Se opp for LG, den neste store spilleren i Android-økosystemet

HTC og Motorola har tradisjonelt vært de to store maktmeglerne i Android-økosystemet, og dominerer det meste av enhetssalget. I andre halvdel av 2010 meldte Samsung seg på banen og gjorde en umiddelbar innvirkning med sine Galaxy S-smarttelefoner og Galaxy Tab, det første Android-nettbrettet for massemarkedet (før Google til og med var klar til å gjøre nettbrett).

En annen stor spiller kunne bli med i Android-sirkelen i 2011: LG. For å være tydelig, lanserte LG en Android-enhet i 2010 - LG Ally - men det var et rart med lavt budsjett som for det meste ble preget av det utmerkede maskinvaretastaturet og beskjedne prislappen.

I 2011 beveger LG seg oppstrøms, går ut over funksjonalitetens røtter, og planlegger en mengde avanserte Android-enheter. Etter alt jeg så og prøvde på CTIA Wireless 2011, vurderer jeg nå tre LG-produkter blant de mest etterlengtede mobile enheter som kommer i 2011:

  1. LG Revolution, en Verizon 4G LTE-smarttelefon
  2. T-Mobile G-Slate, en 10-tommers tavle med løpende lager Honeycomb
  3. T-Mobile G2x, en HSPA + smarttelefon som kjører lager Android

Mens LG har en egen Android-hud som heter Optimus UI - som er omtrent så glatt som Motorola MotoBlur og Samsung TouchWiz - applauder jeg selskapet for at de ikke har satt den på G-Slate og G2x og bare kjørt aksjen Android OS på de to enheter. På LG Revolution - som er et veldig fint stykke maskinvare - er det beste jeg kan si om Optimus UI at det ser ut som om det ikke kommer i veien for dårlig (jeg må bekrefte at når Jeg vurderer det faktisk).

Ingen av disse tre enhetene har en offisiell lanseringsdato, men planlegges utgitt i sommer. G-Slate, som vil koste 529 dollar med en innrabatt på $ 100 og en toårskontrakt (for 32 GB-versjonen som kjører på T-Mobils HSPA + -nettverk), kan lykkes der Motorola Xoom har mislyktes bare på grunn av bedre timing. Senere lanseringsdato for G-Slate vil gi tid for Google å fullføre foredling av Honeycomb og for utviklere å optimalisere appene sine for nettbrett. G-Slate må konkurrere med de nye Samsung-nettbrettene som ble annonsert denne uken, men designen til G-Slate føles definitivt mer avansert enn de plasticy Samsung-modellene.

En annen ting jeg liker med disse tre LG-enhetene er at de alle har utmerkede skjermer. Siden LCD-skjermer er LGs primære virksomhet, har den mye ekspertise her, og resultatet er at enhetene har skjermer som er blant de lyseste, sprøeste og mest fargerike du finner i alle Android-smarttelefoner og nettbrett. Til og med forproduksjonsmodellen til G-Slate som jeg testet på CTIA hadde en merkbart mer levende skjerm enn Motorola Xoom, som jeg vurderte nylig. Skjermene på G2x og LG Revolution er på nivå med de beste skjermene jeg har sett på noen smarttelefoner.

LG har en annen Android-smarttelefon som heter Optimus 3D, som jeg prøvde ut på CTIA. Den bruker en glassfri 3D-teknologi som virkelig er gimmicky, gir lite til produktet og til slutt er sløsing med ressurser. LG har også integrert noen 3D-funksjoner i G-Slate. I begge tilfeller kan disse enhetene fange 3D-video og spille den av (og laste den opp til den kommende YouTube 3D-kanalen). I begge tilfeller er opplevelsen ikke stor, og - som andre andre elektroniske leverandører av forbrukerelektronikk - ville LG ha det bedre å dumpe 3D-gimmicken helt.

Til tross for 3D-omvei kommer LG til å være en Android-spiller å se på i 2011.

LG viser frem sin LG Revolution-smarttelefon ved hjelp av Microsoft Surface på CTIA Wireless 2011. Fotokreditt: Jason Hiner

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com