HP TouchPad hopper av konkurrenter i produktivitet

På den ene siden står HP TouchPad overfor en oppoverbakke kamp i nettbrettmarkedet fordi Apple iPad har vært en slik hit hos publikum og fortsetter å få fart. På den annen side har TouchPad en flott mulighet fordi iPads nåværende rivaler - Android-nettbrett og BlackBerry PlayBook - ikke akkurat har satt verden i brann, og Microsoft og Intel har ikke dukket opp enda med en ekte iPad konkurrent.

Etter å ha jobbet med TouchPad i en uke, er jeg klar til å erklære iPadens stiveste konkurranse ennå for individuelle forretningsfolk, som for tiden representerer en rolig, men veldig stor del av iPad-brukerbasen. TouchPad er ikke noe som passer med iPad når det kommer til media, underholdning og spill, men for de som vil ha bærbarheten til et nettbrett, men arbeidsetikken til et skrivebord, har TouchPad løftet produktiviteten.

Fotogalleri

HP TouchPad: Unboxing, skjermbilder og sammenligningsbilder

spesifikasjoner

 • Lanseringsdato: 1. juli 2011 (USA)
 • OS : HP webOS 3.0
 • Prosessor : 1, 2 GHz dual core Qualcomm Snapdragon APQ8060
 • RAM : 1 GB
 • Lagring : 16 GB eller 32 GB internt
 • Skjerm : 9, 7-tommers XGA, 1024x768, IPS
 • Porter : Micro USB, 3, 5 mm hodesett
 • Vekt : 740 gram
 • Mål : 9, 45 (h) x 7, 48 (w) x 0, 54 (d) tommer
 • Kamera : 1.3MP foran
 • Trådløst : Wi-Fi 802.11a / g / n; Bluetooth 2.1 + EDR og A2DP
 • Pris : $ 499 (16 GB), $ 599 (32 GB)

Hvem er det til?

TouchPad vil for det meste appellere til profesjonelle som vil at et nettbrett skal håndtere arbeidsoppgaver - nettbaserte forretningsapper, e-post, direktemeldinger, kontakter, kalender, etc. Disse vil for det meste være ledere, prosjektledere, IT-administratorer og andre forretningsfolk. som vil kjøpe egne nettbrett og bruke dem til jobb.

Hvilke problemer løser det?

Et av de største uløste problemene i nettbrett har vært innholdsskaping og produktivitet. IPadens store styrke er dens enestående fokus. Appopplevelsen er oppslukende. Men baksiden av det er at det ikke er veldig bra i multitasking. Den er rett og slett ikke designet for det. BlackBerry PlayBook og Android-nettbrettene har taklet problemet og gjort noen fremskritt, men de har ikke gått så langt eller gjort det like elegant som TouchPad, som lar brukere gruppere åpne apper og vinduer i logiske grupper, raskt skille, re- ordre, eller lukk dem, og hopp mellom dem med en fingerspiss. Det utmerkede tastaturet på skjermen (inkludert talltastene) og det trådløse dokkingstasjonen og det trådløse tastaturet gjør det lettere å legge inn data på styreputen enn andre nettbrett. Alt i alt gjør disse produktivitetsforbedringene at TouchPad er den mest effektive bærbare erstatningen av noen av de gjeldende nettbrettene.

Utrolige funksjoner

 • Multitasking - Der TouchPad virkelig skinner er i samspillet mellom flere apper, flere vinduer i samme app og flere nettleserfaner. Når de fleste fagfolk jobber, må de få tilgang til flere datastrømmer samtidig og syntetisere den informasjonen i et dokument eller en e-postmelding, og mens de gjør det, kan det hende at de trenger å ringe, tekst eller chatte en kollega for å stille et spørsmål eller få noen data de mangler. Midt i alt dette kan de også motta en melding der de trenger å svare på andres spørsmål eller spørsmål. Med sitt varslingssystem, multitasking og interaksjon mellom smarttelefoner / nettbrett er TouchPad designet for å hjelpe disse typer kunnskapsarbeidere å være (nesten) like produktive på et nettbrett som på en bærbar eller stasjonær datamaskin.
 • Full nettopplevelse - TouchPad tilbyr også nettlesing som kommer mye nærmere webopplevelsen på skrivebordet enn iPad. Mye av det har med Flash-funksjonene å gjøre, men den håndterer også en del andre interaktive webkoder bedre enn iPad, selv om begge er basert på Webkit-nettlesere. Jeg er ikke tilhenger av Flash, men mye av Internett er fortsatt basert på Flash og vil være det i mange år fremover. TouchPad tilbyr en mye bedre Flash-opplevelse enn den buggy Flash du finner på Android-nettbrett, men den er ikke fullt så glatt som den utmerkede Flash-opplevelsen på BlackBerry PlayBook. Selvfølgelig støtter ikke iPad i det hele tatt Flash. Et eksempel på hvordan TouchPad også fungerer på noen nettsteder der iPad ikke gjør det, er WordPress, det populære bloggverktøyet. Jeg startet faktisk denne anmeldelsen av TouchPad på TouchPad selv i WordPress Web-grensesnittet - som ikke fungerer på iPad.
 • Smarttelefoninteraksjon - De fleste av profesjonelle som har nettbrett har også en smarttelefon, og det er tidspunkter når det blir klønete og forvirrende når man skal bruke hvilken til hvilken oppgave. HP har adressert dette ved å la deg koble en HP-smarttelefon med styreputen. Jeg testet dette med Pre3 og ble ganske imponert. Den lar deg ta et anrop mottatt på telefonen din og støte den over til høyttalertelefon på nettbrettet eller ta en tekstmelding fra telefonen og støte den over til nettbrettets direktemeldingsapp. Det er også en funksjon som heter Touch-to-Share som lar deg ta en webside du har åpnet på styreputen og dele den med smarttelefonen ved å berøre telefonen til nettbrettet. Dette er ganske rudimentære ting og det er bare begrenset til HP-telefoner, men det er en fin start med å bygge bro mellom disse to enhetene på noen meningsfulle måter.
 • E-post-app - En av iPad's verste funksjoner (fra et forretningsperspektiv) er den opprinnelige e-post-appen. Det er spesielt klønetig å bruke appen i portrettmodus, og det å flytte mellom en melding du skriver og en melding i innboksen betyr at du må lagre meldingen, få tilgang til informasjonen din og deretter åpne meldingen fra utkastene dine for å fullføre den. TouchPad strømlinjeformer denne prosessen med multitasking-funksjonene og gir en e-post-app som gjør det til et enkelt fingeravslag på bunnen av skjermen for å flytte fra forskjellige e-postkontoer og -mapper til innboksen / mappen meldingsliste til en fullskjermvisning av en beskjed.

Hva er galt?

 • Inkonsekvent ytelse - Min største storfekjøtt med TouchPad er ytelse. Den har en 1, 2 GHz dual core Qualcomm Snapdragon CPU og 1 GB RAM, så den har maskinvaren til å virkelig bevege seg, og det er tider når den flyr mellom oppgaver og apper og kjører bra. Imidlertid er det også tider hvor det uventet chugs, fryser eller blir veldig treg. Jeg hadde aldri krasjet, men det var 8-10 ganger i løpet av en uke hvor det bremset opp. Det er for mange. Jeg mistenker at dette er et programvareproblem og spurte HP om det. Selskapet svarte at ytelsesforbedringer er del av en over-the-air-oppdatering for TouchPad som vil ankomme etter lansering.
 • Voluminøs formfaktor - Utseendet til HP TouchPad gjenspeiler den første generasjonen iPad. Den har de samme avrundede hjørnene og den buede bakplaten, bare den er svart i stedet for sølv og plast i stedet for aluminium. Da TouchPad landet, hadde Apple selvfølgelig allerede kommet ut med den tynnere og lettere andregenerasjons iPad. Til sammenligning føles TouchPad voluminøs og tung.
 • Underholdningsgap - Det ene store området der TouchPad ikke kommer til iPad, er innen underholdning - musikk, filmer og spill. Noen av dere vil si: "Det betyr ikke noe for et forretningsapparat." Imidlertid elsker mange av de profesjonelle jeg kjenner med iPads å bruke dem til å se film under flyreiser på forretningsreiser. Størrelsen på et nettbrett er perfekt for et brettbord eller en fang, og det er mye hyggeligere enn å bryte med en bærbar datamaskin. TouchPad har ganske enkelt ikke appen eller underholdningskatalogen for å konkurrere med Apples iTunes- eller iOS-økosystem. Imidlertid, hvis det kunne samarbeide med Amazon, kan det utgjøre mye grunn veldig raskt, i det minste på underholdningssiden. Siden Amazon har Kindle-appen sin på TouchPad ved lansering, er det i det minste noe potensiale der.

Ergo for virksomheten

For forretningsfolk som ønsker produktivitet, er det mye å like med HP TouchPad. E-post- og multitasking-funksjonene alene er nok til å gi den en fordel over iPad. Og vi har ikke engang snakket om TouchPads mulighet til å skrive ut (spesielt til HP-skrivere) - en annen viktig ressurs for noen fagpersoner. De utvidede nettlesingsfunksjonene er også store. Den lar TouchPad få tilgang til mange nettsteder (Flash og andre) som ikke er tilgjengelige fra iPad. Dette kan åpne døren for nettbaserte forretningsapper og andre viktige nettsteder.

Jeg forventer at mange av de forbrukerorienterte anmeldelsene treffer HP TouchPad ganske hardt på grunn av dens volum, mangel på spill og underholdningsinnhold, og fåhetene fra tredjepartsapper (selv om den ligger foran Android Honeycomb og BlackBerry PlayBook da de lanserte) . Dette er alle gyldige spørsmål, og på grunn av dem vil jeg absolutt ikke anbefale styreputen for den gjennomsnittlige forbrukeren.

For folk som ikke kunne bry seg mindre om de nyeste spillene og filmene og bare vil gjøre arbeid i møter og på fly, vil HP TouchPad imidlertid være et friskt pust. Jeg anser det som det mest produktive nettbrettet ennå, og det første som kan fungere som en legitim bærbar erstatning for profesjonelle på veien.

Jeg tror mange forretningsfolk vil finne at TouchPad er akkurat det de håpet på i et nettbrett, fordi det vil tillate dem å jobbe slik de er vant til å jobbe, men gjør det i en praktisk formfaktor for en multi-touch tablett. Jeg vil anbefale TouchPad til profesjonelle hvis det ikke var for ytelsesproblemer og det faktum at HP trenger å legge til redigeringsmuligheter for Microsoft Word og Excel-filer (noe HP sier kommer "i sommer"). Med de to tingene i tankene, vil jeg anbefale å holde på til HP tar opp disse problemene og legger til mer produktivitetsapper i katalogen. Jeg forventer at HP fortsetter å presse seg frem. Jeffery Ben, senior produktsjef i TouchPad-teamet, sa til meg: "HP er opptatt av å være på denne reisen i lang tid."

For profesjonelle er TouchPad et solid første skritt.

Konkurransedyktige produkter

 • Apple iPad 2
 • Motorola Xoom
 • Cisco Cius
 • Samsung Galaxy Tab 10.1

Hvor får du mer info

 • HP TouchPad offisielle produktside
 • TechRepublic : Sprekker Åpne HP TouchPad
 • TechRepublic : Riv av HP TouchPad: Laget som en PC og grei å reparere
 • CNET : Gjennomgang av HP TouchPad
 • CNET : HP: Antall mobilapper spiller ingen rolle

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com