Anmeldelse: BlackBerry Bold 9000 smarttelefon

Research in Motion, i markedsføring av BlackBerry Bold 9000, sier PDA "legemliggjør elegant design - uten å ofre funksjonene eller funksjonaliteten du forventer fra en premium smarttelefon." Mens IT-konsulent Erik Eckel, med bruk av Fet i feltet, fant enheten intuitiv og godt bygget, mener han for mange ofre ble gjort i håndsettets design.

spesifikasjoner

 • Prosessor: Intel PXA270 624MHz CPU
 • Minne: 128 MB ROM; 1 GB lagring ombord; 32 GB utvidbart minnelager
 • Skjerm: Halv VGA 480x320 piksler; 65.000 farger
 • Mål: 4, 49 x 2, 57 x 0, 59 tommer
 • Vekt: 4, 8 gram
 • Trådløst: UMTS: 2100/1900/850 / MHz, GSM: 1900/1800/900/850 / MHz; Nord-Amerika: 850 MHz GSM / GPRS; Nord-Amerika: 1900MHz GSM / GPRS; Europa / Asia Pacific: 1800MHz GSM / GPRS; Europa / Asia Pacific: 900MHz GSM / GPRS; KANT; HSDPA; Wi-Fi 802.11 a / b / g
 • Bluetooth: Bluetooth v2.0 mono / stereohodesett, håndfri og seriell portprofil; Bluetooth stereo-lyd (A2DP / AVCRP)
 • Batteri: 1500 mAhr avtakbar / oppladbar kryptografisk litiumcelle (13, 5 dager standby; 4, 5 timers taletid)
 • Pris: 549, 99 dollar
 • Mer informasjon: BlackBerry Bold webside
 • TechRepublic Photo Gallery

Hvem er det for?

BlackBerry Bold markedsføres til smarttelefon- og PDA-brukere overalt. Dessverre, selv med forbedrede skjermer og redesignede skjell, fortsetter BlackBerry å tjene profesjonelle forretningsbrukere best. Sikker e-post, bedriftsstøtte (via BlackBerry Enterprise Server) og begrenset nettleser- / skjermfunksjonalitet posisjonerer Bold hovedsakelig som et bedriftshåndsett, noe som ikke er noen kritikk.

Hvilket problem løser det?

BlackBerry Bold driver drivstoff for kommunikasjon. Fra enestående klarhet i taleanrop til sikker, integrert e-post- og kalenderfunksjonalitet (ofte takket være den tilsvarende BlackBerry Enterprise Server, som krever ytterligere investering i infrastruktur), er BlackBerry et velprøvd håndsett for å styrke mobile forretningsbrukere.

Utrolige funksjoner

 • Bedriftsvennlig - Paret med en BlackBerry Enterprise Server, vil teknologier fra mellomstore og store bedrifter finne det lettere å distribuere, konfigurere, administrere og vedlikeholde en flåte av BlackBerry Bolds. Videre er BlackBerrys e-postkommunikasjonstjenester sikrere enn standard POP3-kontoer, meldingsmetoden som ofte brukes på andre PDA-er. Ved å bruke BES slettes også tapte eller stjålne enheter lett (det samme kan Windows Mobile-enheter pares til Exchange-servere), og øker dermed sikkerheten.
 • Allsidig - BlackBerry Bold kan også koble til BlackBerry-bedriftsservere, POP3- og IMAP-kontoer og Microsoft Exchange-servere. Enhetene er svært allsidige, ettersom de inkluderer støtte for et bredt spekter av GSM-, GPRS-, EDGE- og HSDPA-nettverk i Nord-Amerika, Europa og andre land. Håndsettene fungerer også med 802.11 a / b / g Wi-Fi-nettverk.
 • Enestående tastatur - Mens BlackBerry Bolds designere kan ha lidd en liten hikke når de spesifiserte en lærplate bakplate, kompenserte de mer med å levere et enestående tastatur som muliggjør rask og nøyaktig skriving. Videre, når de skriver inn e-postadresser og nettadresser, kodet designerne mellomromstasten for ofte å intuitivt sette inn den nødvendige "@" eller "." tegn uten å måtte endre menyer.
 • Skjerm av høy kvalitet, hvis liten, - BlackBerry Bold-skjermen leverer skarp tekst og bilder på en 480x320-pikslers skjerm med 65 000 farger. Dessverre er skjermen bare for liten til å utnytte den integrerte nettleseren mye, som selv opplever vanskeligheter med å vise mange nettadresser ordentlig. Mens mange nettsteder tilbyr BlackBerry-spesifikke applikasjoner (bedre muliggjør tilgang til innholdet), må disse verktøyene lastes ned og installeres som separate programmer. På grunn av størrelsesbegrensninger fungerer den lille skjermen best å lese / utarbeide enkle e-postmeldinger og navigere i grunnleggende telefonfunksjoner (ringe / motta samtaler og få tilgang til telefonsvarer og kontakter) -funksjoner.

Hva er galt?

 • Batterilevetid - BlackBerry Bolds batteri sliter under kraftig bruk for å gi tilstrekkelig kraft til å fullføre en hel arbeidsdag. Ved hjelp av Bluetooth (for håndfri / headset-kommunikasjon), e-post og stemmesamtaler fant jeg at fet skrift noen ganger hadde problemer med å matche IT-konsulentets ti timers arbeidsdager. Enheten sendte meg raskt etter en billader. Jeg har opplevd betydelig bedre batteritid ved bruk av både Palm og Apple PDAer.
 • Skjermstørrelse - BlackBerry Bold-skjermen fungerer best for å utarbeide / gjennomgå enkle e-postmeldinger og få tilgang til telefonens grunnleggende funksjoner. Selv om det lille displayet gjør det mulig å surfe nyhetsoverskrifter, leverandørinformasjon og produktspesifikasjoner, Google Maps og lignende nettbasert informasjon, er skjermområdet mangelvare, og krever omfattende rulle.
 • Nettleser - BlackBerry Browser prøvde tapper å vise et bredt spekter av nettsteder jeg bruker hver dag, men den hadde problemer med å få tilgang til flere og noen få flatlåste enheter. Fet var ubrukelig til det hadde fullført en ned / start-syklus som et resultat. Alle disse plagsomme nettstedene vises forresten på en iPhone uten feil eller krasjer.
 • Tredjepartsapplikasjoner - RIM-ledere gjør et press for å vise tredjeparts BlackBerry-applikasjons popularitet. Men det er fortsatt Apple som eier markedet. Wall Street Journal rapporterte i juli 2009 at mer enn en milliard iPhone-applikasjoner hadde blitt lastet ned fra Apple App Store, som har mer enn 50 000 forskjellige programmer. Apple har rett og slett momentumet når det kommer til tredjepartsapplikasjoner, enten disse forretningsprogrammene involverer organisasjonsprogramvare, kartleggingsprogrammer eller andre produktivitetsverktøy.

Konkurransedyktige produkter

 • Apple iPhone 3GS
 • HTC Touch Pro
 • Motorola MOTO Q
 • Palm Pre

Ergo for virksomheten

RIM har gjort store fremskritt når det gjelder å lage glattere, slankere enheter. Omdesignede tastaturer gir fantastiske taktile tilbakemeldinger og sørger for nøyaktig skriving, noe som er kritisk. E-posttjenester er pålitelige og sikre, hvis de er litt tungvint og kompliserte for generelle brukere å konfigurere. Displayet har krystallklare bilder, og Bolds 2 megapikselkamera tar stillbilder, så vel som video, men gjør ingen feil; The Bold er et forretningsapparat.

Med begrensede tredjepartsapplikasjoner, en bitteliten skjerm, en ofte uvennlig nettleser og unremitt avhengighet av en enkelt og til tider vanskelig styrekule, viser Bold et bedre bedriftsapparat i motsetning til et flerbruksselskap / forbrukerhåndsett, som er tilgjengelig i Apples konkurrerende iPhone . Når det er sagt, så er det ingen klager når det gjelder virksomhetens produktivitet.

Bruker vurdering

Har du brukt eller støttet en BlackBerry Bold 9000? I så fall, hva tror du? Ranger enheten og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener. Gi din egen personlige anmeldelse av BlackBerry Bold 9000 i TechRepublic Community Forum, eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i anmeldelsen vår ovenfor.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com