Microsoft Surface Pro X: Et jukseark

Microsofts nye Surface-enheter er lastet med 'imponerende engineering' Microsofts syv år gamle Surface-linje ønsker en rekke nye og oppdaterte enheter velkommen - inkludert noen få overraskelser. Ed Bott leder oss gjennom høydepunktene.

Microsofts siste generasjon Surface Pro-enheter inkluderer en ny type enheter kalt Surface Pro X. Den ligner på andre Surface Pro-enheter, men med første øyekast er hvor likhetene slutter. Denne nye Surface Pro-modellen er tynnere, lettere, har et lengrevarende batteri enn forgjengerne, og, i en Microsoft-først, drives det av en spesialdesignet Arm-prosessor.

Internene til Surface Pro X er en stor endring for Microsoft, som har klassisk bygget maskiner med Intel- og AMD-prosessorer. En armdrevet maskin med en Microsoft-designet brikke kan signalisere en endring i Microsofts maskinvareretning, og Surface Pro X er den første maskinen som deler i denne nye visjonen.

Dette juksearket til Surface Pro X blir oppdatert når ny informasjon om enheten er tilgjengelig. Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlastning, Cheat sheet: Microsoft Surface Pro X (gratis PDF).

Alle jukseark fra TechRepublic og smarte personguider

Hva er Microsoft Surface Pro X?

Surface Pro X er den nyeste og beste i Microsofts Surface-serie av hybrid-bærbare datamaskiner og to-i-en; det er også Microsofts første Qualcomm Arm-drevne enhet. Surface Pro X er ikke bare en armenhet - den opererer på en Microsoft-designet armbrikke kalt SQ1, noe som betyr at hele enheten er Microsoft designet fra prosessoren til operativsystemet.

Den tett integrerte maskinvaren og programvaren til Surface Pro X innvarsler et stort skifte i designfilosofien til Microsofts flaggskip-produktlinje som nøye speiler Apples, sier TechRepublic søsterside CNET.

Armprosessorer i PC-er har tidligere gjort dem kraftige, men Microsoft melder om et enormt ytelsesøkning i Surface Pro X med sin SQ1-brikke, og sier at Surface Pro X får åtte ganger grafikkytelsen til åttende generasjons Intel-brikker og tre ganger mer ytelse per watt enn Surface Pro 6.

Sammen med å øke ytelsen, er SQ1-brikken også designet for å få batteriet i Surface Pro X til å vare lenger, den gir LTE-tilkobling, og den gjør at enheten bare kan være litt tykkere enn en iPad Pro (7.3mm sammenlignet med iPad Pro's 6.9mm).

Surface Pro X har også de vanlige mistenktene til tilbehør: Et valgfritt tastaturdeksel, den nye Slim Pen og andre perifere enheter får det til å se ut og føles likt som annen Surface-maskinvare. I en ny designavgang har Surface Pro X forgjengerne slått: Slim Pen sitter rett på toppen av tastaturet og lader trådløst, alt sammen med en konstant forbindelse til Surface for øyeblikkelig bruk.

Alt i alt ser Surface Pro X ut til å være en ny generasjon av Microsoft-maskinvare som er vertikalt integrert, noe som kan være bra for brukere og stave problemer for konkurrenter. Surface-produktfamilien er populær, og Surface Pro X er den første enheten fra Microsoft som virkelig ser ut og føles som en ekte konkurrent til ultratynde hybrider som iPad Pro.

Tilleggsressurser

 • Microsofts nye overflater: Spesifikasjoner, priser, flere detaljer for Pro 7, Laptop 3 og Arm enheter (ZDNet)

 • Bilder: Høydepunkter av Microsoft Surface Pro 7 og Neo (TechRepublic)

 • Microsoft satser på store ørepropper og sammenleggbare enheter (TechRepublic)

Hva er spesifikasjonene til Surface Pro X?

prosessor

Microsoft SQ1 (3GhZ)

Hukommelse

8 GB eller 16 GB LPDDR4x RAM

Oppbevaring

Avtakbar solid state-stasjon i 128, 256 eller 512 GB

Vise

Berøringsskjerm på 2880 x 1920 piksler

grafikk

Microsoft SQ1 Adreno 685 GPU

dimensjoner

11, 3 x 8, 2 x 0, 28 tommer, 1, 7 pund (ikke inkludert typedekning)

porter

To USB-C-porter, nano SIM-spor

tilkobling

Wi-Fi 5, LTE, Bluetooth 5.0, GPS / GLONASS

kameraer

10MP bakkamera, 5MP frontvendt kamera

Batteritid

13 timer

Hvorfor skal fagpersoner bry seg om Surface Pro X?

Så langt det gjelder maskinvare, er Surface Pro X lett det mest avanserte forbrukerproduktet som Microsoft lager. Det er også et første for Microsoft ved at produksjonen er vertikalt integrert, noe som gjør det til noe forretningsfolk bør ta hensyn til.

Spesifikasjonene til Surface Pro X gjør det for å være en fullt egnet forretningsmaskin, og det kan være en god passform for organisasjoner og enkeltpersoner som leter etter en ekte oppgradering til fjorårets (og tidligere) Surface-modeller. De doble USB-C-portene gjør den enda mer attraktiv som en neste generasjons enhet klar for det siste innen USB-periferiutstyr.

Surface Pro X gir også et fornyet Apple mot Microsoft-argument: Det er helt klart et forsøk på å stjele noe av iPad Pro-torden, og den tette integrasjonen av maskinvare og programvare kan kanskje gjøre det på en måte som tidligere Microsoft-produkter ikke har t vært i stand til.

Bedrifter og enkeltpersoner som bruker Microsoft-produkter eller som vurderer å bytte bort fra Apples økosystem, bør absolutt vurdere Surface Pro X som et nytt kjøp.

Tilleggsressurser

 • Surface Pro: Utviklingen av Microsofts hybrid tablet PC (ZDNet)
 • Sikkerhet på mobilenheter: Tips for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)

Hva er Surface Pro Xs konkurrenter?

Surface Pro X er tydelig rettet mot iPad Pro sin brukerbase. Det er en hybrid med et avtakbart tastatur og en pennpenn, den kjører det som i hovedsak er et mobilt brikkesett, og det tilbyr tilkobling hvor som helst med LTE-modemet.

En fordel som Microsoft har over Apple i dette tilfellet, er det fullverdige operativsystemet som kjører på Surface Pro X - iPadOS, derimot, er blottet for fullverdige OS-elementer som Windows 10 har i overflod.

Andre to-i-ett og hybrid-bærbare datamaskiner tilbyr konkurranse om Surface Pro X også, men de utgjør bakgrunnsstøy i denne fornyede Microsoft mot Apple-kampen om markedsandeler. Det kan være smalt i omfang sammenlignet med gamle dager, men det er definitivt en topp-til-hod-konkurranse mellom de to, i det minste for så vidt Microsoft angår.

Tilleggsressurser

 • Mer må-lese Microsoft-relatert dekning (TechRepublic på Flipboard)
 • Mer må-lese mobilteknisk dekning (TechRepublic på Flipboard)

Er Surface Pro X en god investering for profesjonelle?

Som nevnt ovenfor, gjør Surface Pro Xs nye funksjoner det til en enhet som forretningsfolk absolutt bør ta merke til. Betyr det at det er en god investering for enkeltpersoner eller organisasjoner? Det gjenstår å se.

Som alle nye enheter som lover store forbedringer og nye teknologier, er det viktig å ta selskapets uttalelser med et saltkorn. Microsoft sa at Surface Pro X er en ny iterasjon av den populære maskinvaren, men vent til nettsteder som TechRepublics søsterside CNET skal gjøre en praktisk gjennomgang før de bestemmer seg for om det skal bestilles.

Det er også verdt å vurdere nyheten i SQ1-brikken som utgjør grunnlaget for Surface Pro Xs maskinvare. Det er en ny brikke designet internt av Microsoft, og det er noen gjetning om den kan støte på problemer når Surface Pro X blir utgitt og utsatt for alle potensielle stressfaktorer brukere vil legge den under.

Surface Pro X har mye potensial, men ikke dra ut kredittkortet ditt ennå - jeg anbefaler å vente med å se hvordan det blir mottatt av det større teknologisamfunnet først.

Tilleggsressurser

 • Politik om avvikling av maskinvare (TechRepublic Premium)

 • Regnskapsregler for mobilenheter (TechRepublic Premium)

Når vil Surface Pro X være tilgjengelig, og hvordan kan jeg kjøpe den?

Surface Pro X er tilgjengelig for forhåndsbestillinger på Microsofts nettsted. Enhetene starter ikke forsendelse før 5. november 2019, så du ser litt på ventetiden.

Virksomheter som ønsker å kjøpe flere Surface Pro X-enheter, bør sjekke Microsofts portal Surface For Business, der Surface Pro X også er tilgjengelig for forhåndsbestilling.

Surface Pro X starter på 999 dollar, og prisen går opp derfra basert på tilpasningsmuligheter. Du kan forvente at Surface Pro X også vil være tilgjengelig hos store forhandlere fra og med 5. november 2019.

Tilleggsressurser

 • Beste Microsoft Surface-enhetsavtaler: Toppsalg på Surface hardware og tilbehør (ZDNet)

 • Nye Microsoft Surface-enheter: Priser, utgivelsesdatoer og hvor du kan kjøpe (ZDNet)

 • Microsoft-arrangement 2019: Ny Surface Duo-telefon, Surface Neo-nettbrett og annenhver overflate kunngjort (CNET)

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag Microsoft Surface Pro X

" data-credit="Image: Screenshot, Sarah Tew/CNET" rel="noopener noreferrer nofollow">

Microsoft Surface Pro X

" data-credit="Image: Screenshot, Sarah Tew/CNET" rel="noopener noreferrer nofollow">Microsoft Surface Pro X

Microsoft Surface Pro X

" data-credit="Image: Screenshot, Sarah Tew/CNET" rel="noopener noreferrer nofollow">Bilde: Screenshot, Sarah Tew / CNET

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com