Utnytt omfattende adopsjon av nettbrett i utviklingsland

Nettbrett treffer raskt prisene på råvarer i mainstream, med Googles nylig annonserte Nexus 7-nettbrett som flyr fra hyllene til anerkjennelser fra teknologipressen. Mens Nexus-prispunktet på 199 dollar er overbevisende for vanlige forbrukere og bedrifter, er det en annen historie på den nedre enden av nettbrettuniverset, et som har bedriftsimplikasjoner som er litt forskjellig fra Nexus.

Selv om nettbrett utenfor merkevaren har eksistert siden iPad begynte å gå foran - mange som inneholder hackede sammen operativsystemer og tvilsom maskinvare, blir flere av de $ 100-nettbrettene, de fleste av dem fra Kina, stadig mer i stand. Nesten alle er bygd fra Googles Android-operativsystem, og gir øyeblikkelig kompatibilitet med et bredt bibliotek med applikasjoner. I motsetning til iPad, har flertallet av disse eksklusive nettbrettene standardbasert tilkobling og utvidelse, idrettslig alt fra Wi-Fi til USB-porter og minnekortlesere.

Selv om jeg ikke foreslår et nettbrett på 75 dollar fra et maskinvareselskap uten navn, er det spennende med disse enhetene at de åpner tilgang til nettbrett for et bredt utvalg av brukere, selv på eksterne steder. Akkurat som mobiltelefoner i stor grad sprangrodd masse adopsjon av fasttelefontjeneste, har lave kostnads-nettbrett potensialet til å hoppe over vedtakelsen av kraftig databehandling. Selv et skrivebord på $ 300 virker ekstravagant når du vurderer et miljø der portabilitet og lave kostnader er langt mer overbevisende funksjoner enn en stor skjerm og ekstra datakrefter. Tilsvarende kan områder som mangler infrastruktur for å støtte en stasjonær datamaskin lett støtte en liten batteridrevet enhet som fungerer bra selv om lysene er ute.

Det er usannsynlig at vi ser at disse nettbrettene oversvømmer bedriften, men for selskaper som forfølger utviklingsland, kan nettbrett være en ny og overbevisende måte å nå tidligere unnvikende kunder. For bedrifter kan bestemmelse av nye måter å nå nettbrettet til potensielle kunder i utviklingsland bli et fokus og en flott mulighet som IT- og inntektsbringende forretningsenheter kan samarbeide.

Med de fleste avanserte nettbrett som kjører Googles Android, kan det å få en viss kjennskap og intern kompetanse med operativsystemet på kort sikt betale utbytte senere, spesielt hvis selskapet retter seg mot utviklingsmarkeder som sannsynligvis vil bli påvirket av billige nettbrett. Du bør også planlegge å skape overbevisende opplevelser som du kan levere til disse enhetene, som sannsynligvis har sportslige skjermer, eldre og tregere prosessorer, og treg eller ikke-eksisterende nettverkstilkobling. Det er klart at innholdsstunge, alltid tilkoblede applikasjoner som forventes av kunder i den utviklede verden ikke vil fungere i dette miljøet.

Å tenke gjennom disse utfordringene kan virke skremmende, men det er nye løsninger tilgjengelig. Mitt favoritteksempel på teknologi som løser et problem i utviklingsland kommer fra United Villages, en ideell organisasjon som skapte et mobilt Wi-Fi-"tilgangspunkt" på ryggen til motorsykler og busser. Hver dag ville kjøretøyene laste ned e-post fra en sentral server og deretter kjøre gjennom forskjellige landsbyer, sende og motta dagens e-post og annet innhold når de passerte gjennom, og forbinde tidligere uoppnåelige steder rundt om i verden. Enterprise IT-ledere trenger ikke å gå til ytterpunktene, men bare fordi vanlige teknologier kan være uvanlige i disse miljøene, betyr det ikke at det ikke er noen måte å få kontakt med disse potensielle kundene.

Den utviklede verden har absolutt tatt den største andelen av fordelen fra nettbrett, men tabletter på under $ 100 kan revolusjonere tidligere upåvirkte samfunn og markeder. Bedriftteknologer som på en smart måte kan utnytte utbredt nettbrettadopsjon, spesielt i utviklingsland, vil oppnå en stor fordel i forhold til konkurrenter.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com