Nedgang i smarttelefoner: Mindre telefonmerker blir stengt ute av markedet

Hvordan tilpasser foldetelefoner seg til brukere, og omvendt? Den avlange administrerende direktøren John Underkoffler diskuterer den voksende foldetelefontrenden, hvordan brukere vil dra nytte av formfaktoren og hvordan saker vil fungere på en sammenleggbar telefon.

Smarttelefonindustrien står overfor en regning, med mindre merkevarer som sannsynligvis vil bli stengt ute i kort rekkefølge, da FIH Mobile - en kontraktprodusent av Android-smarttelefoner som eies av Foxconn - skalerer tilbake driften etter å ha bokført et tap på 857 millioner dollar, ifølge Nikkei Asian Review. Dette er det andre året av tap for FIH, til tross for inntekter på 14, 9 milliarder dollar for 2018. Firmaet produserer telefoner solgt av Google, Nokia (HMD Global), Lenovo (Motorola), Xiaomi, Sharp og mindre kjente kinesiske merker, inkludert Gionee, Smartisan, og Meizu.

Nikkei melder at Google-kontrakten, der FIH Mobile produserer Pixel-telefonene, er den eneste lønnsomme for selskapet. Nikkei siterer også en bransjekilde kjent med situasjonen som kaller selskapets smarttelefonproduksjonsvirksomhet "elendig."

Som et ledd i FIH Mobils innsats for å avskalde driften, legger selskapet ikke lenger til nye kunder, og presser tilsynelatende HMD Global til å se til eksterne produsenter for fremtidige Nokia-merkede telefoner. FIH Mobile indikerte i en inntektsrapport at selskapet "kritisk gjennomgikk sin forretningsstrategi og ikke vil akseptere ordrer med dårlig margin" fra HMD, og ​​bemerket også at "resultatene til Europa-segmentet har blitt dårligere."

Motsatt bemerker rapporten at gjenopplivet av Nokia 3310-funksjonstelefonen var vellykket.

Nikkei rapporterer at "FIH hadde mer enn 20 smarttelefonklienter mellom 2011 og 2015, men nå har den færre enn 10."

Andre smarttelefonmarkedsproblemer

Separat står Sonys beleirede smarttelefonoperasjon overfor lignende problemer, ettersom Sony Mobile stenger produksjonsvirksomheten i Beijing for å flytte produksjonen til Thailand for å redusere kostnadene. Sonys forhold til amerikanske mobilnettoperatører har lenge blitt anstrengt, med operatørlanseringer i stor grad uttørket etter at Verizon kansellerte utgivelsen av Xperia Z4v i 2015.

Sony har de siste årene droppet varemerkets sidemonterte fingeravtrykkleser på Xperia-smarttelefoner, en funksjon som ble deaktivert i firmware for enheter solgt i USA, som motstridende rapporter tilskriver enten en kontraktsmessig forpliktelse med transportører eller uavklart patentspørsmål.

Til tross for Sonys relative mangel på tilstedeværelse i smarttelefonmarkedet i USA, er det fortsatt den dominerende Android-produsenten i Japan.

ZDNet melder at 40% av Sonys nyansatte for 2019 og 2020 vil fokusere på bildesensorteknologi for Internet of Things (IoT) og smarte bilmarkeder.

Mange smarttelefonprodusenter blir kantet ut av Huawei, som er mer i stand til å konkurrere på grunn av vertikal integrasjon - Huaweis HiSilicon-gruppe produserer den Arm-baserte Kirin SoC som hovedsakelig brukes i Huaweis smarttelefoner, mens produsenter av Android-enheter vanligvis er avhengige av Qualcomm eller MediaTek. Samsung, som produserer sine egne Exynos SoCs internt, og Apples produksjon av A-serien SoCer som driver iPhone, iPad og andre, gir disse selskapene en betydelig fordel i forhold til andre.

Huawei melder at selskapet nå selger flere forbrukerenheter enn utstyr til telekom, delvis på grunn av pushback som den amerikanske regjeringen ledet for å forby Huawei-utstyr i bruk mobile nettverksdistribusjoner i USA, Australia og New Zealand. Sent i forrige måned kritiserte Huawei-styreleder Guo Ping den amerikanske regjeringen for å ha en "taperinnstilling", og forteller rapporter "De vil smøre Huawei fordi de ikke kan konkurrere med oss."

Ettersom mobilnettoperatører går over til 5G, og gimmicks som foldeskjermer blir tilgjengelige i markedet, er det uklart om disse vil være tilstrekkelige for å drive økt salg av smarttelefoner.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com