Huawei's "plan B" smarttelefon OS: Hva den trenger for å lykkes

Huawies "Plan B" -telefon OS: Hva det trengs for å lykkes Komponentprodusenter over hele verden kutter Huawei etter en utøvende ordre signert av president Trump. Som et resultat kan Huaweis beredskapsplan se dagens lys.

Gribber har sirklet Huawei med en fornyet glød det siste halvåret, med spinkle påstander om bakdører og arrestasjonen av finansdirektør Meng Wanzhou i Canada i desember i fjor. I forrige uke signerte president Trump en utøvende ordre som begrenser amerikanske firmaer fra å gjøre forretninger med verdens tredje største smarttelefonprodusent - og ba Google om å stanse Huawies bruk av Play Services, en komponent som leverer Googles proprietære tjenester på Android-enheter.

På samme måte har USA-baserte brikkemakere Intel, Qualcomm, Broadcom, Qorvo, Xilinx, Micron og Western Digital stoppet forsendelser etter ordren. Den tyske halvlederprodusenten Infineon stoppet tilsvarende forsendelser midlertidig for å vurdere samsvarskrav. Mens Huawei etter sigende har holdt en tilførsel av sjetonger på hånden under forventning om sanksjoner - og deres HiSilicon-divisjon gjør dem bedre posisjonert til å forvitre denne uværet enn ZTE var da de ble utsatt for sanksjoner i mai i fjor, er selskapet fremdeles mye avhengig av programvare og maskinvare fra USA.

Til tross for begrensningen, vil Huawei beholde tilgangen til AOSP - open source-delene av Android, minus Google-tjenester - og telefoner som for øyeblikket er i hendene på forbrukerne, vil fortsette å støtte Play Services og Play Protect sikkerhetstjenester, samt motta sikkerhetsoppdateringer. Men uten Play Services er AOSP av begrenset praktisk funksjonalitet - mens Amazon har utviklet sitt eget økosystem rundt Fire Tablet og TV-enheter, kunne Huawei ikke bruke dette selv om Amazon tilbød, ettersom selskapet er underlagt de samme handelsbegrensningene som Google.

Huaweis beredskapssmartphone OS

Huawei har kjent flere ganger siden 2012 at de har utviklet sitt eget mobile operativsystem i tilfelle selskapet mister muligheten til å sende Android. Huawei-telefoner som selges i Kina mangler allerede Play Services - Google har praktisk talt ingen tilstedeværelse i Kina på grunn av en pågående tvist - selv om det å utvide Huaweis kinesiske-interne app-butikk og relaterte økosystemer utenfor landet er en betydelig oppoverbakke kamp, ​​som eksisterende Android-apper bruk Google-vedlikeholdte API-er som vil være kostbare eller upraktiske å klone.

Den tekniske implementeringen av Huaweis beredskapssystem er uklart, da ingenting derfra har sett dagens lys. Mobilindustrien er ærlig talt full av mislykkede forsøk på å bygge et alternativ til iOS og Android - Windows 10 Mobile, BlackBerry 10, webOS, Firefox OS og Ubuntu Touch har blitt forlatt på smarttelefoner på grunn av vanskeligheter med å dyrke et økosystem. På samme måte er i hvilken grad dette er avhengig av Android også uklart - Sailfish OS, et smarttelefon-operativsystem utviklet av tidligere Nokia-ansatte, og Samsungs Tizen OS har valgfri Android-driftstid for bruk av Android-apper, selv om kompatibiliteten ikke kommer til kort for apper som krever Googles API-er.

Mens Huawei har ressursene til å oversette det eksisterende økosystemet i Kina til andre språk, og motivasjonen for å gjøre det, med tanke på at omtrent halvparten av selskapets smarttelefoner selges utenfor Kina, er det mindre sannsynlig å få tredjepartsutviklere ombord, spesielt når tilgangen til internasjonale markedsplasser er truet. Å overbevise tredjeparter om å investere tid for en telefon som forbrukerne ikke kan kjøpe, er sannsynligvis utenfor selskapets evne.

Hvordan handelsbegrensninger påvirker Huaweis PC-OEM-virksomhet

I flere år har Huawei solgt bærbare datamaskiner fra MateBook over hele verden, selv om tilbudet av disse sannsynligvis er mer truet av handelsrestriksjoner. Huaweis CPU-produksjonsdivisjon, HiSilicon, har ingen x86-64-produkter som er avhengige av at Intel leverer CPUer. På samme måte ville det være en utfordring å prøve å erstatte Windows. Mens Kina-målrettede distribusjoner som Ubuntu Kylin eksisterer, så vel som ARM64 bygger av den distribusjonen, kan det være en strekning å forvente at Huawei vil omfavne migrering av denne virksomheten til Linux og ARM64.

Hvor går vi herfra?

Huawis policy mot å tillate opplasting av startlaster på Android gjør det upraktisk for brukere å installere alternative Android-distribusjoner, som LinageOS. Mens appellerer til entusiaster og nåværende eiere av Huawei-enheter, vil eksistensen av LinageOS ikke nevneverdig hjelpe Huawei med å selge flere telefoner. Et brannsalg av Huawei-settet er mulig - noen ZTE-telefoner som den (dårlig mottatte) Axon M ble dumpet etter sanksjoner som ble satt mot det selskapet i 2018.

Oppdatering: Etter Googles innledende avslutning av båndene til Huawei, ble beslutningen midlertidig tilbakevist da det amerikanske handelsdepartementet ga en 90-dagers lisens for selskaper å fortsette samarbeidet.

For mer kan du lære hvorfor 5G krever nye antennekonstruksjoner for å levere raskere hastigheter, og sørkoreanske myndigheter som planlegger Linux-migrering når Windows 7-støtte slutter.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com