Webroot SecureAnywhere Premier for Android-sikkerhet

Interessen for Android-sikkerhet er til enhver tid høy med utgivelsen av Android L og andre nylige trekk for å gjøre Android til et sikrere operativsystem for mobile bedrifter. En Android-sikkerhetsspiller du ikke bør miste synet er Webroot. Jeg har testet ut deres skybaserte SecureAnywhere Premier-produkt i omtrent en måned nå på min Samsung Galaxy Tab 3 som nylig ble oppdatert til Android 4.4.2 KitKat. Webroot forsynte meg nådig med en evalueringsversjon.

Webroot SecureAnywhere Premier søker etter trusler og ondsinnet oppførsel, overvåker hvilke apper som får tilgang til informasjonen din og tapper batteriet. Den kan også lokalisere, låse og tørke enheten eksternt hvis den er tapt eller stjålet.

Komme i gang med Webroot SecureAnywhere Premier

Webroot SecureAnywhere Premier er tilgjengelig som nedlasting fra Google Play. Det er en avgiftsbasert premierversjon og en gratis versjon. I forbindelse med denne artikkelen lastet jeg ned gratisversjonen og oppgraderte den til Webroot SecureAnywhere Premier med et serienummer gitt til meg av Webroot.

Merk: Jeg har merket førsteklasses funksjoner i teksten.

Etter å ha lastet ned appen fra Google Play, har du muligheten til å logge inn på din eksisterende Webroot-konto eller å sette opp en ny konto. Oppsettet er vanlige ting bortsett fra mindre erfarne Android-brukere som trykker på About-knappen i stedet for å finne seg fast på About-skjermen for appen. Du må konfigurere en konto for å logge deg på SecureAnywhere nettportal.

Aktivering av enhetsadministrasjon skjer etter at du har konfigurert Webroot-kontoen. Dialogboksen Aktiver enhetsadministrator er godt designet og tydelig skrevet.

SecureAnywhere er satt det og glem det - et must og nødvendig alternativ for mobile brukere av alle tekniske evner. Goof proofing mobilsikkerhet for brukere så mye som mulig er et must ha i min "mobile security book".

Sette opp sikkerhetsalternativer

Å sette opp sikkerhet var gjennomtenkt. Jeg valgte PIN-alternativet for sikkerhet. Mens den første skanningen av Galaxy Tab-en ikke viste noen problemer (så kommer ikke dette nettbrettet igjen ut mye). Sikkerhetsskjermen er litt bare bein, og selv om det er kult for de fleste Android-brukere, kan flere nybegynnere Android-brukere dra nytte av litt mer informasjon om alternativene Antivirus og Secure Web Browsing.

Sikre identitet og personvern

Alternativene Identitet og personvern inkluderer Lost Device Protection og en App Inspector som ser hvilken informasjon appene dine har tilgang til på enheten din. Når du først åpner skjermen Identitet og personvern, blir du bedt om at det er elementer som trenger oppmerksomhet. Figuren nedenfor viser et eksempel på skjermbildet Identitet og personvern:

Skjerm for identitet og personvern

Mistet enhetsbeskyttelse

Mens Webroot SecureAnywhere mistede enhetsbeskyttelsesfunksjoner flørter med mobile enhetsstyring (MDM) og bedriftsmobilitetsstyring (EMM), er det ikke nødvendigvis en dårlig ting og gjør Webroot Security Anywhere attraktiv for små til mellomstore bedrifter (SMB), frilansere og entreprenører som søker en pålitelig og kostnadseffektiv skybasert Android-sikkerhetsløsning. Den inkluderer følgende mistede enhetsfunksjoner:

 • Lås Android-enhet hvis den er tapt eller stjålet
 • Finn Android-enheten via enhetens GPS
 • Gi et varsel (Webroot kaller dette "skrik") for å hjelpe deg med å finne enheten din i nærheten
 • Slett dataene dine fra enheten hvis de går tapt eller blir stjålet (kun Premier-funksjonen)
 • Lås enheten din automatisk hvis noen fjerner SIM-kortet (kun Premier-funksjonen)

Da jeg trykket på Lost Device Protection, kunne jeg se at Device Protection allerede var satt til ON. Jeg aktiverte passordbeskyttelse for å beskytte innstillingene for avinstallasjon og enhetsadministrator for enheten. Figuren nedenfor viser et eksempel på skjermbildet Lost Device Protection:

Mistet skjerm for enhetsbeskyttelse

Det er også et kommandologg-alternativ nederst på skjermen som gir et revisjonsspor over kommandoer som er mottatt av mistede enheter.

Appinspektøren (Premier-funksjonen) var den mest interessante delen av sikkerhetsappen for meg siden noen av mine tidligere skriverier rundt Android og enterprise mobilsikkerhet har berørt Android-app- og nettverkstilkoblingsproblemer. Appinspektøren identifiserer apper som:

 • Få tilgang til meldinger fra SMS og MMS
 • Ringe for ekstra kostnader uten å varsle deg
 • Få tilgang til informasjon fra kontoen din som kan sette deg i fare for identitetstyveri
 • Spor plasseringen din via GPS eller nettverk

For eksempel viser figuren nedenfor appene som potensielt har tilgang til sensitiv informasjon på enheten min:

Apper som har tilgang til sensitiv informasjon

Du kan se informasjon om batteribruk og overvåke hvilke apper som får tilgang til nettverket (Premier-funksjonen). Batteri Monitor er godt designet og lettlest.

Network Monitor kan tilby et lysende bilde av hvilke apper som får tilgang til nettverket. Jeg anbefaler at brukere som har nyhet om Android-sikkerhet eller som vil lære mer om hvordan enhetene deres samhandler med nettverket, sjekker dette ut (spesielt hvis du bruker offentlig Wi-Fi ofte.) Dette viser et eksempel på hva du ser i Nettverksmonitor:

SecureAnywhere på nettet

Med et sikkerhetsspørsmål som "Vennligst skriv inn FIRETH og FIFTH tegn i din sikkerhetskode (store og små bokstaver)" for innloggingsbekreftelse for nettpålogging, kan du bli irritert ved å logge deg på nettportalen for kontoen din. Etter at du har logget inn og klikket på Mobile Security, har du imidlertid tilgang til en godt designet portal der du kan administrere de mobile enhetene på kontoen din og se:

 • Sikkerhetsstatus
 • Historie
 • Mistet enhetsbeskyttelse

Siste tanker

Det er mye å like i Webroot Security Anywhere, med det enkle oppsettet og funksjonene som kan imøtekomme behovene til forbrukere gjennom bedrifts Android-brukere. De tapte enhetsfunksjonene skal være attraktive for SMB-er og andre, som ikke er helt klare til å forplikte seg til en fullverdig MDM / EMM-løsning.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com