Microsoft BYGG forventningene kjører høyt

Jeg skriver dette dagen før åpningen av BUILD-konferansen i Anaheim, en ny begivenhet som erstatter fortidens Professional Developers Conference (PDC). Det er ganske mye spenning rundt arrangementet, drevet i det minste delvis av hemmeligholdet som fremdeles omgir nøyaktig hva som kommer til å bli avslørt der denne uken.

En rask titt på BUILD-nettstedet vil vise deg hva jeg mener, og agendaen er omtrent så vag som den blir: La oss se. Vi har "Registrering", "Keynotes", "Sessions" - men ingen vanskelig informasjon om titlene på presentasjonene eller til og med hvem foredragsholderne vil være. Vi fikk litt info om hvem som skal gjøre grunntonene (Sinofsky, Nadella, Zander - ingen store overraskelser der) i en MSDN-blogg, men til og med det var igjen av det offisielle BUILD-nettstedet.

Normalt tror jeg folk flest ville være motvillige til å utskille 1600 dollar for å delta på noe som så lite informasjon er tilgjengelig, men denne solgte seg ut i overkant av en måned i forveien. Mystikkens aura som Microsoft har prøvd å skape her, kan ikke unngå å minne oss om det andre teknologiselskapet. Apple er beryktet for sin taushetsplikt og for å bygge spenning før offentligheten avduker sine nye produkter, selv om noen har stilt spørsmål ved om produktene deres selger godt på grunn av, eller til tross for dette. Men de sier at du ikke kan krangle med suksess, og strategien ser ut til å ha fungert også for Microsoft i dette tilfellet.

Mitt rike for et nettbrett

En av de mest vedvarende ryktene rundt BUILD har antagelig noe å gjøre med det: spekulasjonene om at Microsoft vil dele ut Windows 8-nettbrett til de fremmøtte, da de ga bort bærbare datamaskiner i 2009 og Windows Phone 7-enheter i fjor. Etter å ha bygget opp forventningene ved å gjøre det to år på rad, hvordan kunne de ikke gjøre en stor gave i år? ( Redaktørens merknad: De ga ut Windows 8-nettbrett. )

Jeg tror det ville vært mange mektige skuffede utviklere hvis det skjedde, og Microsoft har aktivt fulgt utviklere veldig kraftig i kjølvannet av de første offentlige demoer av Windows 8. De vet at i dagens app-sentriske verden, og spesielt for mobil enheter (markedet der de prøver så hardt å få markedsandeler), kan suksess eller fiasko med det nye operativsystemet veldig henges på appene som er tilgjengelige for det.

Hvor mange apper ut av porten?

Hvor mange apper trenger Microsoft for å kunne levere, etter utgivelsen av de nye Windows 8-nettbrettene, for at disse enhetene kan anses som levedyktige alternativer til iPad- og Android-nettbrettene? Apple skryter av at det er over 90 000 apper tilgjengelig i App Store deres spesielt for iPad, som også kan kjøre apper skrevet for iPhone (Apple hevder mer enn 425.000 av disse). Det er mer enn 200 000 apper i Android Market, selv om de fleste ikke er skrevet spesielt for nettbrett.

Tall er bra for markedsføring, men i praktisk bruk betyr det mindre enn å ha de riktige appene - de menneskene vil ha. Flertallet av nettbrettbrukere har sannsynligvis færre enn hundre apper installert, og de bruker sannsynligvis regelmessig færre enn halvparten av det. Trikset er å finne ut hvilke av disse appene som har "ikke-live-uten-det" -status for de fleste nettbrettbrukere.

Det er noen få gir: Facebook, Twitter, Kindle og lignende bør antagelig forhåndsinstalleres. Selvfølgelig vil vi forvente å se standarder som kalkulator, stemmebryter, fotogalleri, musikkspiller og så videre.

Og til tross for dagens trender mot minimalisme (som også er eksemplifisert ved design av Metro-grensesnittet) og fjerning av e-post-appen fra Windows 7, kommer omtrent alle nettbrett i disse dager med en e-postklient, og Microsoft trenger å inkludere en "tablettformet" versjon av Outlook på Windows 8-nettbrettene.

Jeg vil også gjerne se dem behandle nettbrettet mer som en telefon enn som en bærbar PC når det gjelder forhåndsinstallerte apper og inkludere (muligens slanke ned) versjoner av de store Office-applikasjonene (og ikke bare seere): Word, Excel, PowerPoint og - med nettbrett som den ideelle notatinnretningen - OneNote.

Kan et Windows 8-nettbrett gjøre alt?

Jeg skrev i en tidligere iterasjon av denne kolonnen, som var som svar på de første offentlige demoene av Windows 8, at når det kommer til et nettbrett, vil jeg ha en som vil gjøre alt. Det betyr muligheten til å håndtere både forbruk og opprettelse av innhold like godt, med full fleksibilitet til å bytte fra forbruker- / underholdningsmodus til "ned til virksomheten" -modus uten å hikke. IPad-en gjør ikke det for meg. Mine Android-nettbrett gjør det ikke for meg. Jeg tror Windows har potensialet til å gjøre det - hvis de får både maskinvaren og programvaren riktig.

I motsetning til Apple har Microsoft selvfølgelig ikke full kontroll over maskinvaredelen av ligningen, selv om man kan anta at deres nære partnerskap med Nokia kan bringe dem nærmere det enn de har vært før. På dette tidspunktet har imidlertid ikke Nokia kunngjort noen planer for å komme inn i Windows 8-tablettmarkedet, og partnerskapet deres med Microsoft er fokusert på Windows-baserte telefoner.

I mellomtiden ser det ut som om det første Windows 8-nettbrettet kan være laget av Samsung. Det er rykter som virvler om at nettopp et slikt apparat vil bli demonstrert på BUILD. Forutsatt at det skjer, er det store spørsmålet: Vil den kunne leve opp til alle forventninger?

Jeg kjenner ganske mange mennesker som har store forhåpninger om Windows 8 på et nettbrett. Men, som meg, krever de mye hvis de skal gi fra seg iPadene og Androids. Windows 8-nettbrettet kan ikke bare være "så bra som" - det må være vesentlig bedre enn konkurransen på viktige måter. Det må fylle ut hullene der de andre nettbrettene kommer til kort: utvidbarhet (USB-porter, SD-kortspor i full størrelse, flyttbare batterier). Det må også gi oss alt vi allerede får fra andre nettbrett: en jevn, intuitiv og vakker brukeropplevelse, rask ytelse og et prispunkt som ikke er hundrevis av dollar høyere.

Det spør mye. Men ved å bygge opp all denne spenningen, har Microsoft ført til at vi tror at det som kommer til å bli introdusert på BUILD, ikke vil være noe mindre enn spektakulært. Og alt peker på noe som er nettbrett-sentrisk. Når du skaper høye forventninger, må du levere. I løpet av de neste dagene antar jeg at vi vil finne ut om Microsoft gjorde det.

Les også:

  • Windows 8-funksjoner vi vet om så langt
  • Firekjerners Windows 8-tabletter kan komme til utviklere i høst
  • BYGG spesialrapport fra ZDNet

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com