Netatmo Welcome ser på deg

En av de bemerkelsesverdige dingsene på CES 2015 var Netatmo Welcome-kameraet, som har vunnet flere priser for innovasjon.

Det 6 "høye velkomstkameraet bruker ansiktsgjenkjenningsteknikker for å identifisere personer som kommer inn på et sted som et hjem eller en bedrift. Med en 130 graders rekkevidde kan den dekke innfartsveier eller avkjørsler ganske enkelt for deretter å varsle deg om menneskene den kjenner seg igjen - så vel som de Et enkelt konsept som knytter seg godt til både mobilitet og det alltid voksende riket til Internet of Things, Welcome tilbyr sikkerhet og trygghet. Netatmo gir en video på deres produktside som beskriver hvordan kameraet fungerer, for eksempel ved å informere en fungerende mamma via sin iPhone om at barna hennes har kommet seg trygt hjem og varslet henne til en ukjent person i huset hennes (som bare viser seg å være en leveringsmann som dropper av en pakke).

Bilde: Netatmo

Detaljene er enkle: brukere samhandler med kameraet via en nettleser eller en app installert på smarttelefonen eller nettbrettet (Android 4.3 / nyere eller iOS 8 kreves). Appen gir både varsler ("Lily is home") og tilgang til live-kamerastrømmen gjennom en kryptert tilkobling (nettlesertilkoblinger gir bare kameratilgang). For personvernets skyld lagres kameradata på et lokalt SD-kort (maks. 32 Gb-størrelse) og ikke på internett. Kameraet er kun til bruk innendørs, men kan trolig installeres i en klar vanntett beholder om nødvendig for ekstern overvåking.

Det er ingen gebyrer eller tjenester du kan registrere deg for, og kamerainnstillingene er omfattende nok til å tilpasses for forskjellige behov, for eksempel å ikke sende varsler eller registrere kameraopptak om ankomst til utpekte personer (for eksempel en sikkerhetsvakt som gjør runder i et lager). Velkomstkameraet har til og med nattsynsfunksjoner, og Netatmo jobber med et tilbehør kalt Welcome Tag, som kan utvide kameraets rekkevidde og gi bevegelsesfølende funksjonalitet samt varsler om døråpning.

Nå kan jeg forutse noen problemer med kameraet, og måten det fungerer på gir noen interessante konsepter. For det første kan personvernfaktoren være et problem hvis en bedrift bestemte seg for å installere velkomstkameraet på et skjult sted. Noen stater krever varsel om ansatte på forhånd, så alle som ønsker å implementere dette kameraet for skjult overvåking, bør sjekke og overholde lokale lover. Hvis det brukes i et offentlig område for å overvåke ansattes gang og turer (for eksempel ved å kartlegge kronisk forsinkede individer), kan dette provosere harme for ansatte på grunn av orwellsk stil taktikk som brukes. Å registrere aktivitet i private områder som bad eller garderober er åpenbart ulovlig.

For det andre tror jeg det ville være bedre å ha muligheten til å laste opp bilder til en sikret internettkonto - hva om en tyv plyndrer et hus og da stjeler velkomstkameraet for å dekke sporene hans? Riktignok kan eiere av kameraet se live-strømmen på sine personlige enheter, men med mindre de tilfeldigvis spionerer tyven og tar et skjermbilde akkurat i det øyeblikket, vil de ikke ha noen bevis å stole på under en etterforskning.

For det tredje, som med mange nye oppfinnelser, kan Velkommen brukes til både gode og ubehagelige formål. Kriminalforfatterdelen av hjernen min kan tenke på alle slags ubehagelige overgrep mot produktet - en innbruddstyv som reverserer sikkerhetsbegrepet ved å stille det opp for å bli varslet når eieren av et målrettet hus kommer på jobb (eller kommer hjem, så innbruddstyver har god tid til å flykte), en mistenksom kone som holder øye med ektemannens oppholdssted ved å sjekke om han virkelig gikk på treningsstudioet, eller noen annen underhanded spion-taktikk som ikke er dekket i manualen. Gitt, kameraet krever høyhastighets internettforbindelse og vekselstrøm, slik at du ikke bare kan skjule den i en McDonald's-bag og legge den på noens vinduskarm, men bærbare mi-fis er enkle å distribuere og mange offentlige steder har stikkontakter .

Totalt sett synes jeg imidlertid at disse bekymringene er mindre (og jeg håper jeg ikke har gitt noen noen upassende forestillinger). Ideen bak dette produktet er faktisk nyskapende, og jeg tror det vil være en god passform for mennesker så vel som bedrifter som ønsker enkel, men pålitelig kontroll over miljøene sine mens de er andre steder. Velkomstkameraet og tilbehøret begynner å selge i andre kvartal 2015.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com