Salget av Samsung-håndsett kan ha overskredet Nokias

Sør-Koreas Samsung kan ha solgt flere telefoner i løpet av det siste kvartalet enn mobiltelefongiganten Nokia, ifølge en ny rapport. Bloomberg estimerte forrige uke at Samsung kan ha sendt rundt 92 millioner mobiltelefoner i første kvartal 2012, mot 83 millioner solgte enheter av Nokia. En egen rapport fra Asymco-analytiker Horace Dediu ga det "lave" tallet for Samsung som 85 millioner telefoner til hele 91 millioner telefoner.

Ovennevnte tall tar hensyn til både smarttelefoner og avanserte modeller, selv om kontrasten er enda sterkere når du sammenligner smarttelefoner; anslagsvis 44 millioner smarttelefoner solgt av Samsung mot 12 millioner av Nokia. Selv om tallene ennå ikke skal ferdigstilles, er den voksende utbredelsen av Samsung innen avanserte smarttelefoner ubestridelig, primært drevet av et forvirrende utvalg av Android-drevne enheter.

Samsung har forsøkt å sikre sine spill også, og har investert i andre plattformer slik som det hjemmegrode "Bada" -telefon-operativsystemet, om enn med mer begrenset suksess. En rapport fra Forbes i januar festet antallet Bada-telefoner til omtrent 2% av det globale smarttelefonmarkedet i 2011, selv om det ikke er klart for øyeblikket.

Popularitet av Samsung Galaxy Note

For den globale tvist-for-tat rettssaken mellom Apple og Samsung som startet med at Apple anklaget Samsung for å kopiere iPhone, har Samsung designvinnere av seg selv. For eksempel avslørte Samsung forrige måned at den har solgt fem millioner Galaxy Note-smarttelefoner siden lanseringen i oktober 2011. Dette er en bemerkelsesverdig bragd, med tanke på at den offisielle utgivelsesdatoen for Android-smarttelefonen med sin enorme stylusoptimaliserte, 5, 3-tommers skjerm i USA fant sted i andre halvdel av februar av AT&T.

På den tiden uttrykte noen kommentatorer skepsis over tallene, selv om Samsung siden har bekreftet at tallene representerer enhetene som er solgt, ikke bare sendt. Samsungs PR-representant i Singapore kunne ikke gi meg en mer detaljert oversikt over salgstall, men det er ikke urimelig å anta at størstedelen av de fem millionene som ble solgt stammer fra salg i Asia og Europa.

I så fall kan dette godt bety at potensialet til Galaxy Note fremdeles er langt fra topp. I en bekreftelse av selskapets tillit til produktet sitt, lanserte Samsung også en rosa utgave av Galaxy Note (se nedenfor) i Singapore for to dager siden. Den rosa utgaven ble utgitt først i Sør-Korea tidligere i uken 9. april.

Strategi for lansering i Asia først?

Utgivelsesplanen for noen av selskapets hotteste produkter ser ut til å peke mot en strategi om å slippe først i Sør-Korea, etterfulgt av Asia-regionen og deretter Europa og USA. For eksempel kunne jeg gjennomgå en Galaxy Note i desember som en del av et Samsung markedsføringsarrangement i desember 2011 - måneder før det ble lansert i USA. Den kommende bærbare Samsung Series 9 bærbare 2012 er allerede tilgjengelig i Sør-Korea, men ennå ikke sendt til andre regioner.

Det er umulig å si om dette er en bevisst del av selskapets utgivelsesstrategi, eller tilfeldig på grunn av problemer knyttet til regelverk, produksjonskapasitet eller til og med som et middel til å teste produktene ytterligere før produksjonen økes.

For i det minste betyr det store antallet Android-smarttelefoner som selges og den nåværende trenden med BYOD at selskaper som bygger mobilsentriske forretningsapplikasjoner neppe vil gå galt ved å fokusere først på Android-plattformen, etterfulgt av iPhone. Eller til Microsoft kan oppnå en mer betydelig markedsandel med Nokia Lumia 900 og andre Windows Phone-enheter, eller RIM klarer å trekke et comeback med sin nye BlackBerry 10-plattform.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com