, inkludert Apple, Samsung, Huawei, og Nokia, et frivillig memorandum av forståelse (MoU), der de ble enige om å harmonisere ladere av sine nye smarttelefonmodeller som kommer ut i 2011.

Etter utløpet av notatet er den eneste typen telefonlader på markedet som ikke er USB-C eller mikro-USB, Apples Lightning-kontakt, noe som gjør Apple til det åpenbare målet for dilemmaet.

"Gitt den utilfredsstillende fremgangen med denne frivillige tilnærmingen, vil kommisjonen om kort tid sette i gang en konsekvensanalysestudie for å evaluere kostnader og fordeler ved forskjellige andre alternativer, " sa Vestager i svaret fra MEP.

Studien vil hjelpe kommisjonen med å avgjøre om det er nødvendig med tiltak for å implementere en universell telefonlader.

En harmonisert telefonlader vil være ekstremt praktisk for brukere. Spesielt forretningsreisende og brukere som har flere enheter, kan ha stor fordel av endringen. Å finne og låne en lader fra noen andre vil ikke være noe problem, og det vil åpne muligheten for at flere offentlige ladere blir plantet i fellesarealer, ettersom selskaper bare trenger å tilby en slags lader.

Enhetsstyring ville også være mye enklere, spesielt blant selskaper med både Apple og ikke-Apple smarttelefoner distribuert. IT vil kunne holde et lager av vanlige ladere uten å måtte bekymre deg for kompatibilitet eller adaptere.

Kanskje vil eliminering av Lightning-porten bringe kundenes elskede hodetelefonkontakt tilbake på iPhone.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • EU undersøker om de skal iverksette tiltak for å implementere en harmonisert telefonladeregel for alle telefonselskaper.
  • En harmonisert telefonlader vil tvinge Apple til å forlate Lynkabelen sin i bytte mot noe som fungerer med andre merker.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com