Hvordan sette opp og bruke et Apple-kort

Bilde: Skjermbilde av Jessica Dolcourt / CNET

Du er interessert i å søke om et Apple-kort som et annet betalingsalternativ for dine online og offline kjøp. Med Apples første kredittkort kan du kjøpe varer via din iPhone ved å bruke kortet med Apple Pay. Du kan også be om et fysisk kredittkort som skal brukes med selgere som ikke godtar Apple Pay. TechRepublic's Apple Card-jukseark gir deg alle fakta om kortet. Men hvordan setter du opp Apple Card? Hvordan fungerer et kjøp? Og hvordan kan du følge med på utgiftene dine? La oss gå gjennom trinnene.

Hvordan søke om og sette opp et Apple-kort

Du trenger en iPhone 6 eller nyere med iOS 12.4 eller nyere. Du må også bruke tofaktorautentisering med Apple-ID-en din. Du kan bruke kortet med andre Apple-enheter, inkludert en iPad, en Apple Watch og en Mac, men du trenger en iPhone med Wallet-appen for å gå gjennom den første søknadsprosessen. Det er andre ikke-tekniske krav, som førerkort eller stats-ID og muligheten til å bestå kredittsjekken.

For å starte, åpner du Wallet-appen på iPhone-en din. Trykk på pluss-knappen øverst til høyre. Trykk på Fortsett på neste skjermbilde. På skjermbildet Korttype trykker du på oppføringen for Apple Card ( figur A ).

Figur A

På Apple Card-skjermen trykker du på Fortsett. Bekreft navnet og telefonnummeret ditt på skjermen Informasjon. Angi fødselsdato. Trykk på Neste. Bekreft adressen din på skjermbildet Din adresse. Trykk på Neste ( figur B ).

Figur B

Skriv inn de fire siste sifrene i personnummeret på skjermen for å bekrefte identiteten din. Trykk på Neste. Skriv inn din årlige inntekt på skjermen for Årlig inntekt. Trykk på Neste. Gjennomgå neste skjermbilde, gjennomgå vilkårene og betingelsene for Apple-kortet, og trykk deretter på Godta ( figur C ).

Figur C

Hvis du er godkjent, bør du se en skjerm med kredittgrensen, apr og gebyrene. For å få kortet, trykk på knappen for å godta Apple-kort. På neste skjermbilde kan du velge å bruke Apple-kortet som standardkort for lommeboken, Apple Watch, Safari, Apple ID og Apple Pay. Trykk på knappen for å bruke som standardkort, eller trykk på lenken til Angi som standard senere i lommeboken hvis du ikke vil gjøre denne endringen ennå. Hvis du valgte alternativet for å sette kortet som standard, forteller neste skjermbilde at kortet er lagt til. Trykk på Fortsett ( figur D ).

Figur D

Den neste skjermen spør om du vil motta det fysiske titan Apple-kortet som skal brukes hos selgere som ikke godtar Apple Pay. For å gjøre det, trykk på Fortsett. Gjennomgang av adressen din på neste skjermbilde og trykk på Bekreft. Neste skjermbilde viser deretter aktivitetsskjermen for Apple-kortet ditt, som blir fylt med en balanse og aktivitet etter at du har begynt å bruke kortet. Trykk på Fullført ( figur E ).

Figur E

Slik bruker du Apple-kortet

Nå er det på tide å prøve det nye Apple-kortet ditt i aksjon. Gå til en online side eller tjeneste som godtar Apple Pay, for eksempel Apples App Store. Velg en vare du vil kjøpe. Trykk på prisen. Prosessen er den samme som med alle andre Apple Pay-kjøp på telefonen. Avhengig av hvilken iPhone du bruker, trykk på den nødvendige knappen (for eksempel sideknappen) for å starte betaling når du blir bedt om det. Autentiser betalingen med Face ID eller Touch ID. Transaksjonen belastes deretter Apple-kortet ditt ( figur F ).

Figur F

Deretter kan du prøve å kjøpe en vare fra en fysisk butikk eller selger. Når du er klar, hold telefonen i nærheten av betalingsterminalen og vent til spørsmålet om Apple Pay. Trykk på den nødvendige knappen. Autentiser betalingen med Face ID eller Touch ID ( figur G ).

Figur G

Slik overvåker du Apple Card-transaksjoner og betalinger

Etter at du har foretatt noen kjøp, kan det være lurt å sjekke transaksjoner, saldo og andre detaljer. Åpne Wallet-appen på iPhone-en din. Trykk på bildet for Apple-kortet hvis det ikke allerede er aktivt. Skjermen viser din totale saldo så langt, de siste transaksjonene og annen informasjon. Trykk på seksjonen for total saldo for å se dine utgifter og betalinger. Trykk på seksjonen for Ukentlig aktivitet for å se hvordan du har brukt kortet. Trykk på en bestemt kategori på skjermen Ukentlig aktivitet for å se hvor du har brukt kortet ( figur H ).

Figur H

Trykk på delen for betalinger for å se når den neste kredittkortbetalingen forfaller. Trykk på Ferdig. For å motta varsler om kommende betalinger, må du forsikre deg om at du har aktivert Varsler for Wallet-appen under Innstillinger. Tilbake på Apple Card-skjermen, trykk på oppføringen for et av de siste kjøpene for å se flere detaljer om butikken eller selgeren og selve transaksjonen ( figur I ).

Figur I

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com