Anmeldelse: Tibco Spotfire Mobile Metrics og mobil BI

Mobil bedriftsintelligens (BI) hjelper med å demokratisere bedriftens backend-data for bedriftsledere, salgsteam og til og med styremedlemmer som trenger sanntidstilgang for å støtte bedriftsdata ved hjelp av en mobil enhet. Tibco Spotfire Mobile Metrics, et nylig kjøp av Tibco, er en nylig inntreden i det begynnende markedet. Tidligere på året for å få en orientering fra Patrick Hustig og har sett på mobilappen deres av og på de siste ukene.

For formålene med denne artikkelen kjører jeg iOS-appen Tibco Spotfire Mobile Metrics som kjører på en iPad Air med netthinnevisning.

Mobilappen tapper inn i en programvare som en tjeneste eller backend på stedet. Jeg fikk tilgang til et 14-dagers prøvemiljø. Figuren nedenfor viser landingssiden for Tibco Spotfire-rettsaken:

Komme i gang med Tibco Spotfire Trial

Bruker Tibco Spotfire Mobile Metrics-appen på iPad

Tibco tar sikte på at Tibco Spotfire Mobile Metrics skal være enkle å forstå, og det er åpenbart da jeg boret ned i appens demodata. Appen må være "utøvende bevis", men har noen røffe kanter jeg kommer til senere. Dette bildet viser en eksempelvisning i Spotfire Mobile Metrics-appen på iPad:

Eksempelvisning i Tibco Spotfire Mobile Metrics

Appen (med demodata) er responsiv og godt utformet for en BI-app.

Komme i gang med Tibco Spotfire Mobile Metrics begynner med å laste opp data via alternativet Datakilder på nettets backend. Mens de første testene mine møtte sakte, arbeidskrevende og til slutt fruktløse forsøk på å koble min iPad med Tibco Spotfire-prøvemiljøet. Aldri har jeg sett et så enkelt oppsett bli så forvirrende fordi jeg klarte å koble til demodata på et tidspunkt, mens demodokumentasjonen på https://tryspotfiremetrics.tibco.com/Account/Home.aspx ber meg om å gå inn på https: //m.tryspotfiremetrics.tibco.com/, jeg fikk en feil: Kunne ikke koble til serveren på dette stedet. Da jeg prøvde å få tilgang til demoserveren på nytt, fikk jeg gjenta min første opplevelse. Basert på informasjonen på prøveperioden, var det vanskelig for meg å se hvordan iOS-appen og Tibco Spotfire-skyen fungerer sammen og samhandler. Selv gikk jeg så langt som å prøve å konfigurere en annen prøvekonto under en annen e-postadresse og møtte mange av de samme problemene som koblet iOS-appen igjen til Tibco Spotfire-skyen. Dette bildet viser skjermen for å sette opp tilkoblinger:

Sette opp tilkoblinger i Tibco Spotfire Mobile Metrics-appen

Som med enhver tid jeg prøver ut et nytt produkt for TechRepublic, prøver jeg å gå inn som enhver bruker ville gjort. Problemene jeg møtte så ut til å være like store deler av dokumentasjon og teknologi. Det er faktisk fortsatt et notat til overs fra en intern gjennomgang under delen Administrer innstilling på hjelpesiden, så jeg tror dokumentasjonen var et havari av en stram utviklingsplan.

Tibco Spotfire Mobile Metrics ville være godt tjent med et oppgradert brukeroppsett og ombordstandsprosess, kanskje til og med en veiviser for å hjelpe flere nybegynnere å konfigurere appen og se rapportene sine.

Samarbeid med Tibco Spotfire Mobile Metrics

Med Tibco Spotfire Mobile Metrics kan du legge til kommentarer til KPI-ene som følger direkte fra mobilappen. Kommentarer er en funksjon i appen som jeg liker fordi de lar teamets kommentar til BI-data.

Personlig venter jeg på dagen til at Application Programming Interfaces (APIs) i mobile BI-apper lar brukere trekke dataene inn i andre applikasjoner. Trekk for eksempel inn data fra Tibco Spotfire mobilverdier til en PowerPoint for iPad-presentasjon.

Brukervennlighet og mobil BI

Mobil BI-apper kommer til å bli gradert tungt på brukervennligheten, og jeg teller brukervennlighet fra oppsettet fra å bruke appen til å få tilgang til data. Selv om jeg fant at mobilappen deres var veldig brukbar (riktignok noen få iterasjoner bak apper fra Roambi og Good Data), må oppsettet være i nærheten av "eksekutivt bevis" for å tillate brukerens selvforsyning og spare IT-avdelingens tid for mer virksomhet kritiske oppgaver. Problemer med serveroppsettet mitt er et stort svart merke i min anmeldelse.

Kryssplattform og BYOD-støtte

Mens så mye av maskinvarefokuset på mobil BI har vært iPad med sin saftige netthinneskjerm, har Tibco Spotfire gjort det forsvarlige grepet for å lansere mobilapper for:

  • iOS
  • Android
  • Microsoft Windows Mobile

Selv om jeg ikke kan forutsi fremtiden for mobil BI, til slutt, jo flere leverandører utvikler løsninger av høy kvalitet på tvers av de store plattformene for mobile enheter er nøkkelen til å utvikle og modne markedet. Slike trekk også

Siste tanker

Mens jeg respekterer Tibco som selskap, er jeg alltid litt skeptisk når et teknologiselskap foretar anskaffelser utenfor deres vanlige produktportefølje. Mens Tibco gjorde noen forsiktige grep med Tibbr (en respektabel bedriftsnettverksplattform), er det for tidlig å se om de kan duplisere den samme magien med Tibco Spotfire.

Tibco Spotfire Mobile Metrics har mye å like, men oppsett- og ombordopplevelsen henger betydelig bak brukeropplevelsen til mobilappen. Det vil være fint å komme tilbake til denne appen i fremtiden og se et backend-oppsett som er i samsvar med mobilappens opplevelse (i det minste det jeg kan anta fra demodataene).

Tibco Spotfire Mobile Metrics er en god start med front-end brukergrensesnittet til iOS-mobilanalyse-appen deres. Dessverre henger backend-oppsettet langt etter det. Hvis Tibco kan få både appoppsettet og mobilapp-opplevelsen og funksjonaliteten bedre justert enn Roambi og GoodData, kommer de til å bli en utfordring.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com