Andre kommer på HPs skiferlinje: Hvorfor kjedelig kan være akkurat det HP trenger

HP lanserer enda et Windows-basert nettbrett - et tegn på at de kommer tilbake til tingene den gjør best, sier silika.coms Natasha Lomas.

Alle som har et halvt øye med teknologibransjen kan ikke unnlate å ha lagt merke til HPs strategi har sikket seg i alle retninger de siste månedene - tydeligst da selskapet sa at det vurderer å snurre PC-divisjonen bare for å omgås og bestemme å omfavne PC-produksjon igjen etter at den nye administrerende direktøren Meg Whitman tok tømmene.

Nå har HP kunngjort at de kommer tilbake i nettbrett.

Selskapet som opprettet et stort antall nettbrett - TouchPad - bare for å drepe den av måneder senere, har bestemt seg for å lansere en ny nettbrett: HP Slate 2 Tablet PC.

HP Slate 2 Tablet PC: Det er ingen TouchPadImage: HP

Den prosaisk navngitte Slate 2 er oppfølgingen til den originale HP Slate, som ble lansert i fjor. Som den originale skifer, men i motsetning til sin webOS-baserte styreputen, kjører skifer 2 Windows 7.

Mens forbrukere vil klø seg i hodet ved synet av et selskap som drepte av den relativt sexy iPad-esque-nettbrettet bare for å erstatte den med en kjedelig, men verdig Windows-skifer, er det metode i HPs galskap.

Slate 2 er ingen iPad-morder - og det er nettopp derfor den overlevde HPs strategiskift.

I stedet for å prøve å posisjonere seg som en Apple-rival, er Slate 2 fokusert på et marked HP har mye mer erfaring i: forretningsbrukere.

Ved lanseringen av sin siste iPhone forrige måned, hevdet Apple 92 prosent av Fortune 500-selskapene "tester eller distribuerer" iPad-er. Selvfølgelig vil ikke alle selskapene som nå tester iPads fortsette å distribuere dem - men disse virksomhetene viser at det er en bedriftslyst på nettbrett. Det er den appetitten som HP nå dobler ned.

Analytikere har lenge spådd at nettbrett vil gjøre store innbrudd i virksomheten - i fjor forventet Gartner-nettbrett i 80 prosent av bedriftene innen 2013.

Og Rene Batsford, sjef for IT ved den britiske sandwichkjeden EAT, fortalte nylig silicon.com om en utrulling av Windows-nettbrett selskapet hadde fullført. "Vi kjøpte mye Acer Iconia W500s, og de går i storm - de er virkelig flotte, " sa han. "Vi liker at du kan bruke tastaturet som en dokkingstasjon."

Batsford la til at iPad har mangler for forretningsbrukere. "Jeg er ikke overbevist om at iPad er et strålende forretningsapparat - det er bra, det er flott å se på iPlayer, men realistisk kan den ikke kjøre Word, den kan ikke kjøre Excel, den kan ikke kjøre PowerPoint, " sa han . "Hvis du spurte noen CIO- eller IT-direktør hva som er det mest brukte forretningsverktøyet i virksomheten bortsett fra de store ERP-systemene dine og alt det der, er det disse tre produktene."

Mens webOS snudde noen få anmelders hoder, betydde det at TouchPad ikke kunne spille et overbevisende spill i verken forbruker- eller bedriftsmarkedet.

I forbrukermarkedet kunne ikke TouchPad konkurrere med Apple på økosystemfronten. Med sine hundretusener av apper er Apples iTunes App Store 800 gbilla-mesteren, og som Apple så godt har bevist, når det gjelder maskinvare, er det appene som driver salg.

På forretningsmarkedet kunne ikke webOS tilby bedriftsbrukere et kjent miljø de kunne være trygge på ville spille fint med sine eksisterende Windows-baserte systemer.

Skifer 2 har enda mindre sjanse enn TouchPad til å bevege forbrukermarkedet, men det kan helt sikkert krysse av i Windows-interoperabilitetsboksen som nettbredsultne bedrifter trenger.

I følge HP er Slate 2 målrettet mot mobilarbeidere som "trenger å være produktive i et kjent Windows-miljø", og "som bruker tilpassede applikasjoner som må operere i et Windows-miljø".

Selv om Slate kanskje ikke har glansen over TouchPad, har den noe potensielt mye mer verdifullt for HP: et målmarked.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com