Slik bruker du Android Pie Standby-apper

Slik bruker du Android Pie Standby-apper Hvis du har behov for å begrense en Android-apps tilgang til systemressurs, kan du nå gjøre akkurat det. Jack Wallen viser deg hvordan med Standby Apps.

Med Android Pie kommer en rekke nye funksjoner, som alle sammen blir en av de beste mobilopplevelsene jeg har hatt på lenge. En av disse funksjonene er en skjult perle kalt Standby Apps.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Standby-apper plasseres i Standby Buckets som adskiller apper i forskjellige kategorier, som hver definerer grenser for enhetsressurser (for eksempel CPU og batteri). Det er fire kategorier der en Standby-app kan plasseres.

  • Aktiv: Systemet legger ingen begrensninger for appens mulighet til å kjøre jobber eller utløse alarmer.
  • Working_Set : Systemet legger milde begrensninger for muligheten til å kjøre jobber eller utløse alarmer.
  • Hyppig : Systemet legger sterkere begrensninger for muligheten til å utføre jobber og utløse alarmer, og pålegger også et lokk på høyt prioriterte Firebase Cloud Messaging (FCM) meldinger.
  • Sjelden : Systemet pålegger strenge begrensninger for muligheten til å kjøre jobber, utløse alarmer, motta FCM-meldinger med høy prioritet og begrenser muligheten for å koble seg til internett.

Hvis du vil ha mer informasjon om strømstyringsbegrensninger, kan du se denne Android-utvikler-siden om emnet.

Fra topp til bunn vil kategoriene legge økende begrensninger på en app. Det betyr at hvis du har en app du vil begrense, kan du nå gjøre det manuelt. Dette er en hendig måte å begrense hva en app kan få tilgang til. Si for eksempel at du har en app som du bruker lokalt (for et bestemt formål), men vil at appen bare skal ha begrenset tilgang til internett. Med Standby-apper kan du få det til. Men hvordan? La oss finne det ut.

Hva du trenger

Det er to krav til Standby-apper:

  • Android Pie
  • Utvikleralternativer aktivert

Hvis du har en enhet som kjører Android Pie, trenger du bare å aktivere utvikleralternativene. Hvordan gjør du det? Enkel. Åpne Innstillinger-appen og gå til System | Om Telefon og trykk på Bygg nummer fem ganger. Etter det femte trykk, vil Developer Options bli aktivert.

Endre en Apps Standby-kategori

Gå tilbake til Innstillinger-appen og naviger deretter til System | Utvikleralternativer | Standby-apper (helt nederst i vinduet for utvikleralternativer). Trykk på Standby-apper, så ser du en liste over alle installerte apper ( figur A ).

Figur A

Listen over installerte apper på enheten din.

Finn og trykk på appen du vil endre. Et popup-vindu vil vises med de fire standby-kategoriene ( figur B ).

Figur B

Standby-kategoriene.

Trykk på kategorien du vil legge appen til, og popup-en blir avvist. Du har effektivt endret systemgrensene for den applikasjonen.

Begrens appene dine manuelt

Denne skjulte funksjonen er en flott måte å manuelt begrense appene dine, spesielt hvis du har en app som kan forårsake problemer på enheten din. Prøv denne funksjonen og se om den ikke gir deg mer kontroll over Android-enhetene dine og appene som er installert. Husk imidlertid at hvis du endrer kategorien for en app, og oppdager at appen ikke fungerer som den skal, kan du endre kategorien tilbake til den opprinnelige, og den skal oppføre seg som forventet. Det kan oppstå problemer fordi apputviklere vil ha satt sine egne kriterier for hvordan ikke-aktive apper tilordnes bøtter. Så igjen, hvis du finner ut at det oppstår problemer etter at du har byttet, bare bytt kategorien tilbake.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com