Tips om shopping av smarttelefoner

Deb Shinder diskuterer hvilke funksjoner du kan se etter i et smarttelefonkamera og hvilke telefoner som anses å ha de beste kameraene.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ----

Så sent som for fem år siden tilbød hver av de store trådløse transportørene bare noen få smarttelefonmodeller, vanligvis en BlackBerry eller to, et par Windows-mobiltelefoner, og kanskje en Palm. I dag er det en mengde forskjellige smarttelefoner på markedet.

I tillegg til den stadig populære iPhone, har vi fortsatt BlackBerries (med mange flere modeller å velge mellom), WinMo (og snart, Windows Phone 7), Palms WebOS (nylig anskaffet av Hewlett-Packard), Symbian, Nokias Maemo og den nyeste stigende stjernen, Android. Leverandører som Apple, Google, HTC, Samsung, RIM, Sony Ericsson, Motorola, etc. er i sterk konkurranse for å fortsette å komme med nye modeller som inkluderer flere funksjoner og bedre funksjonalitet. Alle disse valgene kan gjøre det vanskelig å bestemme hvilken kombinasjon av transportør, mobilt operativsystem og håndsettmaskinvare som passer for deg.

Hvis du bruker kameraet / kameraene på smarttelefonen ofte, vil du sammenligne både maskinvaren og programvaren på forskjellige modeller før du kjøper. Her er noen funksjoner du kan se etter når du handler:

 • Kameraoppløsning : Selv om det ikke spiller så mye rolle som noen tror, ​​generelt inkluderer kameraene med høyere oppløsning også andre avanserte funksjoner, og hvis du planlegger å lage store utskrifter, er høyoppløsning spesielt viktig.
 • Objektivkvalitet : Dette er en av de viktigste faktorene i fotokvalitet. Se etter et topp merkenavn som Carl Zeiss eller Schneider.
 • Blits : Hvis kameraet ditt har blits, vil det gjøre det enklere å ta bilder i lite lys. IPhone (før v4) ble ofte kritisert for ikke å ha blits. Mange av dagens telefoner, inkludert Motorola Droid X, HTC HD2 og HTC EVO, har dobbel blits for bedre flashdekning. Du skal kunne stille blitsen til Automatisk (kameraet bestemmer om det trengs), På eller Av.
 • Innstillinger : Hvis du vet litt om fotografering, vet du at kameraer har det bra med den automatiske innstillingen for grunnleggende utendørsbilder, men ikke så bra i uvanlige lyssituasjoner som motlys eller under lysstoffrør. Et godt telefonkamera lar deg justere hvitbalansen, ISO (tilsvarer "filmhastighet" i filmkameraer), fargemetning og eksponering.
 • Alternativer: I tillegg til innstillingene som er diskutert over, for å få gode bilder i forskjellige situasjoner hvis du ikke virkelig "er i" fotografering, vil du ha nyttige funksjoner som eksponeringsmodus som lar deg optimalisere for portrett, landskap, solnedgang, natt, Sport / action, Strand / snø, Fester / innendørs, Fyrverkeri, levende lys, etc. Det er også bra å kunne velge mellom forskjellige fotograferingsmodi: Enkelt eller kontinuerlig, Panorama eller Mosaikk. Automatisk smilregistrering er et alternativ i mange kameraer, som du kanskje ønsker hvis du tar mange "folkebilder." Du skal kunne slå den av eller på.
 • Video: Mange telefonkameraer kan også ta bilder i videomodus. Dette kan være veldig nyttig når du trenger å spille inn et motiv i bevegelse. Fordi kameratelefoner ikke har super høye lukkerhastigheter, blir stillbildene ofte uskarpe selv med moderat bevegelse. Når jeg trenger et stillbilde av noe som ikke vil være i ro, skyter jeg ofte video, og deretter senere, i redigeringsprogramvare, trekker jeg ut en ramme fra videoen som skal brukes som stillbilde.
 • Redigeringsprogramvare: Noen smarttelefoner inkluderer rudimentær fotoredigerings- og / eller videoredigeringsprogramvare som du kan bruke til å beskjære, endre størrelse på eller endre lysstyrke og kontrast på bilder der på scenen, uten å vente på å få bildene tilbake til datamaskinen. Dette kommer veldig nyttig hvis du trenger å gjøre justeringer før du sender bilder via e-post eller MMS. Det er også tredjeparts foto- og videoredigeringsapper for de fleste mobilplattformer, for eksempel Photoshop.com mobilapp for iPhone.
 • Lagringsplass: høyoppløselige bilder og videoer tar mye lagringsplass. Hvis du planlegger å bruke kameraet ofte, lønner det seg å bruke en telefon som gir mulighet for flyttbar lagring (SD eller micro SD-kort) ( figur A ). Dette vil inkludere de mest populære smarttelefonene bortsett fra iPhone.
Figur A

Flyttbar lagring som micro SD-kortet (til høyre), vist her med Omnia II i forhold til standard CF- og SD-kort, lar deg ta langt flere bilder og videoer fordi du kan slå dem ut.

Har megapiksler noe?

En populær måte for produsentene av digitale kameraer (inkludert telefonkameraer) å annonsere for produktene sine er ved den maksimale oppløsningen kameraet er i stand til, målt i megapiksler. Mange telefonkameraer tilbyr i dag 5 til 8 MP oppløsning - det er mer enn nok for de fleste formål. Høy oppløsning er viktig hvis du planlegger å lage store utskrifter av bildene. Hvis du bare har tenkt å se bildene på datamaskinen din, er et høyt antall megapiksler mindre viktig (med mindre du har en virkelig stor skjerm).

Det er viktig å innse at et kamera med høy oppløsning kan ta mindre skarpe bilder enn et med lavere oppløsning. Andre faktorer som bestemmer fotokvalitet inkluderer kvaliteten på kameralinsen og nøyaktigheten til kameraets autofokusmekanisme. I tillegg avhenger skarpheten på individuelle bilder av belysningen, lukkerhastigheten, hvor jevnt kameraet holdes og om linsen er ren.

Høyere oppløsning betyr større filstørrelser, noe som kan være et problem når du sender bilder via e-post eller MMS, spesielt hvis telefonens dataplan ikke er ubegrenset. De fleste telefonkameraer lar deg stille oppløsningen til en lavere innstilling.

Beste nåværende smarttelefonkameraer

Hvilke nåværende smarttelefoner har de beste kameraene? Det er subjektivt, ettersom forskjellige brukere vil ha forskjellige meninger, men generelt anerkjennes disse telefonene som å ha kameraer over gjennomsnittet:

 • HTC EVO 4G: 8 MP bakkamera, 1, 3 MP frontkamera, micro SD-kort. (Avbildet til høyre, kreditt: Jason Hiner)
 • HTC Droid Utrolig: 8 MP, micro SD-kort
 • Motorola Droid X: 8 MP, 8 GB ombord pluss 16 GB microSD-kort (utskiftbart, opptil 32 GB)
 • HTC HD2 : 5MP, 32 GB micro SD-kort
 • Samsung Omnia II : 5 MP, micro SD-kort.

Hva er ditt favoritt smarttelefonkamera? Gi oss beskjed, og fortell oss hva som gjør det flott.

Relatert: Myriad virksomheten bruker for smarttelefonkameraer.

Ta TechRepublic kameratelefonutfordring

TechRepublic lanserte nylig sin første av mange utfordringer med kameratelefoner. Den nåværende utfordringen er å sende inn et originalt fototelefon for kameratelefon innen fredag ​​13. august 2010, kl 17:00 EDT. Vinnerinnslaget vil motta TechRepublic swag. Hold øynene åpne for andre TechRepublic kameratelefonutfordringer i fremtiden.

Få tips og nyheter om smarttelefoner i innboksen din TechRepublic Smartphones nyhetsbrev, levert hver torsdag, inneholder tips om hvordan du distribuerer og administrerer smarttelefoner i bedriften, produktanmeldelser, nyhetsoppdateringer, fotogallerier og mer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com