Dreper Google endelig Android-nettbrett til fordel for Chrome-enheter?

Android P: Hva du trenger å vite Her er oversikten om Android P, inkludert oppdateringer til Google Assistant, en ny funksjon som forbedrer batteriets levetid og mer.

En oppdatering til Android-produktets søkelys nettsted 31. mai resulterte i fullstendig fjerning av tabletter-delen. Naturlig nok fikk denne utviklingen teknisk presse til å erklære Android-nettbrett som døde. Uttalelsen ble komplisert noe etter en tweets av Android senior vice president, Hiroshi Lockheimer, som indikerte at fjerningen var et resultat av en feil som skjedde under en nettstedoppdatering. Tablets seksjon dukket opp igjen i kort rekkefølge, selv om den beholdt det samme aldringsinnholdet som før det ble fjernet.

Til tross for at Tablets-delen dukker opp igjen, er ikke forutsetningen om at Android-nettbrett er død, særlig langt fra sann. Googles egen webside annonserer fortsatt Nvidia Shield K1, Samsung Galaxy Tab S2 8.0 og Sony Xperia Tablet X4, som alle er fra 2015. Alle disse er for lengst forsvunnet fra detaljhandelskanaler.

Googles siste nettbrett - Pixel C - ble også utgitt i desember 2015, og har ingen indikasjoner på at en etterfølger ble kunngjort. Pixel C, så vel som Nexus Player, ble spesielt ekskludert fra Developer Preview Program for Android P. Dette fraværet har ført til spekulasjoner om at Googles maskinvaredivisjon, nå ledet av eks-Motorola-direktør Rick Osterloh, har mistet interessen for å utvikle Android andre enheter enn telefoner. Denne situasjonen ble forsterket ved Google I / O da en referanseenhet for Android TV ble gitt bort til utviklere på grunn av mangelen på andre kvalifiserte enheter som kjører den nye versjonen av Android.

Mens OEM-er fortsetter å lage Android-nettbrett, har disse vært relativt få og langt imellom. Den mest produktive produsenten er Huawei, selv om dette bare delvis er relevant for USA, ettersom tilgjengeligheten av Huawei-produkter har vært noe ujevn gitt nylig politisk uro.

Lenovo og ASUS har også relativt nylige Android-nettbrett tilgjengelig, selv om disse ikke drives av flaggskip SoCer. De fleste vanlige Android-nettbrettene som sannsynligvis vil møte, er sannsynligvis de i Amazons Kindle Fire-serie, som ikke er egnet for saker om produktivitet eller forretningsbruk av mange forskjellige grunner, ikke minst er fraværet av Play Store .

Selv om tablettformfaktoren neppe vil forsvinne når som helst snart, er Android på nettbrett ikke et paradigme som sannsynligvis vil fortsette betydelig lenger. Acers (ubegripelig navngitte) Chromebook Tab 10 er plassert kvadratisk mot Apple for utdanningsmarkedet, mens HPs avtakbare Chromebook x2 kombinerer produktivitetsvinklene til Chromebooks, med fleksibiliteten til et nettbrett, samt en Wacom-sensor for penninnføring.

Googles relativt stramme kontroll over økosystemet for Chrome-enheter utelukker også disse enhetene fra for tidlig foreldelse som følge av mangel på Android-versjonsoppdateringer, mens tillegg av Android-appstøtte i ChromeOS overbryter gapet mellom nettleserterminalen - som Chromebooks opprinnelig var - og en enhet som i det minste teoretisk er i stand til produktivitet.

Fagpersoner som er avhengige av et Android-nettbrett for å få gjort arbeid, trenger ikke nødvendigvis å kvitte seg med det med en gang, men det kan være på tide å vurdere andre alternativer. Og den sterke investeringen Google plasserer i Chromebooks gjør dem til et solid alternativ.

De store takeawayene for teknologiledere:
  • Googles Android-nettsted fjernet tilfeldigvis nettbrett-delen, men den ble senere gjeninnført. Imidlertid er ikke ett av nettbrettene Google markedsfører på nettstedet til og med tilgjengelig lenger.
  • Chrome OS-enheter har erstattet Android-nettbrett i funksjon, om ikke i navn, spesielt blant bedriftsbrukere.

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com