Ineffektive ved små oppgaver betyr at nettbrett har en lang vei å gå

Jeg skriver denne artikkelen fra den komfortable gamle sofaen min, som ankom i går i familiens nye hjem. Det er ikke akkurat et "foretak", men vi brukte de siste åtte månedene på å selge og pakke det forrige huset vårt, styre byggeprosessen til vårt nye hjem og bo seks måneder i midlertidige boliger nesten 1 000 mil unna. I løpet av prosessen prøvde jeg å bruke teknologi for å holde meg oppdatert - spesielt tabletter. Her er mine erfaringer med nettbrett og hva som egentlig er et moderat komplisert og geografisk mangfoldig prosjekt.

Lette og raske regler

Til tross for ganske enkel tilgang til en stasjonær og hurtigstartbar bærbar datamaskin, fant jeg meg selv å ta nettbrettet mitt hyppigst når jeg trengte en slags dataenhet, selv når jeg visste at nettbrettet kanskje ikke var i stand til å utføre oppdraget. I noen tilfeller var nettbrettet overlegen på et skrivebord. For ting som å sjekke lokale kart, enten fra Google eller lister over boliger som er til salgs, var muligheten til å zoome raskt og endre retning langt bedre enn skrivebordsekvivalenten. For oppgaver som e-post eller surfing av dokumenter, var nettbrettet sannsynligvis den minst egnede enheten, men muligheten til å ta tak i den og umiddelbart begynne å fullføre en oppgave fikk meg til å snu meg til nettbrettet oftere enn andre enheter.

Snubler på programvare

En av de mest overbevisende mulighetene var der nettbrettprogramvare la meg mest ned. Jeg forsøkte å holde en ganske grundig oversikt over hver boks vi pakket, og spore destinasjonsrommet for esken og en inventar av innholdet. Inventaret fungerte ikke alltid (vi brukte 20 minutter denne kvelden på å søke forgjeves etter BBQ-verktøyene), men konseptet virket som en sikker seier for en bærbar enhet som ville tillate en enkelt å legge inn informasjon mens du står foran en boks .

Imidlertid tillot ikke applikasjonen jeg brukte - Evernote - komplisert formatering på iPad, så jeg klarte ikke å opprettholde den tabellstyrte formateringen jeg ønsket (dette har siden blitt rettet). I stedet endte jeg opp med å bruke en gammel netbook for mesteparten av bevegelsesbeholdningen, siden jeg lett kunne lage den til der jeg pakket en boks, og batteriet var ganske romslig. I likhet med mange bedriftsproblemer kan dagens nettbrettmaskinvare se ut som en sikker seier, men tilgjengelig programvare mangler noen ganger på ganske grunnleggende måter.

Spesielt er det minimalt med prosjektstyringsprogramvare tilgjengelig for nettbrett, til og med mainstream iPad jeg brukte med flyttingen. Mens min kone vurderte det som overkill, har jeg funnet en grunnleggende prosjektplan for å være et nyttig verktøy for ethvert prosjekt med flere parter, avhengigheter og hierarkiske oppgaver. Nettbrett virker som de ville være det perfekte verktøyet for å lage eller justere en prosjektplan, men jeg kunne ikke finne noe som tilfredsstilte selv de grunnleggende behovene mine.

Det største problemet

Det største problemet jeg løp da jeg forsøkte å bruke et nettbrett for å flytte meg, var at nettbrett fremdeles mangler nøkkelfunksjonalitet på programvarens front, og reparasjonen krever ofte flere enheter. IPad utførte noen oppgaver med aplomb og var i stand til mange andre, men minst 20% av tiden var den fullstendig ineffektiv og nødvendiggjorde å skyte opp en tradisjonell datamaskin. Visst, det er akseptabelt for noe som et personlig trekk, men hvis en IT-avdeling ikke kan erstatte en tradisjonell datamaskin med et nettbrett for brukerne, blir nettbrett en ekstra kostnad i stedet for en erstatningsenhet. Bassenget med brukere som kan betjenes av et nettbrett som deres primære dataenhet vokser, men når det bransjeledende nettbrettet ikke kan være min eneste enhet for et relativt enkelt trekk, er det tydelig at nettbrett har en vei å gå i bedriften.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com