Slik angir du standardapper i Android 10

Hvordan sette standardapper i Android 10 Feil app starter alltid når du trykker på en handling i Android? Finn ut hvor enkelt det er å sette standardappene i Android 10.

Når du trykker på en handling i Android, åpnes alltid et spesifikt program; det programmet kalles standard. Dette kan komme i spill når du har mer enn ett program installert som tjener samme formål. For eksempel kan det hende at du har både Chrome og Firefox nettlesere installert. Når du trykker på en kobling, vil nettleseren som er angitt som standard være en for å åpne linken.

Men hva skjer hvis du ikke liker det for øyeblikket angitte standardalternativet? Kan du endre det? Det kan du absolutt. Det er faktisk en rekke standardapper du kan angi. Android 10 lar deg angi standardverdier for slike som:

  • Assistent

  • nettleser

  • Anrops-ID og spam-app

  • Hjemmestarter

  • telefon

  • tekstmelding

Fra dette samme funksjonsstedet kan du aktivere / deaktivere Google Play Instant-apper og definere hvordan hver installerte app skal håndtere støttede lenker, ved å velge Åpne i denne appen, spør hver gang, ikke åpne i denne appen.

Det er standardappene jeg vil fokusere på, slik at du kan sørge for at Android-enheten din alltid åpner den nøyaktige appen du ønsker, når handlingen det gjelder.

IT pro sin guide til utviklingen og effekten av 5G-teknologi (TechRepublic nedlasting)

Hva du trenger

Det eneste du trenger for å få dette til å fungere, er en enhet som kjører Android 10. Selv om det kan hjelpe å ha noen få ekstra apper installert (ellers er det virkelig ikke behov for å endre standardappene), selv med aksjeplattformen kan du se hvordan dette blir ivaretatt.

Slik angir du standard nettleser i Android 10

La oss si at vi ønsker å endre standard nettleser fra Chrome til Firefox. Hvordan gjør vi det? Det er faktisk ganske enkelt. Dette er hvordan:

  1. Åpne Innstillinger-appene.
  2. Trykk på Apper og varsler.
  3. Trykk på Avansert.
  4. Trykk på standardapper ( figur A ).

Figur A

The Default Apps listing.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Standardoppføringen.

Trykk på Nettleser-appen i vinduet Standardapper ( figur B ).

Figur B

All of your default apps are ready to be changed.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Alle standardappene dine er klare til å bli endret.

I det resulterende vinduet ( figur C ), velg Firefox fra listen for å fungere som den nye standard nettleserappen.

Figur C

Setting Firefox as the default web browser app.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Angir Firefox som standard nettleserapp.

Når du har valgt, trykker du enten på tilbake-knappen eller (hvis du har aktivert bevegelsesbasert navigasjon) sveiper du innover fra høyre eller venstre kant av skjermen. Og det er det. Du har nettopp endret standard nettleser-app på Android 10. Du kan gå tilbake gjennom listen over andre mulige standardapplikasjoner og endre dem etter behov.

Standard appinnstillinger

Du kan også oppdage at noen standardapper inneholder innstillinger du kan finjustere. Hvis du for eksempel åpner Assist-appoppføringen, finner du et antall funksjoner som kan aktiveres / deaktiveres ( figur D ).

Figur D

The settings window for the default Assist app.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Innstillingsvinduet for standard Assist-appen.

Hvis du trykker på tannhjulikonet tilknyttet Assist-appen, vil det avsløre en rekke funksjoner du kanskje ikke har visst om ( figur E ).

Figur E

Assist app configuration options.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Hjelp appkonfigurasjonsalternativer.

Og det er ganske mye essensen av å sette og konfigurere standardapper i Android 10. Det er ingenting banebrytende med denne funksjonen, men det kan sikkert spare deg for litt tid og frustrasjon i den daglige bruken av plattformen.

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com