Microsoft kan fremdeles vinne nettbrettkrigen

Etter å ha brukt tid med Microsofts Surface RT-nettbrett, satt jeg igjen med flere spørsmål enn svar. Jo lenger jeg vurderte Microsofts nettbrettstrategi, desto mer lurte jeg på om det var geni eller galskap som driver de siste trekkene. Avhengig av hva vi ser de neste månedene, kan det være førstnevnte.

Forlater hjemmretten

Overflaten var mest forvirrende i og med at Microsoft avsa maskinvaren til enheten - et område de fleste forståelige, selv inkludert, regnet med at den skulle gå glipp av helt. Enheten var elegant og godt montert, og det brakte unike og bemerkelsesverdige funksjoner til bordet i stedet for å bare prøve å kopiere markedsledere. Hvis bare programvaren var på nivå med maskinvaren, ville jeg gjerne glatt overflaten i vesken og la den bærbare datamaskinen ligge hjemme for det meste av arbeidet mitt og personlig reise.

OS var spesielt urovekkende, med tanke på at Microsoft i utgangspunktet oppfant nettbrettkategorien for et tiår siden, bare for å la det sverte til Apple spiste sin lunsj og dominerte markedet i løpet av noen måneder. Selv om alt dette er gamle nyheter, og Windows RT forblir det som ser ut til å være et kompromittert operativsystem, skjer det noen interessante ting på programvarefronten.

Et kontor for alle

Microsoft begynte sitt liv som et programvareselskap, og oppnådde dominans på skrivebordet gjennom hell og utholdenhet. Folk glemmer ofte at Microsoft forsøkte å bygge applikasjoner for en rekke plattformer i stedet for å lage den som vil dominere desktop computing i en generasjon. Mens Microsoft har gitt ut Office-pakken for noen konkurrerende plattformer, er de mest interessante manglende koblingene i Office-verdenen mobile versjoner av programvaren for iOS og Android. Det har vært nok rykter og rumblings om en iOS-versjon av Office til at ryktet har et mål på troverdighet.

Microsoft virker også litt mer pragmatisk og mindre dogmatisk enn Apple, og den har gitt ut flere applikasjoner for iOS-plattformen, fra relativt uskyldige fotograferingsapplikasjoner til versjoner av SkyDrive-skybasert fillagringsplattform. SkyDrive er tilgjengelig for alle større operativsystemer, og Microsofts skystrategi peker mot åpne plattformer i stedet for en inngjerdet hage som Apples iCloud. Med en Microsoft-basert skylagringstjeneste som allerede er i ferd med å trekke på en rekke plattformer, virker ikke mobile versjoner av Office like mye som de kunne ha vært for noen måneder siden.

Å returnere til sine røtter rundt applikasjonsprogramvare er kanskje ikke en dårlig strategi for Microsoft. Det er tydelig at Surface ikke har tent opp verden i sin første inkarnasjon, så å lansere populære applikasjoner på en rekke plattformer vil holde Microsoft relevant i bedriften og det personlige rommet, uansett hvilken nettbrett en bedrift ender med å velge.

Det er også muligheten for en haloeffekt hvis Microsoft leverer en mobil Office-opplevelse av høy kvalitet på en rekke plattformer. IPod-musikkspilleren og iPhone solgte uten tvil flere Mac-maskiner enn noen annonsekampanje, og en serie med overbevisende programvare og tjenester kan være en sak for en dypere Microsoft-opplevelse, spesielt i bedriften.

Enden på plattformen

Selv om proklamasjonene om at "skrivebordet er dødt" ikke har vært så dystre som forutsagt, skifter mange applikasjoner til sky- og nettleserbaserte grensesnitt. Spesielt innen mobil er kjerneprogramlogikk og data skybasert for mest populære applikasjoner. Nettbrett og smarttelefoner har vanligvis ikke "bagasjen" fra eldre applikasjoner som har salmet vår datamaskinopplevelsesopplevelse, så på mange måter er det mer sannsynlig at mobile operativsystemer falmer mot irrelevans utover å kjøre skybaserte applikasjoner. Hvis Microsoft kan gjenopplive sin multiplattform-applikasjonsarv og kombinere den med en sterk maskinvarekompetanse, kan den med suksess vinne den lengre nettbrettkrigen, selv om den tidlige innsatsen sputter.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com