Gjennomgang: Samsung Galaxy Tab

Ved siden av Apple iPad kan det ha vært det mest etterlengtede teknologiproduktet fra 2010. Du kan til og med hevde at en stor del av forventningen faktisk skyldtes iPad. Selvfølgelig snakker jeg om Samsung Galaxy Tab, den første store Android-skifer som gir iPad-en et løp for pengene sine i markedet for berøringsskjerm-nettbrett.

Jeg har fått tak i tre forskjellige versjoner av Galaxy Tab, lagt dem gjennom tempoene sine for å gjøre mange av de samme oppgavene som iPad, og så etter noe av den unike verdien som denne 7-tommers nettbrettet har å tilby fra en bedrift perspektiv. Jeg fant noen hyggelige overraskelser og ett stort problem.

I stedet for en lang fortelling, bruker TechRepublic produktanmeldelser et kortfattet format som gir IT- og forretningsfolk nøyaktig den informasjonen de trenger for å evaluere et produkt. Du kan finne flere anmeldelser som denne på vår Produkt Spotlight-side. Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert i bloggen Tech Sanity Check i november 2010.

Fotogalleri

Samsung Galaxy Tab: Det ultimate lysbildefremvisning av bilder og skjermbilder

spesifikasjoner

 • Carrier : Verizon, Sprint, T-Mobile, AT&T og andre
 • OS : Android 2.2 (Froyo)
 • Prosessor : 1.0 GHz Samsung Hummingbird Cortex A8 med PowerVR SGX540
 • RAM : 512 MB
 • Lagring : 2 GB, 16 GB eller 32 GB + MicroSD-spor (opptil 32 GB)
 • Skjerm : 7-tommers WSVGA TFT, 169ppi, 1024x600 oppløsning
 • Batteri : 4000mAh
 • Porter : Hodetelefonkontakt, MicroSD
 • Vekt : 38, 6 gram (13, 6 ounce)
 • Mål : 7, 48 (h) x 4, 74 (w) x 0, 47 (d) tommer
 • Kamera : 3.0MP med autofokus og LED-blits; 1.3MP kamera foran
 • Sensorer : Akselerometer, A-GPS, geomagnetisk, luminans, gyro
 • Tastatur : tastatur på skjermen; Swype
 • Nettverk : CDMA 800 / 1900Mhz, EVDO Rev.A; eller GSM (HSUPA 5, 76 Mbps / HSDPA 7, 2 Mbps ved 800/1900 / 2100MHz; GSM / EDGE / GPRS 850/900/1900 / 1900MHz)
 • Trådløst : Wi-Fi (802.11 a / b / g / n); Bluetooth 3.0, DLNA
 • Tethering : USB og mobil hotspot
 • Pris : $ 499- $ 649

Hvem er det til?

Galaxy Tab føles som en stor smarttelefon, uten telefonen. 7-tommers størrelse gjør at den føles mer lik en PDA eller en iPod Touch enn iPad. Som et resultat har det potensialet til å være en PDA-erstatning for mange bedrifter og arbeidere som har stukket av PDA-er fra gamle skolen og aldri flyttet til smarttelefoner. Og den åpne Android-utviklingsplattformen lar bedrifter enkelt bygge tilpasset programvare og forretningsapper som kan brukes på Galaxy Tab.

Jeg tror ikke 7-tommers Galaxy Tab vil ha like mye appell til ledere som 10-tommers iPad har. Men et naturlig målmarked for Galaxy Tab vil være de profesjonelle som har blitt tiltrukket av iPad, men ikke ønsker å kjøpe seg inn i Apple-økosystemet. De har ventet på at et brukbart Android-nettbrett skal vises, og Galaxy Tab vil appellere til mange av dem.

Hvilke problemer løser det?

Det største problemet Galaxy Tab løser er å være det første levedyktige Android-nettbrettet som gjør at det kan markedsføres fra et mainstream teknologiselskap. Vi har hørt Android-nettbrettløfter hele året fra nesten alle store aktører i datamaskinindustrien, men Samsung er den eneste store leverandøren som har levert et levedyktig produkt (jeg regner ikke 5-tommers Dell Streak som levedyktig). Selv om tilpasningen av Android OS til nettbrettets formfaktor til tider er ufullkommen, har Samsung Galaxy Tab brutt gjennom barrieren og vil sannsynligvis bane vei for mange flere Android-nettbrett i månedene fremover.

Utrolige funksjoner

 • Maskinvarepakke - Maskinvareprofilen til Galaxy Tab er en av de sterkeste egenskapene. Den har en WSVGA-skjerm av høy kvalitet, en 1, 0 GHz-prosessor og 512 MB RAM, innebygd 802.11n Wi-Fi og mobiltelefoner, og alle de nyeste miljøsensorene. Den har innebygd flashlagring pluss et lett tilgjengelig microSD-spor for utvidelse (og bytte kort inn og ut). I motsetning til iPad har den et kamera. Faktisk har den to kameraer, både et bakkamera med LED-blits og et frontvendt kamera for videosamtaler. Selv om bakkameraet kun er på 3, 0 megapiksler, tar det solide bilder og har flere avanserte programvarealternativer, inkludert en innebygd panoramamodus som fungerer bra.
 • Batterilevetid - Galaxy Tab holdt på å lade lenger enn jeg forventet. Siden den er mye mindre enn iPad-en visste jeg at den ville ha et mye mindre batteri (selvfølgelig trenger den heller ikke å ha like stor skjerm). I alle fall gjorde jeg det enkelt gjennom en hel dag med moderat til tung bruk på Galaxy Tab. Jeg ladet faktisk ikke den for en hel helg, så den trekker heller ikke så mye strøm når den er i beredskap. Siden det er Android, må du selvfølgelig sørge for at det ikke er noe som løper i bakgrunnen som trekker kraft.
 • 7-tommers formfaktor - En av de viktigste klagene jeg har sett fra andre som har prøvd både Galaxy Tab og iPad, er at Galaxy Tab er så mye mindre (se sammenligningsbildene mine). Mens forskjellen i skjermstørrelse er en ulempe for nettlesing, fant jeg ut at 7-tommers formfaktor har sine fordeler. Den er mye mer bærbar og passer i mindre vesker, arrangører og porteføljer. Det er også lettere og mindre vanskelig å holde på i lengre perioder enn 10-tommers iPad. Igjen føles 7-tommers nettbrettet som gjenfødelsen av PDA, og siden mange bedrifter fremdeles har mange bruksområder for PDAer, tror jeg de vil ønske denne formfaktoren velkommen.

Hva er galt?

 • Ufullstendighet i programvare - Til og med Google har innrømmet at Android 2.2 ikke er optimalisert for nettbrett, men siden det er en åpen plattform har leverandører kunnet gå videre med Android-nettbrett uten Googles offisielle velsignelse. Det er en av de viktigste grunnene til at Samsung bygde et 7-tommers nettbrett i stedet for et 10-tommers nettbrett som iPad. Android OS og appene er rett og slett ikke klare til å takle et stort hopp i oppløsning til 10 tommer. 7-tommers nettbrett er ikke så stort av et hopp fra dagens Android-håndsett. Noen apper som Amazon Kindle, Twitter og Google Maps har allerede gjort de små endringene som er nødvendige for å optimalisere for 1024x600-oppløsningen på Galaxy Tab, men mange smarttelefonapper vil ha svarte bjelker rundt kantene hvis de ikke er optimalisert (her er et eksempel).
 • Samsung savnet prispunktet - Det største problemet med Samsung Galaxy Tab er prisen. For $ 500 til $ 650 koster den det samme som iPad, men tilbyr ikke så mye skjermplass, så mange apper, eller samme type polert brukeropplevelse. På den annen side har den større fleksibilitet og tilpasning som du får med Android, men det vil ikke være nok til å balansere ligningen for de fleste potensielle kjøpere. Hvis Galaxy Tab var 299 dollar (og den trådløse planen var pay-as-you-go), ville det være mye mer fornuftig for bedrifter og profesjonelle å eksperimentere med den.

Ergo for virksomheten

Så mye som jeg ble overrasket over Galaxy Tab og fant en rekke ting å like med den, har jeg fremdeles vanskelig for å anbefale den. Prisen er i utgangspunktet på nivå med iPad, og du får bare ikke så mye. Så med mindre du spesifikt vil ha et Android-nettbrett eller en mindre formfaktor, vil iPad være et bedre valg for de fleste fagpersoner og organisasjoner som er interessert i et berøringsskjerm-nettbrett.

Den andre tingen å huske på er at den neste versjonen av Android (kodenavnet "Gingerbread") offisielt vil støtte nettbrett og markedsføre nettbrettoptimaliserte apper, og den vil komme fram til slutten av 2010 ( Redaktørens notat: den nyeste versjonen av Android OS er for tiden tilgjengelig). Som et resultat, kan vi forvente en overflod av Android-nettbrett fra leverandører som ASUS, Acer, Dell og mange flere i løpet av første halvår av 2011. Så hvis du har Android-nettbrett klør, er Galaxy Tab en spennende først se på hva som er mulig, men før du tar i avtrekkeren, kan det være lurt å vente til du ser hva de Gingerbread-drevne Android-nettbrettene har å by på. Det vil være mange nyheter på den fronten i løpet av 2011 Consumer Electronics Show i den første uken av januar ( redaktørens merknad: CES 2011 dekning er tilgjengelig).

Konkurransedyktige produkter

 • Apple iPad
 • BlackBerry PlayBook
 • Cisco Cius
 • HP skifer 500

Hvor får du mer info

 • Samsungs offisielle Galaxy Tab-side
 • GalaxyTab.SamsungMobile.com
 • CNET gjennomgang av Samsung Galaxy Tab
 • Åpne Samsung Galaxy Tab

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com