Hvordan Microsoft blåste det med Courier-nettbrettet

Ingen Microsoft-produkter har generert så mye surr og spenning i det generelle teknologisamfunnet de siste årene som Courier-nettbrettet, som først ble lekket til publikum i september 2009. Microsoft drepte stille lyden kort tid etter at Apple iPad traff markedet førstkommende vår og tech-verdenen antok ganske mye at Courier bare hadde vært et kult konsept og aldri en seriøs mulighet.

Imidlertid har en ny rapport fra CNET News informasjon fra flere kilder i Microsoft som forklarer mer detaljert enn noen gang før hvordan Courier var mye nærmere å komme på markedet enn vi innså, og at administrerende direktør Steve Ballmer og styreleder Bill Gates var direkte involvert i å trekke pluggen på prosjektet.

Kreditt: Josh Long / CNET

Kureren

Courier kom tilsynelatende ut av ingenting da Gizmodo for første gang rapporterte det høsten 2009, akkurat som rapporter om det langrøstede Apple-nettbrettet virkelig varmet opp. Gizmodo skrev:

"Det føles som om hele verden holder pusten for Apple-nettbrettet. Men kanskje vi alle har drømt om feil enhet. Dette er Courier, Microsofts forbausende overtakelse av nettbrettet."

Courier sportet doble 7-tommers skjermer, en blanding av multitouch og pennbasert databehandling, og en brukeropplevelse som er helt rettet mot innholdsskapere. Basert på Gizmodo-bilder og en demovideo (se nedenfor), gikk teknologer gale etter ideen. På YouTube, der kommentarene vanligvis tar en negativ tone og Microsoft hatere er enkle å finne, har videoen av Courier 1239 likes og bare 56 misliker (fra 1. november 2011, når jeg publiserer denne artikkelen).

Her er den originale demovideoen og en andre video som ga flere bruksscenarier med Courier:

Til tross for den overveldende positive responsen fra den teknologiske mengden, drepte Microsoft Courier-prosjektet seks måneder senere - rett etter Apple iPad-lanseringen - og bestemte seg for å fokusere tablettstrategien rundt Windows 8-enheter i stedet.

I følge den nye CNET-rapporten var det en nettbrettkamp i Microsoft mellom J Allard fra Xbox-gruppen, som var forkjemper for Courier, og Steven Sinofsky fra Windows-gruppen, som ønsket at Microsofts nettbrettutvikling skulle skje i Windows-gruppen. Ballmer var usikker på hvilken vei å gå og ringte inn Bill Gates for å hjelpe til å fungere. Gates og Ballmer bestemte seg etter hvert for å holde seg til den mer tradisjonelle banen og beholde nettbrett en del av Windows-gruppen. Gates ble angivelig slått av det faktum at Courier ikke hadde en full e-postopplevelse i Outlook og var helt fokusert på å være en ledsagerenhet for kreative fagpersoner.

Les den to-delte rapporten : Den indre historien om hvordan Microsoft drepte Courier-nettbrettet og hvordan Windows 8 KO'd det innovative Courier-nettbrettet

Tilregnlighetssjekk

Det er alltid lett å se tilbake og kritisere beslutninger som dette, fordi vi nå har to år med tilleggsinformasjon som Gates og Ballmer ikke hadde den gangen, så jeg skal ikke utpeke dem over Courier-avgjørelsen. Men det er ganske tydelig at Microsoft sannsynligvis savnet en enorm mulighet her. Den største svakheten ved iPad er at det ikke er en veldig god innholdsskapingsenhet. Courier, som sannsynligvis kunne kommet på markedet i løpet av måneder etter lanseringen av iPad, kunne ha spilt den perfekte folien.

Mens kreative fagpersoner representerer et mindre segment av publikum enn generelle forbrukere som vil ha et medietavle som iPad, representerer de også en kjernedel av Apples publikum og noen av dens mest inderlige evangelister. Hvis Microsoft kunne ha tatt en del ut av det markedet, ville det ha gitt et viktig slag for Apple, og det kunne også ha skapt en oppfatning av Microsoft som nettbrettleder og etter hvert banet vei for andre smaker av Windows-nettbrett som kunne ha eksisterte absolutt ved siden av Courier.

Utover alt det, er Courier en av få ting Microsoft noensinne har bygget som har skapt et nivå av produktlyst som vanligvis er forbeholdt produkter fra Apple og produsenter av forbrukerelektronikk. Det alene ville vært et skudd i armen for Microsoft-merket.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com