Nettbrett er for folk som hater datamaskiner

Jeg begynte å bruke den originale Apple iPad dagen da den ble lansert i 2010. Samme for iPad 2 i 2011. For de fleste andre høyprofilerte nettbrett som har kommet i løpet av det siste året - Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom, BlackBerry PlayBook, HP TouchPad - Jeg har vært heldig nok til å få tak i dem selv før de var tilgjengelige for publikum. For alle disse tablettene har jeg kunnet eksperimentere med dem i flere uker, om ikke måneder.

Denne lille reisen har gjort det siste året ganske spennende med alle disse uber-dingsene å jobbe med og skrive om. Men etter å ha jobbet med iPad og de fleste av disse konkurrenttablettene måned etter måned, har jeg kommet til en litt nøktern konklusjon: Hvis du allerede er dyktig med en datamaskin, kommer du sannsynligvis til å ende opp frustrert over de fleste av disse nettbrettene.

Fotokreditt: iStockPhoto / ozgurdonmaz

Jeg har kommet med en ny regel for teknofile som tenker på hvilket nettbrett du skal kjøpe. Jeg vil oppfordre deg til å gjenta dette for deg selv. Husk det. Det vil enten spare deg for penger eller bidra til å sette forventningene dine riktig hvis du bestemmer deg for å skaffe deg et nettbrett. Her er det...

Ny regel: Nettbrett er for folk som hater datamaskiner

OK, jeg vet at "hat" er et ganske sterkt ord her, men la oss være ærlige, det er fremdeles mange mennesker som er redde, skremte eller bare er motvillige for å bruke datamaskiner. For mange av disse menneskene er nettbrett som iPad perfekte. Grensesnittet er selvinnlysende, brukeropplevelsen er begrenset og ukomplisert, og det er ikke mange knapper og menyer for å forårsake forvirring (spesielt med iPad).

Nettbrett som iPad er også bra for barn. Siden de fleste barn er naturlige berørere, har de en tendens til å lære multitouch-grensesnittet nesten umiddelbart, uten noen instruksjon. Jeg har sett barn så små som to som har sett foreldrene sine bruke en iPad og raskt lært hvordan de kan sveipe for å låse den opp og dra bilder-appen og sveipe gjennom bilder.

Imidlertid, hvis du er en person som allerede er dyktig med en datamaskin og har foredlet en måte å gjøre ting på en PC eller Mac som gjør det mulig for deg å gå gjennom de viktigste oppgavene dine, vil du sannsynligvis bli imponert over utseendet. og følelsen av et nettbrett i hendene, men til slutt frustrert over at det ikke kan gjøre mye av det du er vant til å gjøre med en datamaskin, eller i det minste ikke kan gjøre dem raskt nok.

Det er den samme følelsen jeg får med hvert nettbrett som jeg prøver å bruke i en lengre periode i stedet for en bærbar PC. Jeg får stadig øyeblikk hvor jeg prøver å gjøre noe og blir frustrert fordi det er tregt, klumpete eller umulig å gjøre på et nettbrett. Jeg ender alltid opp med å bare legge ned nettbrettet og plukke opp en bærbar PC for å gå gjennom oppgaven. Eksempler på normalt enkle oppgaver som ender opp med å bli veldig frustrerende på et nettbrett inkluderer å kopiere og lime inn tekst fra en e-postmelding til en annen, redigere et regneark eller en presentasjon, og forkorte og URL og deretter legge det ut til flere forskjellige sosiale nettverk.

Som et resultat, relegerer det ganske mye et nettbrett til en ledsagerenhet. Det er bare ikke til å erstatte en bærbar PC for folk som allerede er PC-dyktige. Det beste tilfellet er at den kan erstatte en annen bærbar datamaskin - den gamle, lite strømførte bærbare datamaskinen du pleide å legge igjen i kjelleren eller i hiet, eller kanskje på et nattbord. Selv da, pass deg. Det vil være tidspunkter hvor du blir frustrert over de tingene du ikke kan gjøre på nettbrettet. Som jeg har sagt før, er nettbrett bra for to ting, lesing og Scrabble (eller andre spill).

Misforstå ikke, det er øyeblikk med full kulde med nettbrett. En gang hadde vi noen venner og bestemte oss for å bestille kinesisk. Jeg tok tak i iPaden, dro opp restaurantens meny og sendte den rundt for at alle skulle bestemme hva de ville ha. Det var kult.

Til tross for tidvis kule øyeblikk som det, tror jeg mange forretningsfolk og teknologer vil oppleve at Amazon Kindle er mye bedre for å lese bøker mens bærbare datamaskiner er bedre for å lese artikler, siden de sosiale verktøyene for å dele og kommentere er mye bedre. Den eneste virkelige fordelen som nettbrett har, er at de er mye lettere å lære å bruke, og det er ikke så mange måter for folk å rote dem på. Det får dem til å appellere til mange mennesker, og det er derfor Apple vil selge 40-50 millioner av dem i 2011. Men jeg tror at teknikere og fagpersoner som kjøper nettbrett i økende grad vil oppleve at de bruker dem mindre og mindre når de rekker å bærbare datamaskiner til å gjøre ting som rett og slett er for frustrerende på et nettbrett.

Unntak fra regelen

Naturligvis er det få unntak fra min nye regel. Nettbrett er ikke helt verdiløst. Her er noen av måtene nettbrett fremdeles kan være nyttige for visse mennesker og visse oppgaver i næringslivet.

  • Feltarbeidere - For folk som ikke er på et skrivebord hele dagen, men trenger å dra på stedet og møte kunder, vise dem bilder eller illustrasjoner og få dem til å bare signere dokumenter, er nettbrettet perfekt fornuftig og har alltid det. Noen av disse var allerede ombord med Microsofts tavle-PC. Den største fordelen med iPad og de andre nye multi-touch-nettbrettene er at de er mye billigere.
  • Enkeltoppgaver - iPad og andre nettbrett kan tjene som rimelige systemer for å utføre enkeltoppgaver som å presentere bilder (som i et show for en fotograf), tjene som dokumentvisning for store dokumenter, og være et undersøkelsesverktøy for folk å fylle ut tilbakemeldingsskjemaer, og mange andre funksjoner som du kan se hvis du blar gjennom App Store.
  • Møtemaskinen - For mennesker som er på møter hele dagen, som prosjektledere og salgspersonell, kan et nettbrett være den ideelle datamaskinen å ha med seg. Du kan bruke den til å raskt få tilgang til e-post, kalender, adressebok, dokumenter, regneark og presentasjoner. Du kan ta notater med det. Du kan bruke den til å vise frem diagrammer. Og det er også et sosialt aspekt ved dette. Det er bare noe som er litt mer vennlig med å ha et nettbrett som sitter flatt på et bord og tapper noen få lapper på det enn å plassere en bærbar PC mellom deg og personen du møter.
  • Rimelige kiosker - En annen interessant måte at bedrifter kan bruke nettbrett er å lage en rimelig kiosk. IPad-en har allerede en rekke apper som kan effektivisere prosessen. Du kan sette opp en video eller en presentasjon på en loop, eller lage noe mer interaktivt. En bedrift kan til og med bygge sin egen interaktive app og installere den som en privat app på iPad eller på et Android-nettbrett.

Les også

  • Sannheten om iPad: Den er bare bra for to ting
  • Jeg oppdaget en tredje bruk for iPad
  • Hvorfor iPad-populariteten bremser PC-salget

    © Copyright 2021 | pepebotifarra.com