Planlegg alternativer for roamingdata med omhu

Min kone Wendy og jeg reiste til Irland for vårt 15. bryllupsdag for noen dager siden. Siden jeg er minst en kvart irsk, var dette en tur jeg var spent på å planlegge i ganske lang tid. Midt ved bestilling av flyreiser, hotellovernatting og leiebil satte jeg også opp en internasjonal roamingdataplan på det firmaforsynte Samsung Galaxy S3 via Verizon Wireless, selskapets transportør.

Jeg ønsket å forsikre meg om at jeg kunne nås i tilfelle en IT- eller barnerelatert nødsituasjon (barna våre var under de vakre øynene til besteforeldrene) mens de var i utlandet, og også kunne bruke kart for å holde oversikt over turplanene våre som I tillegg til å stole på tekst ("Hei mamma, gjett hvor jeg er!") og e-post for å holde deg på toppen av livet i USA. Selvfølgelig sørget jeg for at SIM-kortet i telefonen min var tilstrekkelig for europeiske reiser.

Før jeg forlater hjemmet logget jeg meg inn på Verizon Wireless-nettstedet og satte opp følgende alternativet "Betal som du går":

Jeg var ikke sikker på at jeg ville bruke 100 Mb og tenkte at jeg kanskje kunne overføre mindre data enn det som ville tjene en kostnad på $ 20. Alternativet "Betal som du går" hadde følgende beskrivelse:

Planen min var å følge med på dataforbruket mitt (både Droid og Verizon Wireless-siden kan hjelpe deg med å måle hvor mye data som er overført, som jeg vil beskrive nedenfor) og se hvordan det gikk. Jeg har JuiceDefender satt opp på enheten min for å bidra til å kutte ned på unødvendig bakgrunnsbruk for å spare strøm, og for å være helt ærlig, hadde jeg virkelig ikke et godt grep om hvor mye data min Droid sendte frem og tilbake. Imidlertid resonnerte jeg som optimist "det vil ordne seg."

William Arthur Ward sa dette om emnet optimisme, pessimisme og realisme: "Pessimisten klager over vinden; optimisten forventer at den endrer seg; realisten justerer seilene." På slutten av denne opplevelsen var jeg en fullblåst realist som justerte seil.

En frekk oppvåkning

Som de fleste reisende, satte jeg min Droid til "Flymodus" da vi tok av fra Boston for å kutte av all kommunikasjon siden den var meningsløs på 35.000 fot. Vi fløy østover over natten og nærmet oss Dublin klokka 08:30 lokal tid. Jeg hadde bare hatt en times hvile på grunn av mitt kaffeforbruk og ivrige forventning om turen fremover. Da flyet vårt berørte Emerald Isle, slått jeg av flymodus og var glad for å se telefonen hente et signal fra Vodafone, en irsk trådløs transportør. Det fikk meg til og med til å velge min beliggenhet i Irland:

Da ble jeg presentert for denne vennlige skjermen:

"Jeg vil!" Jeg tenkte for meg selv.

Jet haltet og søvnmangel, snublet jeg rundt Dublin med Wendy den første dagen, og brukte Droid bare til å ta bilder av katedraler, GPO, forskjellige parker og elven Liffey. Ironisk nok ønsket jeg den internasjonale dekningen i tilfelle jeg trengte tale- eller datatilgang, men jeg sjekket ikke e-post eller sosiale medier den første dagen, hovedsakelig fordi den ble tilbrakt i en tåke som ikke ble hjulpet av et besøk hos Guinness stabbur.

Spol frem til den andre morgenen i Dublin (23. juni) da jeg endelig tok en titt på meldingene mine. Verizon Wireless hadde sms'et meg med jevne mellomrom for å gi meg beskjed om dataforbruket. Jeg vil gjøre det veldig tydelig at de informerte meg om hva jeg kunne forvente gjennom prosessen, men jeg hadde vært for urokkelig til å følge med. Her var deres første melding:

"Velkommen til Irland. Ring +1 og 10-sifret # for å ringe USA.

  • Ringte og mottatte anrop: $ 0, 09 / min.
  • TXT: Send $ 0, 5, motta $ 0, 05.
  • Videomeldinger, nettbruk, tethering og apper bruker data mens du streiferer.
  • Globale data: $ 20, 48 / Mb. Slå av datatjenester i enhetens innstillinger eller bruk Wi-Fi for å unngå kostnader. "

Ser du $ 20.48 / Mb del? Som Stephen King sier i sin "Dark Tower" -serie, se den veldig bra.

Da jeg våknet opp til det som skjedde, fant jeg en tekstmelding fra Verizon som fortalte at jeg hadde samlet mer enn $ 500 avgifter for dataanvendelse ($ 512, for å være nøyaktig) på 24 timer.

Du kan gjette hva jeg gjorde videre: Jeg slo av mobildatatilgangen på telefonen for å stoppe flyten av data. Dette innebar tilgang til Innstillinger, Flere innstillinger, Mobilnettverk og Global Data Roaming Access.

Jeg bruker Dropbox med muligheten til å laste opp kamerabilder til kontoen min via både Wi-Fi og dataplanen min. Jeg fryktet sterkt at kostnadene jeg hadde pådratt meg var basert på opplastingsfunksjonen alene, så for å være helt sikker, endret jeg denne funksjonen til bare Wi-Fi:

Rystet, så for meg at jeg skulle skrubbe herrerommet tilbake på jobb i noen uker for å kompensere for de ublu datakostnadene. Heldigvis hadde vi en internasjonal backup-telefon der foreldrene våre kunne nå oss i tilfelle en nødsituasjon med barna våre.

Hva i all verden skjedde?

Jeg så på hva pokker min Droid hadde gjort da jeg ikke hadde vært oppmerksom på ved å gå inn på Innstillinger, deretter databruk og konfigurere skjermen for å vise meg hva som hadde skjedd den siste uken.

OK, så jeg hadde brukt omtrent 24, 5 Mb på 7 dager på sosiale medier, e-post, internett og væroppdateringer, etterfulgt av Google-tjenester. Det omtrent lagt opp til $ 500 hvis du multipliserer $ 20, 48 per Mb med 24, 5 Mb. Dette var imidlertid over 7 dager. Jeg kom til Irland morgenen 22. juni. Jeg klarte faktisk ikke å korrelere dataanvendelsen min i Irland med en avgift på 500 dollar, men det gjorde ikke noe siden jeg hadde et problem å løse, og som prøvde å takle ringvirkningene ganske og ærlig. Jeg bestemte meg for at jeg skulle vente til jeg kom hjem for å kontakte Verizon Wireless og se hva jeg kunne trene med dem (jeg var redd for en dyr utenlandsk telefonsamtale som vil medføre enda flere kostnader).

Du vet hva de sier om de beste planene. Mine falt ikke i den kategorien. Jeg stolte hovedsakelig på Wi-Fi-tilgang bare på telefonen min resten av turen og klarte meg faktisk ganske bra. Dublin har rikelig med gratis Wi-Fi-tilgang (takk, Eircom!) Selv på bybusser, og selv når vi våget oss inn i det landlige Irland, tilbød mange av bed & breakfast-ene Wendy og jeg også det (selv om i et bemerkelsesverdig tilfelle dekningen var så svak hvis du gikk fra et rom til et annet, ville du mistet signalet).

Hvis jeg var i et dødt sted, logget jeg ut av alt på telefonen min (Facebook, Twitter, Google + osv.), Og deretter slått på global datatilgang kort for å få kranen til å gå i et minutt eller to og laste ned e-posten min, så brått lukk den av og gjennomgått meldingene mine offline for å sikre at jeg ikke trengte det.

Det var noe hyggelig, må jeg si, om å være ute av tale / datadekning på dagtid og bare sjekke inn om natten. Jeg hadde tenkt på å gå "av nettet" i Irland og la apparatene mine ligge hjemme, så dette var et godt halvveis poeng. Jeg fant meg selv i å fokusere mer på "der og nå" i stedet for "Gee, gutta på jobben vil elske dette bildet av puben jeg er på hvis jeg kan legge det ut på Facebook for dem å se." Vi mistet muligheten til å bruke Google Maps på veien (og det er ikke lett å kjøre i Irland, selv når du mestrer å gjøre det på venstre side), men jeg var heldig som giftet meg med en utmerket navigatør som var dyktig på kart over gamle skoler.

Komme hjem

Når Wendy og jeg kom hjem, sjekket jeg selskapets Verizon Wireless-nettsted for å se om jeg kunne få mer innsikt i hva enheten hadde gjort. De tilbyr en databruksside som viste meg følgende:

De andre sidene liknet på dette; de indikerte "bursty" trafikk som alt ga mye informasjon som ble sendt. Det hjalp meg ikke så veldig mye annet enn til utdannelsesmessige formål. Jeg fikk kontakt med Verizon Wireless for å se om de kunne hjelpe meg med å redusere kostnadene. Representanten sjekket om vi var i vår nåværende faktureringssyklus på jobben, og siden dette var tilfelle, rådet hun meg til å kunne endre den globale planen på telefonen min og tilbakedatere den for å dekke bruksavgiftene. I utgangspunktet måtte jeg velge 100 Mb Plan som vist på skjermdumpen over:

Detaljene for denne planen lyder som følger:

Dette gjorde mye mer fornuftig og brakte prisen fra $ 512 til $ 25 - men det ble bare muliggjort av det faktum at vi fortsatt var i den nåværende faktureringssyklusen og jeg kunne tilbakedatere endringen til før jeg reiste til Europa. Representanten informerte meg stolt om at hun var glad for å ha hjulpet meg med å unngå latrineplikt.

Jeg fikk flere viktige take-lesse fra dette eventyret.

Vurder hva du trenger

Når du streifer, finn ut hva som er veldig viktig. Trenger du tilgang til sosiale medier, internettilgang, e-post og vær, eller bare e-post og kanskje internettilgang? Jeg tipper mange av de tingene vi tar for gitt med våre heftige eller ubegrensede dataplaner, kan bli skåret bort når roamingdataplaner begrenser forbruket ditt.

Vurder hva som kjører

Dette var morderen for meg. Jeg ante ikke noe om at Facebook og værappene var slike svin. Du kan slå av disse ved å logge av eller drepe løpeoppgaver, slik at de ikke vil ligge i bakgrunnen som sorte hull. Kast alt som ikke trengs over siden.

Vurder tilgjengelige alternativer

Kort sagt: gjør research. Forstå hva transportøren din kan gi deg. Ikke bare det, bestemme hva du virkelig trenger når du er på den turen. Hadde jeg visst at jeg stort sett kunne klare å komme meg forbi på lokal Wi-Fi, hadde jeg sannsynligvis ikke brydd meg om den planfulle dataplanen i det hele tatt (selvfølgelig, ting fungerte på kontoret og ingen trengte virkelig innspillene mine, så Jeg kan si dette med letthet). Hvis jeg var borte i den ubeskjente villmarken, ville jeg selvsagt hatt mindre sannsynlighet for å velge dette, men det jeg måtte jobbe med i Irland med tanke på gratis eller betalt Wi-Fi (gjennom mitt opphold på et overnattingssted) var mer enn farbar.

Hvis du ikke kan klare deg med Wi-Fi, kan du bare slå på mobilforbindelsen med jevne mellomrom, laste ned dataene og lukke kranen igjen? Tenk kreativt. En times mobil tilkobling per dag er sannsynligvis langt å foretrekke fremfor 24 timer, spesielt med tanke på at du sannsynligvis sover 1/3 av det beløpet!

Sjekk hva som blir brukt

Sørg for å overvåke databruk når du streifer hvis du er bekymret for belastninger, og følg med på hva som blir tildelt hvor. Jeg burde ha gjort dette 2, 4 og 6 timer inn i mitt opphold i Dublin for å få et godt mål for hva som skjedde bak kulissene, i stedet for å få den hjerteinfarkt-provoserende teksten en dag senere.

Kommuniser med transportøren din

Stille spørsmål. Få dem til å anbefale ideer. Hvis du gjør en feil ved å velge feil dataplan, ta kontakt med transportøren din og korriger den så snart som mulig. De skal være glade for å hjelpe hvis det er alternativer de kan tilby; målet deres er å holde deg lykkelig i stedet for å fleece deg for en tullete feil. Jeg skal innrømme: Jeg hater telefonsamtaler, men en enkel fem minutters samtale til Verizon Wireless på forhånd ville ha spart meg for hele prøvelsen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com