TouchPad lever! HPs spin-off PC-enhet kan gjenopplive den

Den bisarre reisen til HP TouchPad gjorde tirsdag nok en uventet venstresving. Det ser ut til at produktet kan få en ny sjanse på livet fra en uventet kilde - HPs snart avsluttede PC-virksomhet. Vi må kanskje snart kalle dette produktet "The Lazarus of tablets."

Samme dag som administrerende direktør Léo Apotheker la ned bomben om å drepe TouchPad, nevnte han også en liten liten detalj om at HP snurret av sin markedsledende PC-virksomhet til et eget offentlig selskap siden det ikke gir nok overskudd til tilfredsstille Apotheker eller selskapets aksjonærer.

Lederen for Personal Systems Group (PSG) - det er det HP kaller sin PC-virksomhet - er i Asia denne uken og prøver å roe ned mange HP-partnere og kunder og forsikre dem om at HP ikke bare bretter sammen PC-virksomheten, som mange mennesker feil antok da de først leste nyhetene.

PSG-sjef Todd Bradley sa til Reuters tirsdag at det er lite sannsynlig at HP vil selge PC-enheten til en rival som Acer eller Lenovo. I stedet forventer Bradley at HP vil spinne av PSG til et eget offentlig selskap og at han vil lede overgangen og bli administrerende direktør i det nye selskapet.

"Et frittstående selskap kan og vil gjøre det som er mest nødvendig for å gi verdi for aksjonærer og partnere, " sa Bradley.

Reuters rapporterte også, "Bradley sa at selskapet kunne gjenopplive HPs kortvarige TouchPad-nettbrett, som ble introdusert 1. juli før den ble avsluttet bare omtrent seks uker senere."

I intervjuet uttalte Bradley: "Nettbrett er en del av markedet som absolutt er relevant."

Det er tydelig at Bradley og andre HP-ledere har sett med interesse da TouchPad straks ble til en selger da prisen ble redusert til 99 dollar etter kunngjøringen om dens bortgang.

Utfordringen vil selvfølgelig være timing. Det kan ta et år før PSG blir spunnet av i sitt eget offentlige selskap. HPs styre møtes ikke for å bestemme sin endelige skjebne før i desember. I mellomtiden vil usikkerheten sannsynligvis føre til at HP mister mye av sitt beste talent innen nettbrett og WebOS. Det vil også føre til et bortfall i produktutviklingen som kan ødelegge enhver fremtidig innsats - med mindre Bradley orkestrerer noe bak kulissene for å hemmeligholde WebOS-togene mens den nåværende overgangen spiller ut.

Les også

  • HP TouchPad hopper av konkurrenter i produktivitet
  • I nederlag blir HP TouchPad til en hit
  • De 10 beste nettbrettene i 2011 OPPDATERT
  • CNET : HP-oppdatering for å øke TouchPad-funksjonaliteten
  • HP: Begrenset tilgang på TouchPads på vei (Engadget)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com