Slik tilbakestiller du Adaptive Battery fra Android Pie

Slik tilbakestiller du Android Pies adaptive batteri Hvis du synes at Android Pie-batteriet fungerer dårlig, kan det hende du må tilbakestille det adaptive batteriet. Jack Wallen viser deg hvordan.

Hvis enheten din har oppgradert til Android Pie, har du kanskje lagt merke til en mye forbedret levetid på batteriet. Hvordan trakk utviklerne av dette? Med applikasjonen av AI kan Android nå bedre overvåke og lære når du skal slå av ubrukte applikasjoner (slik at de ikke kjører i minnet). På grunn av dette trekker plattformen ikke så mye strøm fra batteriet, takket være kjørende (men ubrukte) applikasjoner.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Selv om Adaptive Battery gjør en bemerkelsesverdig jobb med å slå av de ubrukte appene, er det ikke perfekt. Noen ganger kan AI faktisk lære et dårlig bruksmønster og nekter å slå av apper som ikke brukes, og dermed ikke spare batteriet.

Dessverre klarte ikke utviklerne å aktivere brukere å tilbakestille funksjonen og fjerne hva AI lærte om bruksmønstrene dine. Dette betyr at hvis AI tar opp dårlige "vaner", er det ingen offisiell måte for systemet å avlære disse vanene på. Det er imidlertid et kjernefysisk alternativ. Avlæringsmetoden er ganske global, så du vil bruke den som en siste-grøft innsats. Imidlertid, hvis Adaptive Battery plukket opp noen virkelig dårlige vaner, kan batteriet på Android-enheten din tappes for tidlig, og ingen vil bli bundet til en lading halvveis gjennom dagen. Og fordi Android Pie visstnok skal være en mester for batterilevetiden (som det er), vil du ikke gå glipp av den bonusen.

Og dermed kjernefysiske alternativet.

Slett data

Det vi skal gjøre er å slette alle dataene på enheten. Det er riktig, alle dataene. Det betyr alt - inkludert Google-kontoen din. Ikke bekymre deg, denne prosessen sletter faktisk ikke dataene fra Google-kontoen din; i stedet vil den slette kontoen fra enheten. Når du har gjort dette, må du konfigurere alle appene dine på nytt. Hvis du er opptatt av terminologien, er Erase All Data faktisk en tilbakestilling fra fabrikken. Du har det. Den eneste måten å tilbakestille Adaptive Battery-funksjonen er å gjøre en fullstendig tilbakestilling fra fabrikken. Slik gjør du dette på Android Pie:

  1. Åpne innstillinger
  2. Gå til System | Avansert
  3. Trykk på Tilbakestill alternativer
  4. Trykk på Slette alle data ( figur A )
  5. Bla gjennom listen over hva som blir slettet og trykk på RESET PHONE
  6. La prosessen fullføre

Figur A

Tilbakestillingsalternativet i Android Pie.

Når tilbakestillingen er fullført, må du gå gjennom prosessen med å sette opp enheten igjen. Begynn å bruke Android som du pleier, og Adaptive Battery vil raskt ta opp vanene dine. Hvis du fant at batteriets levetid ikke var på nivå, er sjansen stor for at du vil se den mye forbedret (når Adaptive Battery har plukket opp bruksvanene dine).

Nødvendig: Et ikke-kjernefysisk alternativ

Oppmerksomhet Google-utviklere: Android trenger et ikke-kjernefysisk alternativ for å tilbakestille Adaptive Battery. I tilbakestillingsvinduet skal det være en oppføring som lar brukere rydde bort hva AI har lært, slik at vi ikke trenger å gjøre en fabrikkinnstilling. Kanskje en slik funksjon kommer i fremtiden? Inntil da, hvis du synes at Android-batteriet ditt fungerer dårligere, gjør du en fabrikkinnstilling slik at systemet kan "avlære" fra sine feil.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com