Hvordan bruke Googles digitale velvære

Hvordan bruke Googles digitale velvære Hvis sosiale medier og andre apper hindrer deg i å være produktive, kan Google ha løsningen i Digital velvære. Jack Wallen viser deg hvordan du kan bruke denne appen.

Med utgivelsen av Android Pie (9.0) kom en rekke nye funksjoner og muligheter. Et nytt verktøy fokuserer på å hjelpe brukerne til å forstå hvordan de samhandler med teknologien sin. Dette verktøyet er Googles digitale velvære.

Ideen bak Digital Wellbeing er å hjelpe brukerne med å bedre balansere mellom deres digitale og virkelige verdener. Du kan lure på forestillingen, men se deg rundt. Uansett hvor du snur, begraver brukerne hodet på skjermene sine, og samhandler sjelden med hverandre i sanntid. Selv på kontoret velger folk å kommunisere via meldinger eller e-post i stedet for ansikt til ansikt. Sosiale medier har blitt en slik distraksjon at det holder deg fra å være produktiv mens du er på farten. Google så dette problemet og bestemte seg for å gjøre noe med det. At noe er Digital Wellbeing.

Med Digital Wellbeing kan brukere se:

 • Oversikt over digitale vaner.
 • Hvor ofte forskjellige apper brukes.
 • Hvor mange varsler er mottatt.
 • Hvor ofte blir telefonen sjekket.

Digital Wellbeing lar brukere:

 • Angi app-tidtakere.
 • Konfigurer Ikke forstyrr.
 • Administrer varsler.
 • Sett Flip til Shhh.
 • Bruk Wind Down for å koble fra om natten.

Hvordan får du digital velvære?

Her er trikset: For øyeblikket er Digital Wellbeing bare tilgjengelig for Pixel-telefoner. Selv om enheten din kjører Android Pie, vil du ikke kunne glede deg over Digital Wellbeing, med mindre det er en Pixel. Når appen kommer ut av beta (det er ingen dato), vil den bli tilgjengelig for generelle Android Pie-brukere. Inntil det tidspunktet, ingen digital velvære for deg.

Hvor finner du det?

Hvis du har en Pixel-enhet som kjører Android Pie, vil du bli overrasket over at (som standard) Digital Wellbeing ikke finnes i applisten i App Drawer. I stedet åpner du Innstillinger og blar ned til du ser oppføringen Digital Wellbeing ( Figur A ).

Figur A

Digital velvære oppført i Innstillinger.

Trykk på oppføringen Digital Wellbeing for å se hovedsiden ( figur B ).

Figur B

Startsiden for Digital Wellbeing.

Fra den hovedsiden kan du nå Digital Wellbeing-oversikten, som viser detaljer om hvilke apper du brukte den dagen og hvor mye tid du brukte på disse appene - Figur C ).

Figur C

Det er tidlig morgen, så det er ikke brukt mye tid på enheten.

Fra dashbordet for digital velvære kan du finne en app du har brukt for mye, og angi en tidtaker som lar deg bare bruke appen i en angitt tidsperiode. For å stille inn en app-timer, finn appen det gjelder fra Digital Wellbeing-dashbordet og trykk på nedtrekksuret for timer ( figur D ).

Figur D

Du kan velge en forhåndsinnstilt tidtaker, eller opprette en egendefinert tidtaker for at appen skal ta timeout.

Når du har angitt tidtakeren, kan du bare bruke appen i så lang tid (på hvilket tidspunkt appen blir nedtonet i appskuffen). Hvis du prøver å åpne appen, vil du bli advart om at den bare kan åpnes ved å endre innstillingene ( figur E ).

Figur E

Perfect Piano er ikke tilgjengelig for øyeblikket.

Hvis du finner ut at du trenger (eller vil) å bruke en tidsavbrudd-app:

 1. Åpen digital velvære.
 2. Naviger til dashbordet.
 3. Finn tidsavbrudd-appen.
 4. Trykk på timer-rullegardinmenyen.
 5. Velg Ingen timer.

Appen skal nå være tilgjengelig for bruk igjen.

Raskere tilgang til velvære

Hvis du ikke alltid ønsker å få tilgang til Digital velvære gjennom Innstillinger-appen, kan du alltid velge å gjøre den tilgjengelig fra App-skuffen. For å gjøre dette, åpner du Digital Wellbeing, og blar ned fra bunnvinduet og trykker på for å aktivere Show icon i applisten ( figur F ).

Figur F

Legge til digital velvære i Android App-skuffen.

Vind ned

Funksjonen Digital Wellbeing Wind Down lar deg angi en leggetid. Vind ned:

 • Slår på Night Light-funksjonen for å unngå å stresse øynene.
 • Legger til en påminnelse om sengetid (all farge på enheten din skifter til gråtoner for å minne deg om at det er forbi sengetid).
 • Ikke forstyrr vil dempe lyder.

Hvis du vil angi denne funksjonen, trykker du på Wind Down-oppføringen i hovedvinduet og går gjennom den enkle installasjonsveiviseren. Når veiviseren er fullført, kan du deretter stille inn tidene for å starte og avslutte Wind Down ( figur G ), samt aktivere / deaktivere gråtoner og Ikke forstyrr, samt aktivere nattlysplanen.

Figur G

Innstilling av Wind Down-planen.

Ha det bra

Hvis du synes hodet ditt er begravet i telefonen for mye, kan Digital Wellbeing hjelpe. Bruk dette verktøyet, så kan du bli mer produktiv mens du er på farten, med den ekstra bonusen å være mer "vel."

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com