Hva er det neste for Windows RT?

Etter en mengde nyheter på Windows RT, dro jeg Microsoft Surface RT-nettbrettet fra en skuff, der det hadde sittet ubrukt i flere måneder. Jeg vurderte Surface RT i november 2012, og flere av bekymringene mine er utbedret. Siden oppdateringene har enhetens ytelse blitt bedre og tilgjengeligheten til applikasjonen øker sakte. Nyere indikatorer har imidlertid flere ledetråder for skjebnen til Windows RT, med både positive og negative tegn for fremtiden til denne varianten av Windows 8.

Et sunt utsiktspunkt

Den kanskje mest spennende nyheten rundt Windows RT er at hele Outlook-e-postklienten er beregnet for inkludering i OS, sammen med de andre hovedkomponentene i Office-pakken. Jeg fant at fraværet av blending av Outlook og en stor konkurranse glipp for enheten. Det største salgsargumentet for Surface RT er at det leverer en slags "split-personlighet" -enhet. Det kan fungere som et fingerfokusert nettbrett som iPad eller forskjellige Android-nettbrett, men hvis du bretter ned stativet og bytter det til skrivebordsmodus, har du tilgang til fullverdige versjoner av Office-pakken, alle med sterk batterilevetid og enkel portabilitet.

E-postklienten som følger med Surface RT er nå farbar på grunn av ytelsesforbedringer, men hvis Microsoft ønsker å lage en overbevisende sak for Surface RT over en Android- eller iOS-konkurrent, trenger den kraften til hele Outlook-klienten ombord. Bortsett fra å appellere til brukere som vil ha de fulle funksjonene til Office på nettbrettet, gir dette trekket en viss indikasjon på at Microsoft ikke er klar til å forlate Windows RT, til tross for noen skyer i horisonten fra mangeårige partner Intel.

Intel-spørsmålet

Selv om det ikke er en direkte, konkurransedyktig trussel mot Windows RT, kunne Intels nylig kunngjorte 4. generasjons Core-prosessor, kodenavnet Haswell, stave undergang for Windows RT. Det primære fokuset på Haswell var redusert strømforbruk, noe som ga datakraft som tilsvarer tidligere Core-serien-brikker med betydelig forlenget batterilevetid.

Tenk for et øyeblikk at batterilevetiden var den viktigste driveren bak Windows RT. Før RT hadde Windows-nettbrett en batterilevetid på 2-4 timers rekkevidde, likt de fleste bærbare datamaskiner, siden de brukte maskinvare i laptop-stil. ARM-baserte mobile prosessorer som ble adoptert fra smarttelefoner, endret batterispelet, og presset batteriets levetid til dobbeltsifrene. Uten noen måte å hente ut lignende ytelse fra da tilgjengelige x86-prosessorer, tok Microsoft den smertefulle beslutningen om å lage en helt ny versjon av Windows som skal kjøres på ARM-prosessorer, først og fremst i navnet på batteriets levetid.

Hvis Haswell oppfyller løftene, kan den hellige gralen for nettbrettberegning i et Microsoft-økosystem endelig nås: en enhet på størrelse og vekt på Surface RT som kjører en Intel Core-prosessor og fullversjon av Windows 8, alle med en 10- timers batteri og ingen vanskelige vifter eller varmefeil. Selv om dette vil være grunn til feiring blant brukerfellesskapet, lar det Windows RT være vanskelig posisjonert, ettersom den primære fordelen - batterilevetid - nå er på nivå med "vanlige" Windows. Kombiner dette med RTs flere kompromisser - hovedsakelig uforenlighet med alle Windows-applikasjoner som ikke er spesielt designet for Windows 8 - og du har et operativsystem og en plattform uten fordeler og flere blanke ulemper.

Kostnadsspørsmålet

Microsoft innser åpenbart problemet Haswell presenterer og ser ut til å posisjonere RT som et billigere Windows. Ikke bare fetter Microsoft opp Windows RT-funksjonalitet ved å pakke sammen Outlook, men det er også rykter om at selskapet har senket RT-prisen til sine OEM-partnere. På sitt eget Surface RT-nettbrett pakker Microsoft nå et gratis touch-tastatur i stedet for å senke utsalgsprisen på enheten. Ved å inkludere et av de "must-have" tilbehøret gratis, kan Microsoft tilby rabatt til brukere uten å kannibalisere klistremerkeprisen på Surface RT. Dette trekket viser at Microsoft prøver å øke markedsandelen i stedet for å dumpe et økosystem, slik HP beryktet gjorde med det skjebnesvangre TouchPad og dets likvidasjonssalg på $ 99.

Etter hvert som mer Windows RT-kompatibel programvare vises, kan Microsoft forsøke å gjøre Windows RT til den neste netbooken, og tilbyr kombinerte nettbrett og bærbare datamaskiner som inkluderer en fullversjon av Office til en betydelig rabatt til en lignende utstyrt enhet som kjører "vanlig" Windows 8 Det er en vanskelig balansegang, siden Surface RT fremdeles er rimelig priset til den gjennomsnittlige bedriftens bærbare datamaskin og samtidig forvirrende for forbrukere som kanskje ikke forstår nyansene mellom RT, ARM og x86. Uansett, for øyeblikket ser det ut til at Microsoft står ved Windows RT - og på kort sikt vil brukere av plattformen få økende funksjonalitet og lavere kostnader. Hvorvidt Microsoft og dets maskinvarepartnere fortsetter å stå ved økosystemet i møte med svindlende fordeler gjenstår å se.

Hva er tankene dine om fremtiden til Microsoft Windows RT? Del din mening i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com