IPad Mini: Mindre størrelse og pris appell i bedriften?

Apple-seere og de beryktede "anonyme mennesker som er kjent med situasjonen" har Apple festet som ga ut en ny, mindre versjon av iPad allerede denne måneden, kalt "iPad Mini" av cognoscenti. Ryktene antyder også at neste generasjon av iPhone ser ut til å være en nær sikkerhet, med de mest ekstreme ryktene som peker på en oppdatering av Apples hele mobiloppsett for å imøtekomme en ny spesifikasjon for grensesnittkabelen.

For en gangs skyld ser det ut til at Apple spiller rollen som industrien følger, antagelig å gi ut et mindre og rimeligere nettbrett for å konkurrere med Android-baserte enheter som Amazons Kindle Fire og Googles Nexus 7. Hva betyr den potensielle iPad Mini for bedrifts teknologiledere?

Et halvt dusin epler

En øyeblikkelig bekymring for Apples ekspanderende mobile økosystem er hva Android-detractors har kalt fragmentering, hvorved enhver enhet kan adoptere Googles Android, og tilby alle slags skjermstørrelser og maskinvarespesifikasjoner som ikke er standard for applikasjonsutviklere å kjempe med. Inntil ganske nylig holdt Apple seg over fragmenteringsfrasen, og tilbød en 9, 7-tommers skjerm på nettbrettet og 3, 5-tommers skjerm på telefonene. Med ankomsten av iPhone 4 innkvarterte den 3, 5-tommers skjermen dobbelt så mange piksler, og den "nye iPad" utførte en lignende bragd, og i hovedsak oppgav utviklere å imøtekomme fire forskjellige skjermoppløsninger for Apple-enheter. En 5- eller 7-tommers nettbrett vil legge til en ny oppløsning til den miksen, og den neste iPhone ryktes å sportsliggjøre en større skjerm, og legge til et halvt dusin oppløsninger i Apples stall.

De forskjellige oppløsningene er viktige for enterprise IT, siden de byr på ytterligere utfordringer med å designe applikasjoner som fungerer på enhetene. Selv om mobilstrategien din stort sett består av nettbaserte applikasjoner på tvers av enheter, er det fremdeles utfordrende å lage en applikasjon som er flytende og enkel å bruke i flere veldig forskjellige skjermstørrelser.

Den åpenbare analogien er skrivebordsutviklingen, der de fleste applikasjoner med hell kan kjempe mot skjermer som kan variere fra et dusin inches til widescreen-monstre, men dette er en presedens som ble etablert for år siden. Mens Apple virket immun mot "enhetsspredning", må utviklerne nå planlegge for Apples halvt dusin.

Det er gull i åsene

Den store nyvinningen fra et mindre Apple-nettbrett vil ikke være teknologien den idretter, men en forventet lavere pris. For selskaper hvor $ 399 inngangspunktet er litt kjært, kan en 25-50% prisreduksjon være gåsen som får nettbrett i spill. Sammenlign dette med Apples nyeste patents seier over Android-baserte Samsung, og et prisfall kan smøre skiene for en Apple-intro.

Tilsvarende bruker mange organisasjoner fremdeles eldre mobiltelefoner, og en billig Apple-enhet kan muliggjøre en testdistribusjon av både nettbrett og Apple-enheter i et bedriftsmiljø før de forplikter seg til dyrere "iPad Maxis" eller iPhones.

Apple bak tidene?

Fra et bransjeperspektiv er den mest interessante utviklingen med iPhone Mini at den ser ut til å være en av de første store reaksjonære manøvrene fra Apple siden den omdefinerte nettbrettberegning med lanseringen av iPad. Dette kan tolkes på to brede måter: Enten har Apple følt et konkurransepress fra mindre og billigere Android-nettbrett, eller så har Apple blitt litt mindre dogmatisk og er villig til å eksperimentere med forskjellige formfaktorer og enhetsfunksjoner. Jeg håper vi ser litt av det siste. Selv om det er en åpenbar delikat balanse mellom å tilby en overbevisende produktportefølje og å skape en forvirrende og overarbeidet produktlinje, er det fremdeles muligheter i nettbrettformfaktoren som bransjeleder Apple kan gjenopplive.

Les også

  • CNET: Apple iPad Mini: Den ultimate rykteoppdateringen
  • ZDNet: Tilståelser fra en Nexus 7-eier: iPad Mini vil blåse den bort
  • ZDNet: iPad Mini kan være Apples 'termonukleære enhet' som ødelegger Android
  • ZDNet: iPad Mini? Nah, her kommer iBook
  • ZDNet: Kan Apple bygge en iPad Mini som ikke ville cannibalisere iPad-salget?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com