Administrer bedriftsdata på din BYOD iPad med MokaFive

MDM-løsninger (Mobile Device Management) for Bring Your Own Device-programmer (BYOD) -programmer har alltid vært følsomt territorium, fordi det er her personlig og bedriftsteknologi krysser hverandre. Jeg har nylig brukt litt tid på å prøve MokaFive for iOS, og jeg fant det å være en fleksibel MDM-løsning som kan tilpasse seg de endrede kravene til et BYOD-program.

MokaFive for iOS oppretter en sikker container på en iPad eller iPhone kalt en LiveData-container. Dette er ideelt for BYOD, fordi sluttbrukeren opprettholder kontrollen over Angry Birds, musikk og personlig e-post, mens bedriftsdata, nettverkstilgang og apper sitter trygt i en kryptert container.

Ved hjelp av MokaFive-appen

MokaFive-appen er en gratis nedlasting fra App Store. Å bruke den på en iPad eller annen iOS-enhet krever en MokaFive-serverinstallasjon. Organisasjoner kan installere appen som en del av en onboarding-prosess, men det ville være like enkelt å henvise brukere til å laste ned appen og logge seg på for å komme i gang.

MokaFive inkluderer følgende funksjoner:

  • Tilkobling for å sikre firmafiler
  • En bedriftens IT-administrerte LiveData-container for å sikre bedriftsdata på en personlig iOS-enhet
  • Lokal filbuffer for offline tilgang til dokumenter
Figur A viser prøveområdet MokaFive som er åpent i MokaFive-appen: Figur A

Dokumenter i MokaFive.
MokaFive-appen tilbyr også støtte for PDF-dokumenter med merknadsfunksjoner, inkludert merking, klistremerker og forskjellige frimerker for å merke et dokument som utkast eller konfidensiell. Å bruke denne native supporten betyr at du kan beholde all dokumenttilgang i LiveData Container. Figur B viser et PDF-dokument åpent i MokaFive-appen: Figur B

PDF åpen i MokaFive.

Fordelen med å bruke den opprinnelige PDF-støtten i MokaFive vs. Adobe Reader er at all dokumentredigering foregår i den sikre beholderen.

MokaFive for iOS støtter også offline hurtigbufring av bedriftsdokumenter i den sikre beholderen. Imidlertid er det ikke så brukervennlig som Alfresco Mobile og krever litt back end-oppsett for å lage arbeid.

MokaFive brukerinnstillinger

Mens MokaFive brukerinnstillinger ikke er for følsomme, tror jeg fortsatt at organisasjoner må ha litt opplæring, standarder og dokumentasjon om slike innstillinger. Dette vil hjelpe med bruker / help desk-kommunikasjon og bygge videre BYOD-bruker selvforsyning.

Brukere av MokaFive-apper får tilgang til følgende programinnstillinger:

  • Lokal lagring for innstilling av maksimal filstørrelse og enhetslagring
  • Kodelås
  • Nettverksinnstillinger
Innstillinger inkluderer også bruker- og konsollnavn. Figur C viser MokaFive-appinnstillingene: Figur C

MokaFive app-innstillinger.

MokaFive og SharePoint

Hvis organisasjonen din er standardisert på SharePoint, ser du kanskje på Harmon.ie eller en av de andre topp SharePoint-appene for iPad for å dra ut til BYOD-brukerne dine. MokaFive støtter direkte tilgang via mobilnettleseren til SharePoint-nettsteder i bedriftsnettverket, forutsatt at du har tilstrekkelige privilegier. Denne SharePoint-tilgangen krever ikke VPN.

Selv om jeg ikke hadde muligheten til å teste SharePoint-tilgang gjennom MokaFive, kan et slikt alternativ i en MDM-løsning være appellerende til en organisasjon som er avhengig av SharePoint. Imidlertid fant jeg dem under testingen av SharePoint-apper på iPad generelt mye enklere å bruke enn nettleserbasert tilgang til et SharePoint-nettsted.

Administrere MokaFive

MokaFive gjør en god jobb med å tilby sentraliserte styringsverktøy og over 30 styrings- og sikkerhetspolitikker. Administratorer får også muligheten til å spesifisere om / hvordan data deles utenfor LiveData-beholderen, enten det er å lagre dataene på den lokale enheten eller sende dem til en annen bruker.

Da jeg testet MokaFive-backend, ble jeg bedt om å laste ned en klient-app, som virket litt arkaisk. Dette var imidlertid bare en del av prøvekjøringen - ikke deres kundeløsning. Som med enhver prøve, må du huske å stille spørsmål.

Og selv om jeg ser at fleksible innstillinger kan være et pluss for en MDM-løsning, i gale hender, kan det også være en ulempe. Jeg har sett sikkerhetspolitikk gå til det ekstreme, med IT-ledelse som har en holdning til å vente til nok folk klager på å slå tilbake politikken. De fleksible retningslinjene i en plattform som MokaFive kan føre til det samme, med mindre det er noen overordnede BYOD-retningslinjer som kan bidra til å ta de sikkerhetspolitiske beslutningene for organisasjonen og kommunisere dem til sluttbrukersamfunnet.

Siste tanker

Som en løsning fokuserer MokaFive for iOS på å håndtere bedriftsdata, ikke den fysiske BYOD-enheten. Selv om dette er den tilnærmingen du ønsker for en MDM-løsning, kan det være motsatt for noen mennesker i organisasjonene dine. Dermed kan MokaFive eller til og med generell MDM-trening og forklaringer være nødvendig, avhengig av ledelse og brukerfellesskap.

MokaFive leverer en veldig brukbar klient-app som ikke burde kreve for mye av en læringskurve for nyere brukere. De er fleksible og politikkdrevne. Til syvende og sist gjør dette det vanskeligere å utføre de uunngåelige endringene ettersom lærdommer fra å støtte BYOD-brukere og andre forretningskrav dikterer endringer i policyen.

Les også

TechRepublic og ZDNet går dypere inn i dette emnet på en spesiell rapportside: BYOD og Consumerization of IT.
  • TechRepublics nye BYOD-policy hjelper IT å demme sikkerhetsproblemer
  • 10 ting du må tenke på når du velger en MDM-løsning
  • Avverge en BYOD-katastrofe med Mobile Application Management
  • ZDNet: Hvordan skrive en BYOD-policy

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com