En spiker i HTML5-kisten?

En av de største hindringene for utbredt bruk av nettbrettet er spredning av nettbrettplattformer. I motsetning til stasjonære datamaskiner, der Microsoft Windows stort sett dominerer markedet, er det egentlig ingen arving synlig på nettbrettet. Apple kontrollerer for tiden mest markedsandel, men Googles Android og Microsofts forestående Windows 8 fortsetter å kaste seg etter oppmerksomhet.

For alle, fra bedrifts IT-ledere til oppstart av mobile programvareselskaper, kan nettbrettapplikasjoner se ut som et svært risikabelt spill. Maskinvarekostnader for en bestemt plattform er relativt opplagte, men kostnadene for å ansette dyktige utviklere eller brudgommalent i egen regi er et dyrt forslag, for ikke å nevne langsiktig støtte for noen tilpassede applikasjoner. Dette gjør et tverrplattformverktøy som gjør at man kan sikre sine spill mens støvet legger seg på nettbrettmarkedet ser enda mer overbevisende ut. Inntil administrerende direktør for Facebook snakket nylig, så det verktøyet ut som HTML5.

Løftet (og fiaskoen) av HTML5

Fra en lekmannsperspektiv lar HTML5 utviklere lage robuste applikasjoner som kjører i en kompatibel nettleser. Dette gir øyeblikkelig appell: enheter som spenner fra mobiltelefoner til nettbrett til stasjonære datamaskiner som kjører en rekke operativsystemer, kan få tilgang til den samme applikasjonen og få den til å fungere på nesten samme måte. Nettbaserte applikasjoner er ikke noe nytt, men HTML5 gir muligheten til å kjøre disse applikasjonene og lagre data, selv når du er koblet fra et nettverk, noe som er en viktig funksjonalitet for en mobil enhet som et nettbrett.

HTML5 så ut til å være på vei, med støtte i nyere versjoner av de store nettleserne og i de ledende mobilplattformene. Dette så bra ut på papiret, men sosiale medier-giganten Facebook forlot nylig HTML5 for sine mobile plattformer og bestemte seg for å "bli innfødt." De distribuerte en revidert Facebook-applikasjon for iOS ved å bruke originale iOS-verktøy, og de lovet det samme i nær fremtid for Android. Ved å tilføre fornærmelse mot skade, uttalte Facebooks administrerende direktør at å vedta HTML5 var "en av de største strategiske feilene vi noensinne har gjort." Au.

Hva må en IT-leder gjøre?

Så, hva kan en IT-leder gjøre når en titan i sosiale medier offentlig skyter av selve verktøyet som skulle gjøre mobilutvikling på tvers av plattformer mulig? Jeg ser tre mulige alternativer. Det enkleste alternativet, når det gjelder muligheter og muligheter for å forlate fremtiden, er å bygge applikasjoner og tjenester som krever minimal funksjonalitet fra kundens side. Selv om en tilpasset nettbrett-applikasjon kan høres fin ut for det nyeste mobile økonomiske instrumentbordet, vil kanskje en mobiloptimalisert webapplikasjon eller til og med noe så enkelt som en "e-post på forespørsel" -rapportgenerator være tilstrekkelig. Mye av kraften til mobile enheter er muligheten til å få tilgang til data hvor som helst, og med litt kreativitet kan eksisterende verktøy muligens gi den tilgangen gjennom et mindre sexy grensesnitt.

For det andre kan IT-ledere la leverandører gjøre det tunge løftet. Åpenbar funksjonalitet som e-post er bakt i alle de store mobile operativsystemene, men hvis du allerede bruker verktøy som Salesforce.com eller SAP, skaper leverandører raskt mobilklienter som er optimalisert for de viktigste operativsystemene for nettbrett. Dette er åpenbart og ganske enkelt, men det er fremdeles ulikheter, selv innenfor den samme applikasjonen som kjører på forskjellige plattformer. Dette antar også at du allerede kjører et system fra en større leverandør som gjør fremskritt på mobilområdet. Hvis ERP-en din er hjemmelaget eller fra en leverandør uten plattformspesifikke mobilklienter, er du heldig.

Til slutt, mens det er et rettferdig argument at HTML5 ikke var det riktige verktøyet for Facebooks mobilklient, kan det kanskje passe regningen for bedriftsapplikasjonen din. Det er selvfølgelig en fare for at de store mobilaktørene har lite insentiv til å støtte HTML5 fullt ut, og det kan ende dødfødt - men for en grunnleggende applikasjon kan HTML5 være en tryggere innsats enn å bygge plattformspesifikk kunnskap internt og risikere å satse på feil plattform.

Det er fristende med mobil å bli fanget opp i spesifikasjonslistene og spillepornoen til de forskjellige plattformene, men som et hvilket som helst dataverktøy, forbli fokusert på hvilke forretningsproblemer du kan løse med en svært tilkoblet, meget mobil enhet. Hvis du hopper for raskt til det tekniske aspektet av løsningen, er det lett å bli fanget opp i debatter om utviklingsverktøy og plattformer, når det kan være en enklere løsning som er "god nok" lett tilgjengelig.

Les også

  • HTML5 vs. Flash: Debattens tilstand
  • Modernizer aktiverer HTML5 på eldre nettlesere
  • ZDNet: Mozilla på HTML5: Her er hva Zuckerberg egentlig mente å si
  • ZDNet: Hvorfor HTML5 er i problemer på mobilfronten

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com