Fremskynde filoperasjoner på din Samsung Galaxy

Jeg har en tilståelse å gjøre: Jeg er en digital hoarder. Jeg har en gigabyte verdt av e-bøker, PDF-filer, musikk, bilder, filmfiler; you name it, og jeg legger alltid til nye ting, avhengig av hva jeg jobber med eller er interessert i.

Jeg oppbevarer mye av dataene mine på 64 Gb SanDisk Ultra MicroSDXC Class 10 UHS minnekort i smarttelefonen min, en Samsung Galaxy S3. Ja, jeg kan (og gjøre) bruke Dropbox for å få tilgang til innholdet mitt via Wi-Fi eller mobildatatilkoblingen, men det vil være kjedelig å laste ned det store antallet filer jeg bruker på daglig basis; det er mye raskere å få tilgang til dem fra lokal lagring. Selvfølgelig er det mer arbeid involvert med det alternativet; Jeg må koble min Samsung til datamaskinen min via en USB-kabel og deretter dra og slippe filer i mapper, enten på kortet eller den interne lagringen på telefonen:

Her er problemet

Problemet med denne forestillingen er at jeg må legge til filer manuelt i mappene jeg vil ha dem i; Jeg har ennå ikke funnet en auto-synkroniseringsprosess for bare å legge til nye filer på telefonen min (Windows Media Player kan synkronisere digitale mediefiler, men jeg bruker en lang rekke filtyper). Videre var prosessen smertelig treg med å overføre filer, og tok alt fra noen minutter til over en time, avhengig av størrelse og antall elementer. 200 MB (megabyte) PDF-filer tok omtrent 45 sekunder, eller 4, 4 MB / sekund. Dette var nøyaktig samme hastighet da jeg prøvde operasjonen på min arbeids- og hjemme-PC. Ikke så ille, ikke sant? Jo, ja, men det blir verre.

Sletting av filer tok enda lenger tid. Jeg har automatisk sikkerhetskopi slått på i mine Google+ innstillinger, slik at alle bildene jeg tar på min Samsung blir automatisk sikkerhetskopiert til Google+ kontoen min. Dette er flott, men ulempen er at bildene oppbevares på det lokale mikro-SD-kortet og jeg må fjerne manuelt (jeg foretrekker det på denne måten, i tilfelle noe skulle gå galt med sikkerhetskopieringsprosessen, så jeg fremdeles har bildene). Jeg kan utføre slettingene på selve telefonen, men vanligvis gjør det når jeg oppdaterer innholdet via USB-kabelen. Å slette massevis av bilder ser generelt slik ut:

(Se på skjermbildet en stund, så vil du forstå erfaringene mine - det tok vanligvis omtrent 5-10 minutter å fullføre.)

Å bla gjennom mappene for å se innholdet var imidlertid det mest smertefulle av alt, og ga ingen slutt på varslene om "Ikke svarer". Jeg kunne ikke bruke datamaskinen til mye annet siden det virket lammet av å lese mappestrukturen. Som med filsletninger tok det noen ganger 5 minutter bare å se hva som var i en mappe! Jeg visste ikke om det var Windows, Samsung eller en kombinasjon derav, men jeg sørget for at jeg hadde den nyeste programvaren på Samsung-en, driverne for å koble meg til den, og sjekket at Windows Utforsker var satt til å vise Detaljer, ikke miniatyrbilder.

Datamaskinen min er ganske ny (2012), og alle USB-portene er 2, 0 (du kan fortelle ved å gå inn på Windows Device Manager, utvide Universal Serial Bus Controllers, og deretter bekrefte at vertskontrollerne dine er "Universal Host" eller "Enhanced Host"), som bør tilby overføringshastigheter på minst 25 MB / sekund. Jeg vil gjerne legge til et USB 3.0 PCI Express-kort, som hevder overføringshastigheter på 640 MB / sekund, men jeg ville også se om jeg kunne løse dette på eksisterende måter. Jeg så på selve USB-kabelen, og den virket fin; å bytte det mot en reserve ga ingen andre resultater.

Det involverte mikro-SD-kortet er en klasse 10, noe som betyr at det skal ha sekvensielle lese-skrivehastigheter på minst 10 MB / sekund (alle klassetrinn fungerer med den angitte Mb / sekund-hastigheten; f.eks. Et klasse 2-kort vil lese-skrive på 2 MB / sekund, et klasse 4-kort på 4 MB / sekund og så videre).

Nå kan problemet lett løses hvis jeg bare tok micro-SD-kortet ut av Samsung og koblet det til en kortleser festet til datamaskinen min. Dette gir meg en viss fordel, siden det fremstår som et praktisk stasjonsbrev (for eksempel G :), og jeg kan deretter bruke et program som heter Second Copy for å ta vare på virksomheten for meg ved å automatisk (som vi kaller det i IT) synkronisere tillegg og slettinger mellom mappen på PC-en min og mappene på micro-SD-kortet.

Imidlertid bruker jeg en Zerolemon robust veske til telefonen min slik at den ser slik ut:

Bilde: Amazon.com

Det er ikke akkurat lett å lirke opp denne saken, og jeg vil ikke gjøre det veldig ofte siden jeg ikke vil risikere å klø eller skade den.

Hvordan jeg løste problemet

Start på nytt til gjenopprettingsmodus og tørk cache-partisjonen

Jeg fant et godt tips på nettet som indikerte at cache-partisjonen på telefonen min kanskje må slettes for å fikse dette. Trinnene for en Samsung Galaxy S3 er som følger (men kan variere avhengig av enheten din):

1. Slå av telefonen.

2. Hold volum-, strøm- og hjemmeknappene samtidig til du ser "oppstart oppstart."

3. En meny vises med disse alternativene:

  • Omstart systemet nå
  • Bruk oppdatering fra ADB
  • Bruk oppdatering fra ekstern lagring
  • Tørk data / tilbakestilt fra fabrikken
  • Slett cache-partisjon
  • Bruk oppdatering fra hurtigbufferen

4. Trykk på volum ned-knappen for å merke "tørk cache-partisjon", og trykk deretter på strømknappen.

5. Cachen blir slettet, og du vil se den samme menyen beskrevet ovenfor.

6. Merk "Reboot system now" og trykk på av / på-knappen for å starte på nytt.

Når jeg gjorde dette prøvde jeg å bla gjennom mapper på Samsung-kortet mitt via USB-kabelen og fant det mye raskere. Filer dukket opp nesten øyeblikkelig, og jeg så ikke lenger den fryktede "Ikke svare" -varslingen. Jeg slettet en mappe som inneholder flere store videofiler, og dette skjedde i løpet av et par sekunder. Det tok 37 sekunder i stedet for 45 å kopiere den samme 200 Mb filen jeg testet tidligere, så jeg kan konstatere at det definitivt var en forbedring i tilgangshastigheten.

Jeg er glad det var en enkel løsning (selv om jeg mistenker at jeg kanskje må gjøre dette med jevne mellomrom), men jeg fant også et forslag på nettet om å få en ny kabel for å koble telefonen til datamaskinen. Spesifikk en sertifisert USB 2.0 høyhastighets Micro USB-kabel; dette kan overføre filer fra en tommelstasjon opp til 480 Megabits (eller Mb) per sekund. Merk at jeg sa "Megabits" ikke "Megabyte." En byte er 8 biter, så del 480 med 8, og dette tilsvarer 60 MB per sekund. Det er fremdeles en veldig respektabel hastighet. Jeg kan prøve det hvis problemene kommer tilbake eller å tømme hurtigbufferpartisjonen blir for tyngende.

Nå som dette problemet har gått bort i det minste for nå, er det dypere problemet for øyeblikket at manuell synkronisering av filer fremdeles er en upraktisk prosess. Sikkert, det er en bedre måte å gjøre dette på, si med trådløse midler og applikasjoner som kan ta seg av dette i bakgrunnen, ikke sant? Vel, absolutt. Wi-Fi kan faktisk overføres minst 8 ganger så raskt som USB-tilkoblingen. Jeg vil rapportere tilbake om hva jeg fant og hvordan det fungerer i en kommende artikkel, men forhåpentligvis er disse detaljene nyttige for de som må (eller foretrekker) bruke USB-tilkoblinger med enhetene sine.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com