Gjennomgang: Sikre iPads og iPhones med JAMF Casper Suite

JAMF Software er ute etter å gjøre mobilenhetsadministrasjon (MDM) enklere å bruke med den nyeste utgivelsen av JAMF Casper Suite rettet mot både utdanning og forretningskunder. Jeg hadde muligheten til å få en demo av JAMF Casper Suite tidlig i forrige måned, og brukte nylig litt tid på å sjekke MDM-plattformen deres på egen hånd.

MDM er en meget konkurransedyktig sektor akkurat nå. Veksten av Bring Your Own Device (BYOD), Select Your Own Device (CYOD) og mobile førstestrategier på tvers av virksomheter, utdanning og myndigheter lager en må ha løsning.

Selv om du også kan bruke JAMF Casper Suite til å administrere Mac-maskiner, fokuserer denne artikkelen på bare funksjonene som gjelder administrering av iOS-enheter.

Bruke Casper Focus styrings- og klargjøringsverktøy

Casper Focus skygrensesnitt er ganske minimalistisk, noe jeg liker for en MDM-plattform som er rettet mot ikke-tekniske og tekniske brukere. JSS Dashboard er konfigurerbart etter behovene til en bestemt kunde.

Når du velger fanen Mobile Devices, vises siden Advanced Advanced Devices Searches. Når du kjører et søk på en mobil enhetstype, ser resultatene ut som dette:

Avanserte mobile enheter søk

JAMF Casper Suite gjør søkeresultatene handlinglige ved å gjøre det mulig for administratorer å slette enheter, sende e-post til enheten og gi ut eksterne kommandoer inkludert Clear PassCode, Lock Device og Update Inventory.

Du har muligheten til å laste opp konfigurasjonsprofiler og klargjøringsprofiler til JAMF Casper Suite.

Programstyringsfunksjoner i JAMF Casper Suite har du dekket med både App Store og interne apper. Den fine delen av denne funksjonen er at du kan gå inn i App Store-apper manuelt eller bruke Apple Volum-kjøpsplan for å kjøpe iOS-apper. Figur B viser alternativene i App Store eller laste opp et VPP-kodeark:

Søk etter en App Store-app

En interessant differensierer i JAMF Casper Suite er muligheten til enten å skyve egenopprettede eller lagre kjøpte ebøker til administrerte enheter. Som teknisk forfatter har jeg grublet på eBok-formatet for intern kundedokumentasjon og treningsmateriell, slik at jeg kunne se denne funksjonen komme i spill. Når en enhet er ombord ombord fra Casper Suite, fjernes internt publiserte e-bøker fra enheten. Gjeldende iBook-lisensieringsteknologier betyr imidlertid at den kjøpte boken forblir på enheten etter at du har gått ombord eller blitt tørket av systemet.

JAMF Casper Suite støtter dyptgående gruppeadministrasjon av enheter gjennom Smart Mobile Device Groups og Static Mobile Device Groups. Du kan konfigurere grupper for bestemte avdelinger, apper eller til og med for arrangementer som en konferanse eller seminar.

Selv om det er noen få punkter der den minimalistiske designtilnærmingen kan virke mot JAMF Casper Suits styrings- og klargjøringsverktøy, kunne jeg se at til og med en ikke-teknisk HR-ansatt ble opplært til å sette opp nye leie-BYOD-enheter som en del av ombordstigning for ansatte.

Den eneste tingen som mangler påfallende fra JAMF Casper Suite-plattformen er imidlertid online hjelp. Selv om JAMF gjør mange riktige ting for å gjøre Casper Suite enkel å bruke, kan ikke-tekniske brukere fortsatt dra nytte av dokumentasjon som skisserer de nødvendige prosessene og beste fremgangsmåtene for ansatte ombord og utenfor ansatte og bedrifter. Selskaper som JAMF Software har mye å bidra til spesielt BYOD og MDM-opplæring, og online hjelp er et flott kjøretøy for å formidle den kunnskapen.

JAMF Casper Suite integreres med populære katalogtjenester inkludert LDAP. Det vil ikke ta en IT-administrator på heltid å konfigurere og administrere plattformens innstillinger heller.

Går selvbetjening med JAMF Casper Suite

JAMF gjør et forsvarlig grep ved å målrette enhetens selvbetjening med denne utgivelsen. Personlig er jeg en forkjemper for selvbetjening, men det er viktig for leverandøren av MDM-plattformen å skape en opplevelse av selvbetjening som er enkel nok for brukere av alle funksjonsnivåer.

Oppsett- og klargjøringstrinnene er enkle, men jeg vil fortsatt forvente at en jobbhjelp og litt trening vil hjelpe både brukere av mobile enheter og ansatte som er nye i slike mobile sikkerhetskonsepter. Figur C viser alternativene Brukerinitiert innmelding for mobile enheter:

Innstillinger for selvforsyning av enheter

Priser

For kommersielle kunder (ikke-utdanning) starter JAMF Casper Suite evigvarende lisenser på $ 90 / bruker + 20% årlig support og vedlikehold for OSX og $ 45 / bruker + 20% årlig support og vedlikehold for iOS. Selskapet tilbyr volumrabattprisnivåer der rabattene øker når lisensvolumet øker.

For utdanningskunder (ikke-kommersielle) rabatterer de den evigvarende lisensen 100% for både OSX og iOS. Kunder betaler bare for vedlikehold og support på årsbasis. Denne årlige støtten og vedlikeholdet for OSX starter på $ 18 for brukeren og iOS starter på $ 9 for brukeren. JAMF har volumrabattpriser der rabattene øker når lisensvolumet øker.

Bunnlinjen

Jeg har kommet for å dele opp MDM-markedet i mindre oppstarter, de som er anskaffet av store navnebedrifter, og Microsoft Enterprise Mobility Suite. JAMF er et mellomstort selskap med base i Midtvest-USA utenfor hvordan jeg for tiden skiver markedet opp. De fokuserer også strengt på OSX og IOS. Mac- og iOS-brukeren i meg liker det, selv om jeg må stille spørsmål ved om dette fokuset kan virke mot dem i et marked i endring, spesielt med faren til nyere MDM-anskaffelser.

Fra teknologi- og brukervennlighetsperspektiver, sjekker JAMF Casper Suite alle MDM-avkrysningsrutene for iOS / Mac-butikker i næringslivet og utdanningssektoren. Hvis du er en butikk med alt fra Mac og iOS, er JAMF Casper Suite kanskje den rette MDM-løsningen for deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com